Har inget att skriva idag

Av den enkla anledningen att jag är sjuk och att jag inte ens varit till stallet.. Tråkigt men sant, Jagge har dock blivit dressyrriden av en kompis och han hade skött sig bra.

/StinaDiskett idag

Idag var det dags för en mysig uteritt på Diskett, vi red till en ganska brant backe och sen upp och ner i den några gånger. Väldigt nyttigt och hon blev ganska svettig. Till saken hör det också att det var jättefint väder och det var väldigt behövligt att bara få ta en tur och rensa tankarna. 

Det var så jag verkligen önskat att kameran varit med för det var så fint, men tyvärr är det ju lite svårt att ta med en systemkamera när man rider ut lixom .

/Jossan

Indelningen på ponnytävlingar försvinner!

Svenska ridsportförbundet har beslutat att ta bort åldersindelningarna på ponnytävling från och med nästa år.

Läs mer här: 

http://www3.ridsport.se/Tavling/Nyheter/2015/09/Gruppindelningenpaponnyforsvinner/

Jag tycker detta är ett bra beslut, då det har varit stökigt med grupperna det här året. Främst för tävlingsarrangörer och ryttare i grupp två, men även för oss grupp ett- ryttare som ibland inte vet om vi startar före eller efter grupp två på tävling. 

Stor tumme upp för detta från min sida.
/Stina 


Talking to the moon


Kände mest att jag ville visa en bild på "supermånen" som jag fotade sent i går natt. Tyvärr fick jag ingen bild på "blodmånen" då det var molnigt. 

(Detta var ju inte så hästrelaterat men det kan vara kul med lite omväxling)
/Jossan

Lyckan över att vara tillbaka där jag hör hemma

 

Idag på ridlektionen så fick jag ÄNTLIGEN rida Eddie (för typ första gången denna termin). Även om vi hade lösgörande som vanligt och tränade på bakdelsvändningar som inte är våran specialite precis. Så slog ändå känslan över att vara tillbaka där jag hör hemma och känner mig 110% säker allt. Kände faktiskt för fösta gången denna termin att det var roligt att rida lektion igen.

/Jossan

Dressyrträningen idag

Landade hemma för ett par timmar sedan knappt, efter att ha varit på träning med Jaggis. Träningen gick riktigt bra, och känslan var väldigt bra stora delar av tiden. Han kändes fin när jag värmde upp, sedan blev det lite tok och han ville helst springa foooort framåt i traven av någon anledning, men sedan blev det ganska snabbt ordning på det och det kändes riktigt bra. Jagge rörde sig bra idag, han trampade på riktigt ordentligt, så kul!
 
Träningarna för Jennie är alltid väldigt givande och det är sällan jag lämnar träningen utan att jag fått en bra känsla åtminstone ett tag.
Vi fick en hel del beröm av Jennie som jag tränade för också, kul.
 
Jag har förresten åkt på en dunderförkylning, snyter  mig och hostar hela tiden och huvudet är tungt, tur det gick bra att rida trots det.
 
/Stina
 
Bild från förra träningen.
 

Långlunch=stallpyssel

Det är självklart att jag åker till stallet och fixar där så fort jag får chansen. Nu har jag mockat, hämtat nytt spån, bytt vatten, svabbat av krubban och saltstenen samt fixat Jagges mat till imorgon.

Ikväll är det dressyrträning klockan 18.00!

/Stina
Gissa vad jag mötte idag

Halloj!
 
Ska börja med att ursäkta min inaktivitet idag, har varit på Mitt Hjärta hästsportförening och kollat på hopptävlingar idag.
Sedan red jag ut i skogen ensam med Jagge, han stampade omkring redan i stallet, och ute blåste det, men han var ganska lugn när jag kom upp. Sedan va han fin och pigg i skogen, lite tittig för stenar här och där men inga dumheter, bara små söta skutt gjorde han, haha. Vi kom nästan tillbaka till stallet när det helt plötsligt stod en älg cirka tio meter framför oss, jag blev lite förvånad. Jagge stannade men sedan ville han gå fram till älgen typ haha, han fick dock inte det, jag fångade älgen på bild och sedan försvann den. Det är första gången jag mött älg men det var verkligen ingen fara med Jagge, stenar är bra mycket läskigare hälsar han.
 
/Stina
Första dagen avklarad

Det var väldigt kul att fota idag på mitt hjärta. Vädret var riktigt mysigt och anläggningen ligger verkligen i ett superfint läge. Får se om nån vill köpa nån bild, det var nämligen flera fotografer på plats och själv tycker jag såklart (är ju självkritisk) att deras bilder är minst lika bra om inte bättre jämfört med mina. Hann dock fixa alla bilderna från hemmatävlingen (ca 400st) och börja med dom från dagen, så har varit väldigt effektiv iallafall!


Det gick bra för Fillan också, en tredjeplats i LC efter att hon hade lite otur med sista bommen. Hon fick 4 fel även i lagklassen men totalt slutade laget på en 7 plats av 8 (vann gjorde Bollnäs och tvåa kom Högbo). Även imorgon ska jag som sagt till mitt hjärta med Fillan och imorgon ska hon hoppa LB och Dm som går i La. Så hoppas självklart att dom har bommarna och allt på sin sida då.

Förstår förresten inte varför jag är vaken än, för imorgon ska vi åka från stallet där Max står klockan 8 ca. Godnatt!

/Jossan

Dimmig höstmorgon & ett mysigt ridhus
Skrittar fram Jagge nu, ska rida lite dressyr.

/Stina 

Mitt hjärta hästsportförening

I helgen är det meeting på "mitt hjärta". Jag åker dit med Fillan och hon hoppar LC och div 1 lag omg 2 (LB) idag och imorgon hoppar hon LB och LA (som även är Dm för gävleborg). Självklart följer kameran med men vi får se om jag kommer ha lust att fota "alla" eller om jag mest kommer fota delsbos lag och kanske några fler som jag känner eller vet om att dom brukar vilja ha bilder. 
Förresten är det jätteskönt att tävlingen börjar 11 idag och det är väldigt nära till tävlingsplatsen så vi behöver inte åka tidigt alls. 

Bjuder på en bild från sist jag fota lite på en tävling som var på mitt hjärta, den gången var det väldigt spontant att jag åkte dit och därför fotade jag bara en klass, det var MSV B på deras midsommarmeeting förra året.

/Jossan

Longerade Bamber i morseKändes inte så bra att rida då han brukar vara busig på hoppbanan ibland och jag ville inte att min osäkerhet skulle smitta av sig på han. Så först red vår lärare på rid och häst lite och sen provade jag och sitta upp men eftersom det inte kändes så bra så fick de bli lite longering istället. Egentligen var det ju en förhoppning att man skulle få longerade och tömköra och sånt istället för att bara rida när jag valde kursen. 
Mig gör det inget att jag "missade" ett ridtillfälle, jag står gärna på marken där jag känner mig tryggare..:/Jossan

Ridlektionen i måndags med Bamber


Alltså när jag ser dessa bilder känner jag att det vore kul att starta en dressyr med Bamber nån gång, bara för att se hur det skulle gå. Dessa bilder är som rubriken säger fårn ridlektionen i måndags då vi tränade på framdelsvändningar på små fyrkanter. Först var Bamber inte alls med på noterna och vägrade stå stil i halterna och bara flyttade åt alla möjliga håll samt backade. Men det gäller då att hålla sig lugn och mest kräva att han ska gå fram för skänklarna, faktiskt inte helt olikt hur det kan bli på Eddie nu när jag tänker efter. Efter ett par varv slappnade han av och var superduktig.

/Jossan

Red ut idag

Idag red vi ut i skogen enligt planen, hade med Julia & Baloo. Jagge var väldigt pigg och glad, men han va lite svullen i benen när vi kommit in från ridturen. 

Åker till honom innan han ska ut imorgon och kollar benen och rider, beroende på hur benen ser ut. 

Blir inget kik på dressyr-DM imorgon.

/Stina

Både jag och Jagge var höstigt orangea idag!Wanties från hv polo

Tänkte passa på att presentera några wanties från mitt favoritmärke hv polo. En av dom saker jag gillar mest med märket är att deras saker ofta är så fina att man gärna använder dom i skolan. Eftersom dom flesta "hästmärken" upplever jag att man märker att sakerna är avsedda att ha i stallet, men hv polo sakerna går lika bra att ha till vardags som i stallet. 
Detta är saker som jag mer än gärna skulle klicka hem och använda till vardags (speciellt den rosa tröjan). Men när vi nu ändå är inne på hv polo så kan jag såklart inte hoppa över att visa även ett par schabrak som jag inte skulle säga nej till att ha.

 
/Jossan
 

Dagen, morgondagen och helgen

Hade håltimme imorse vid 09.50, kan ni gissa vad jag gjorde?
Det är nog inte så svårt, jag åkte till stallet och mockade, la in nytt spån, fixade vattenhinkarna och Jagges mat.
 
Skönt att ha det klart när jag slutar 16.10 idag. Jag ska åka till stallet direkt när jag slutat, och ta hand om Jagge. Det ska ryktas, gosas och pussas, och han ska få vila idag. Har ridit dressyr de senaste två dagarna och imorgon lägger vi in en uteritt på när jag slutat skolan för dagen.
 
Sedan blir det en helg fylld av roliga aktiviteter, ska bland annat iväg och kolla på dressyr-DM för ponnysar på lördag, då Douglas ska vara med så följer jag med Douglas ägare Christine och några fler kompisar dit och kollar. Ska bli kul att se den lilla guldponnyn igen!
På söndag åker vi och kollar på hopp-DM för ponnysar, på Mitt hjärta hästsportförening. Ska ju även vara i stallet med Jagge och rida och pyssla såklart.
 
/Stina
 
Här får ni tre bilder från 2013, på  mig och Douglas.
 

Must haves

Här kommer tre saker jag tycker nästan är ett måste att ha i stallet, åtminstone jag kan knappt klara mig utan detta.
 
Vaselin- Vaselin är toppenbra att smörja på hästens mungipor. Jag smörjer ofta på innan ridning för att Jagge inte ska få så mycket skavsår av bettet, vilket han har lätt att få.
 
Kylgel- Kylgelen använder jag på Jagges ben ganska ofta, framförallt efter träningar eller lite hårdare arbete. Ibland har jag Back on Track-skydd eller kyllera, men ibland har jag då denna kylgel. Alla dessa tre saker ska ju få igång blodcirkulationen och kylleran och kylgelen ska ju, som det låter, kyla. Tycker detta är bra i alla fall.
 
Mjukgörande salva- Alla hästmänniskor har nog använt någon slags mjukgörande salva, helosan eller idomin brukar vara vanligast tror jag. Jag använder helosan till skavsår och ibland till mugg. Jag brukar smörja skavsår i Jagges mungipor efter ridning med helosan eller en salva som heter ringblomssalva som vi har köpt av en som gjort den själv tror jag. Väldigt bra är den!
 
Vad kan ni inte klara er utan i stallet?
 
/Stina
 
 
 

Det finns bara drömmar, Det finns bara mål, Det är bara framåt som vi tänker gå....

 

"Här kommer vi
Över alla hinder och förbi
Tillsammans har vi kommit ända hit

Nä det finns inga hinder
Det finns ingen gräns
Inget som kan hota våran existens

Det finns bara drömmar
Det finns bara mål
Det är bara framåt som vi tänker gå"


/Jossan (Ur en pappande låt som heter "här kommer vi")
 

Diskett på trav/galoppbanan


Mamma följde med idag när jag red Diskett på "galoppbanan". Hon älskar att springa och skulle helst aldrig stanna om man inte sa till henne. Dock har hon ju inte så jättebra kondition även om den blivit mycket bättre så hon vill ju mer än hon orkar. Hade Eddies schabrak och skydd hemma så då fick hon låna de en gång innan de skulle tvättas.Tyvärr hade jag ingen tröja som machade riktigt då det var ganska kallt. 

/Jossan

Vardags film

Klippte ihop en film lite snabbt från när jag och Hanna duschade Eddie inför tävlingen. Kanske inte det roligaste att kolla på men jag hade ändå klippen och ville testa mitt nya videoredigeringsprogram lite innan jag skulle ladda upp tävlingsrundan. Tyvärr har det blivit nått strul med den filmen så dom 10 sista sekundrarna av vår runda saknas. Detta ska jag försöka återställa innan jag lägger upp filmen här men det är inte lätt alltså.
/Jossan

LA:P1 i lördags

Jag har ju inte skrivit hur det gick i LA:P1:an i lördags så jag tänkte att jag gör det nu. Bättre sent än aldrig haha.
Jag red ganska fegt, i högerskolorna var jag lite orolig att Jagge skulle hoppa upp i luften som han gör ibland, så istället för att rida framåt och rida ihop honom så han verkligen fokuserar på det han ska göra i de skolorna så fegrider jag och får knappt till något som kan räknas som skolor. Sedan fick vi tyvärr byten i båda förvända galopperna, och en av gångerna hoppade Jagge även ett skutt på bakbenen, typiskt Jagge hahah. Överlag tycker jag att det var bättre i den klassen, eller alltså det hade kunna blivit bättre, tyvärr missade vi ju de flesta moment men jag höll nog lite mer och mötte upp lite mer framåt, som jag borde.
 
Han slappnar inte av inne på tävlingsbanan ännu, men det är sååå mycket bättre, det var inga problem att rida längst med staketet trots att domaren satt precis bakom.
 
/Stina
 
 
 

Men nu va det dåligt uppdaterat av mig..

Red i alla fall ut igår & idag, tyckte Jaggis kunde få mysa lite i skogen. Han var snäll som vanligt trots lite läskiga saker idag.

Jag är tillbaka med bra update imorgon!!


/Stina

Äntligen felfria!

I dag var vi ju som ni vet på Tunalid för att tävla en LE+ (dvs 75cm). Eddie var faktiskt med på noterna idag och jag red jättebra så denna gång blev det för första gången att vi fick med oss en rosett hem från en bortatävling. Vilket kändes som en väldigt bra revancsh efter förra årets "misslyckande" på tunalid då vi vägrade ut oss på tvåan (men då jag iof kom ut från banan jättenöjd för att jag hade startat och för att han hade hoppat jättefint på 1an två gånger). Denna gången kom jag istället ut med typ glädjetårar och var tvungen att skritta iväg och samla mig lite haha. Det är intressant hur det kan vara samma lycka att gå nolla i en LE+ som att vinna dom allra största mästerskapen. Tänker låta bilderna tala för sig nu.


/Jossan


 

You're ripped at every edge but you're a masterpiece

 
/Jossan

Tävlingsprepp


Imorgon är det dags! 
/Jossan

Se hit alla lektionsryttare!Tänkte att det nog är många från ridskolan som läser våran blogg och därför tänkte vi passa på att uppmärksamma detta.

/Ljusdalsryttarna


Vinst på drygt 65% i första klassen

Nu laddar jag med mat och så ska jag sätta mer tryck i nästa klass!

/StinaHoppade lite igår

Ja igår blev det lite hoppning med Jagge. Han var snäll och fin, och jag var en säck potatis ungefär.. Har inte hoppat sedan hemmatävlingen för cirka tre veckor sedan och jag vet inte vad jag gjorde igår. Jag fipplade mest och störde Jagge tror jag, istället för att bara låta honom vara. Jag tog tag i mig själv på slutet och försökte att bara sitta still och bara hitta framåtlägen på hindren, istället för att bromsa in i dem och förstöra rytmen.

Antar att det bara är att kämpa på med min egen ridning så blir det nog bättre snart.


 

Idag blir det ett lösgörande pass/dressyr inför tävlingen imorgon. Jag ska rida lugnt och ha lååångt tålamod, och vi ska hitta den bra känslan vi kan ha, så det känns bra inför imorgon. Åker till stallet efter skolan vid 14.40, ska även ta hand om Jagges hagkompis idag.

 

Lösgöra & återigen lösgöra, det tjänar man på.
 
/Stina 

 


Bamber i måndags

Tänkte bjuda på lite bilder från ridlektionen i måndags då jag red Bamber. Bilderna har inte så bra kvalité för ja dom är ju fotade i ridhuset på en svart häst. Han var iallafall riktigt duktigt så vi får se om det fortsätter på det spåret och han är lika duktig imorgon på rid & häst lektionen.
 
 

/Jossan

Bilder från Hudik ryttarcup

Här kommer en del bilder från Hudik Ryttarcup som jag fotade i söndags. Det var första gången jag fotade tävling någorlunda seriöst och jag tycker resultatet blev ganska bra faktiskt.
 
/Stina
 
 
 
 

Tävling i helgen

I helgen är det tävlingsdags för mig och Eddie igen. Denna gång ska vi hoppa LE+ (75cm) på Tunalids ridklubb. Eddie ska tyvärr vara med på en massa aktiviteter på lördag. Normalt brukar han alltså alltid vila en dag på helgen men så blir det inte denna gång och jag vet inte om han kommer ha så mycket energi kvar på söndagen då, så vi får se hur det går.
Även om det skulle vara så himla skönt att sätta den där efterlängtade nollan på bortaplan nån himla gång. Planen är att rida precis så som jag gjorde på hemmatävlingen men lite mer övertygade så han inte stannar. När jag var där förra året hoppade jag ju LD+ för det inte fanns nå lägre och jag tänkte att 5cm inte gör så stor skillnad. Vågade inte hoppa oxern på framridningen så sen fick vi två stopp på 1an (som var en ganska hög oxer) och sista stoppet kom på 2an. Eftersom själva tävlingen är inomhus och det aldrig brukar gå så bra för oss i ridhus då han helt enkelt inte blir så motiverad så ska vi verkligen FÖRSÖKA vårat bästa sen får vi som sagt se hur det går.

/Jossan

Dagens dressyrpass

Dressyrpasset idag gick faktiskt rätt bra, känslan var överlag mycket bättre idag än i måndags, för idag red jag lugnare och med tålamod, vilket jag alltid borde göra i och för sig. Red igenom LA:P1 och det gick ganska bra även det, inga större missar.
Imorgon tror jag vi tar en tur ut i skogen när jag slutat skolan vid 16.10. Har dock inte bestämt än så vi får väl se hur det blir.
 
Är ju dressyrtävling för vår del på lördag, LB:1 & LA:P1 på Gnarps ridklubb, tyvärr kan man inte följa via Equipe.
 
/Stina
 
Bjuder på två bilder från i måndags när jag red dåligt.

 
 

Dressyr på pricken

Väldigt prickig är Jagge nu, eftersom han klipptes igår, väldig olik i färgen blir han. 

Nu är det dags för ett dressyrpass!

/Stina
Hästlivet!

Mamma kom just hit med mat så jag trycker i mig det nu, haha. Mamma är nere och håller ponnyn medan Sara klipper honom, han skötte sig bra när jag gick i alla fall, hoppas han gör det hela tiden. 

Jag lever det typiska livet som hästtjej typ. Åker till skolan och sen direkt till stallet, när jag kommer hem ikväll har jag ju åtminstone varit borta i 10 timmar, och det är så det brukar vara. 
Men jag vill aldrig byta ut mitt liv mot något annat!


/StinaSorterat snoddar och städat skåp

Ja som rubriken lyder, idag har jag städat lite i ett av mina skåp i stallet, putsat stövlarna och sorterat snoddar/rosetter så jag har lite bättre koll. Efter att jag var klar med det fick jag hjälpa en i hästskötarkursen att fixa i ordning Dunder. Men hon var så duktig och fixade allt själv utom sadlingen eftersom hon inte riktigt nådde upp. 

Eftersom vi slutar tidigt på måndagar i skolan (idag var de schemaförändring så då sluta vi ännu en timme tidigare) och jag ändå har Ridlektion så hinner jag oftast med lite extra mycket på måndagar.  Passade föresten också på att fota när Stina red så dom bilderna kommer väl visas här nått tag antar jag.

Avslutningsvis så red jag en mycket bra lektion på Bamber, han var såååå fin, mamma var där och fota så det kanske kommer nån bild iaf.


/Jossan

Styngflugeägg & dålig ridning

Ja på dagens dressyrpass levererade jag dålig ridning, vilket ledde till att Jagge blev arg och körde känguruhopp och då blev jag tyvärr inte gladare precis.. Men bitvis var känslan ganska bra och det borde kunna bli bra om jag blir lite bättre på att lossa igenom honom från början.
 
Åkte hem efter jag hade ridit och sedan åkte jag tillbaka för att Sara kunde klippa Jagge imorgon och då ska han vara ren innan, så han fick ett bad ikväll.
 
Det har förresten hittat styngflugeägg på hästarna i stallet, och Jagge är tyvärr inget undantag. Hittade några ägg när jag badade honom och tog bort dem med en ryktsten.
 
Imorgon är det lång dag i skolan och efter det åker jag väl till stallet och håller i Jagge när Sara klipper, hoppas han håller sig i skinnet!
 
/Stina
 
 

Dressyrpass på g/Stina 

Fotat 130 & 140 på Hudik ryttarcup

Riktiga bilder kommer senare så ni får se./Stina

Bilder från gårdagens träning

Hej på er! 

Träningen igår gick bitvis väldigt bra, och bitvis hoppade Jagge på två ben eller stod helt stilla hahah. Som ni ser blev han väldigt svettig, han har mycket päls redan och måste verkligen klippas.

Ni får se några fina bilder som Jossan fotade här.

/Stina
New in!Har köpt en ny säkerhetsväst. Då min gamla började bli lite gammal och dessutom började dragkedjan lossna. Vill inte att den ska gå sönder när man är på tävling eller nått så därför fick det bli en ny. Det blev samma märke som sist men denna gång i "vuxenmodell" i storlek xs, till skillnad mot min förra som var i storlek 14år. Lite designskillnader har jag upptäckt på den från min gamla också men det är mest till det bättre så det gör inget. 
Dock längtar jag massor tills den är liye mer använd och inte är så stel som nu.

/Jossan

Ridlektion med Bamber

Idag på rid och häst (som föresten har bytt dagar om jag glömt säga de) så red jag Bamber. Han är inne i en busperiod nu och han busade typ två gånger. Amanda hade förresten Dunder för att vi skulle hoppa och det var väl lika bra att jag får lite variation. Dessutom höll vi till på hoppbanan och han blev väl lite extra pigg av det eller nått. 

Slutade iaf med att Helena (vär instruktör) vill prova att rida honom lite, och de var väl lika bra tyckte jag, lungnast att stå på marken sånna här dagar....

Bilden är från i måndags då jag också hade Bamber och då var han superfin och duktig...


/Jossan

Alla tre hästarna motionerade

Igår var jag hos Diskett. Jag red ut med Annika (hon som har hästarna) medans hon körde Schucenta. PIGG var bara förnamnet på vad Diskett var, haha det är faktiskt ett mirakel att jag inte typ har träningsvärk i armarna idag. Den ponnyn fattar inte själv hur dålig kondition hon har, för springa är det bästa som finns enlig henne typ. 

Skulle va intressant och försöka hoppa en bana med henne och se hur det skulle gå. 

Aja när vi hade kommit hem så gick vi till en sandbana och longerade Cariino. Så alla tre hästarna fick sig liye motion igår. Idag har jag för mig att Diskett skulle vila däremot, och det kan hon behöva efter all galopp och trav vi ägnande oss åt igår. 

Funderar på att åka dit igen imorgon och kanske ägna mig åt lite programridning. Då jag vill se om det funkar då det troligen blir Km snart och de vore kul att kunna vara med.
/Jossan


Vilodag för stjärnan idag

Idag för Jagge en välförtjänt vilodag. Jag ska åka till honom direkt efter skolan vid 14.30 och mocka och fixa samt pyssla om honom. Åh jag kom just på att jag glömde morötterna hemma imorse och kanske borde åka hem och hämta dem, Jagge vill ju faktiskt ha lite morötter, eller många om han får bestämma, haha.
 
Senare idag har jag ingenting planerat så jag tror att jag sätter mig och fixar inlägg hit för kommande dagar, så det är garanterat att ni får några bra inlägg åtminstone.
 
Igår red jag dressyr, det var ett pass som var lite av och på men överlag var det ganska bra. Börjar komma igång med dressyren nu igen.
 
Imorgon är det dags för ett dressyrpass igen, och på fredag åker vi iväg på dressyrträning, wohoo vad roligt, det  var länge sedan sist och det blir verkligen nyttigt att träna för Jennie igen.
 
Bjuder på en söt bild på mig & Jagge från april, han är ju ganska lustig haha.
 
/Stina
 

Styrkor och svagheter som ryttare

Ja, alla har vi styrkor och svagheter, det tror jag ingen kan förneka.
I detta inlägg ska jag försöka bekänna mina svagheter och leta fram mina styrkor som ryttare.
 
Svagheter
 
-Jag har ibland för dåligt tålamod när jag rider. Jag vill att det ska funka och gå bra på en gång och då låser jag mig ibland en del när det inte blir toppenbra på en gång. Jag måsta alltså jobba på att vara lugn och ha lite mer tålamod.
 
- Ibland blir jag lite för passiv och bekväm av mig, fast jag borde jobba ännu mer för att få hästen att gå ännu bättre. Ett bra exempel är när det känns ganska bra under ett dressyrpass med Jagge. Då blir det mest att jag rider runt och gör lite saker här och där, istället för att försöka få det att gå ännu bättre och planera min ridning, kanske sätta än mer tryck och samla ytterligare litegrann. Men detta är något jag jobbar stenhårt på och jag tycker själv att det blir bättre.
 
Styrkor
 
- En stryka jag har är väl att jag tycker om att variera ridningen. Jag tycker nästan alltid att det är kul oavsett om jag rider hoppning, dressyr eller ett konditionspass i skogen, och dessutom gillar jag att rida olika typer av hästar.
 
- Jag tycker själv att jag har ganska lätt för att komma på saker att göra under ridpassen, det finns nästan alltid någon övning i mitt huvud.
 
 
/Stina
 
 

Löshoppning idag

Idag var det löshoppningen på schemat, Jagge tyckte det var lite konstigt men han skötte sig bra. Vi vet inte om han löshoppats något hos tidigare ägare så det kanske var första gången idag.

/Stina
Hoppning med Diskett och Westerntävling

 
 

Kom på att jag glömt visa bilder från när jag hoppade med Diskett i slutet av augusti. Testade det vanliga tredelade bettet och tog bort acheenremmen. Men kom fram till att det inte var så bra kombination just när jag ska hoppa då hon blev så otroligt stark och pigg och kontrollen var inte riktigt på topp precis. 

Just nu så skulle jag gärna vilja testa att vara med på en hoppträning på ridskolan med henne för att komma vidare i hoppningen och få hoppa lite mer "på riktigt". Vill även träna dressyr då jag har svårt att hålla motivationen uppe när jag bara rider där hon står och så. 

I går var jag förresten på en western tävling igen, denna gång här i närheten. Det var även denna gång riktigt intressant att se, och vem vet? kanske ska vi träna lite western nån dag med .

Aja godnatt nu, tänkte gå och kolla på tv och så innan jag ska sova.

/Jossan

Ni som har missat detta måste gå in och kolla på en gång!

Ni som inte har kollat på Equestrian Stockholms saker har verkligen missat något, jag har ett schabrak från deras gamla kollektion, Leather deluxe hoppschabraket har jag och det är så snyggt tycker jag.
 
Nu har jag dock blivit kär i deras nya kollektion, schabraken är så snygga allihopa, någon som vill sponsra mig med några stycken, haha?
 
HÄR hittar ni deras hemsida där produkterna finns.
 
Här är schabraket jag har, dock i dressyrmodell på bilden. Tagen från Equestrian Stockholms webbshop.
 
 
/Stina

Dags för dressyr/Stina

Dagens planer

Mina hästplaner för dagen är att åka till stallet efter skolan vid ca 14.40 och ta en tur ut i skogen med Jagge. Blir nog lite backar och lite skogsvägar på elljusspåret. Extra trevligt med tanke på att det är finväder här idag. Förutom att rida ska jag väl rykta, gosa, och pussa på ponnyn.
 
Har varit och mockat och fixat vatten på lunchrasten för att slippa göra det efter skolan.
 
 
/Stina

Lyxiga och stilrena outfits

Alltså, finns det någon som har snyggare outfits och ridkläder än Linn Olsson?!Allt hon och Soraya har på sig ser så lyxigt och exklusivt ut, det faller verkligen mig i smaken. 
 
Jag tror det beror på att hon en bra basgarderob som hon skrivit om nyligen på sin blogg, hon har basgarderoben i grått/vitt/svart och en del i beige/brunt och sen kan hon matcha dessa basplagg med andra saker. Här kan ni läsa hennes inlägg om sin basgarderob.
 
Linn och Soraya i en enligt mig sjukt snygg och stilren outfit.
 

/Stina

Det jag lägger ner min tid på

Redigerar bilder för fullt från alla tävlingar nu så jag kan få det klart förhoppningsvis innan nästa tävling. Eftersom vi kanske pratar om fler 1000 tals bilder här och kanske ca 3-4 tävlingar (inklusive meetings). Så kanske ni förstår att det inte blir så mycket tid och energi över till att fortsätta redigera bilder och skriva inlägg här när jag får en stund över. Men trots det tänkte jag hoppa in här mest för att visa den här fina bilden som jag tog på Fillan efter Prisutdelningen i LB+ på hemmatävlingen nu i söndags. Grattis till henne och Max som fick sin första placering i en så hög klass (andra gången eller nått hon startade den med)!
 
Älskar känslan som går att få till i sådana här bilder förresten...

/Jossan

Atm, skoning av ponny/Stina

Dressyrpasset igår

Igår red jag dressyr på Jagge i kvällsolen. Har inte ridit så mycket dressyr på sistone, men igår gick det bra trots det. Jag hade tålamod i ridningen och Jagge blev bara lite arg på mig en liten stund. Traven gick han inte riktigt fram ärligt i, så vi tog galoppen och jobbade med den för att traven skulle bli bättre, och i galoppen var han lugn och fin. Sedan gick vi tillbaka till traven och red en del öppnor och några slutor som han gjorde rätt bra med tanke på hur lite dressyr vi tränat på sistone, han tjurade lite när jag bad honom att trava ordentligt i öppnorna, men det blev bättre efter några gånger. På slutet tycker jag att han travade bra genom kroppen och var kort i formen också.
 
Idag vet jag inte riktigt vad Jagge ska få hitta på, det får vi se i eftermiddag.
 
/Stina
 
 

Hope and Glory

Visar lite bilder på mig och Holger fotade för knappt en månad sedan. Holger är en liten storhäst på 6 år som är min kompis häst. Det var första gången jag red honom och jag tycker att det gick väldigt bra.
 
/Stina
 
 
 
 

Tävlingen i söndags

I söndags var det ju hopptävling för ponnys hemma på LRK och jag och Jagge var med. Rätt och slätt kan man väl egentligen säga att vi kom till vattenmattan i båda klasserna men inte längre än så. Inte så kul och extra tråkigt när han hoppar vattenmatta och allting så bra och snällt på träningarna..
Så nu byter vi karriär och satsar på lite dressyr istället. Är redan anmäld till två dressyrtävlingar, ska rida LB:1 och LA:P1 i Gnarp 19/9 och sedan LA:1 och LA:P1 i Delsbo i oktober. Så nu är det dags att dra igång hårdträning i dressyren, haha.
 
Bjuder på en dressyrbild från i våras!
 
/Stina
 

RSS 2.0