Anläggningsskiss LjusdalsridklubbHästarna har bytt plats nu när Cartoon och Rex har åkt. Eddie har fått Rex box och det är väldigt ovant men det är för att Billy inte nådde upp till vattenkoppen i Rex fd box så han kunde inte stå där.


/Ljusdalsryttarna
 

Hej då Cartoon!

Idag åkte Cartoon till sitt nya hem! Det pågrund av att han har vilat sen i julas och fortfarande inte är bra i sitt ben, även om vi alla nog har känt på oss att han inte skulle bli bra så är det jobbigt och han kommer va saknad. 

 
 
 
/Jossan
 

Hej då Rex!

Rex flyttade idag till samma ställe som Pompe, han kommer säkert få det jättebra där! Även om det inte riktigt blir Lrk utan Rex, den första ponnyn jag galopperade på...


 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Jossan

Ridit Jaguar idag!


Stina är som jag skrev på klassresa och kommer hem imorgon. Men innan hon åkte frågade hon mig om jag ville rida Jagge någon idag. Det ville jag såklart! Blev en lugn uteritt med Molly & Libell i skritt och trav. För att va andra gången jag rider Jagge så tyckte jag det gick bra (första gången skrittade jag på långa tyglar i ridhuset). Han är ju hm minst sagt en kontrast mot Storm som jag red i ut på i måndags, och Eddie som jag rider annars... 

Längre steg, högre och mycket mer känslig för att nämna några exempel.

/Jossan

Stina är på klassresa

Därför hon inte uppdaterar, kom på att vi glömt att säga det.
 
 

/Jossan

Horse food challenge

/Ljusdalsryttarna

Dagens ridlektion på... Inte Eddie iallafall...

 
Idag blev det uteritt som jag trodde, eftersom det är lika bra att passa på innan det blir förmörkt för att rida ut på kvällarna. Trodde att jag skulle få Tjejen eller Eddie men tydligen inte eftersom det stod på listan att jag skulle ha Storm. Jag tänkte att mina ben skulle va vid hans knän typ, eller nästan iafl. Men faktiskt så ser jag inte så jätte stor ut på han som alla trodde. 
 

 
 
Önskar jag var lite kortare för det är jättekul att rida b ponnyer! För er som undrar är Storm korsning mellan welsh och shettis. 

/Jossan
 
 
 
 
 

Måndagar är min favoritdag

Går nu mer 11.05 till 14.35 och har två lektioner på måndagar så jag hinner till stallet förhållandevis tidigt.

Idag skulle vi kanske rida ut på ridlektionen och jag hoppas att jag får Eddie trots att jag hade Tjejen förra veckan.

/Jossan


Smile because it happend.....


/Jossan

Tjejen 24/8

Hyrde Tjejen idag eftersom Eddie va uthyrd till nån annan. Det gick inte lika bra som på lektionen men jag är nöjd ändå eftersom jag inte ridit Tjejen så mycket.

 
 
 
 
 
 
 


 Foto: Emma - www.ponnytok.blogg.se
 
/Jossan 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 

Nervöst nu!

Helt sjukt spännande på dressyr- EM just nu, Tinne rider exakt nu och det är en viktig ritt för Sverige. Heja!


Hejsan hoppsan!

Hallå! Nu ska jag rida ett pass på Douglas, fokus på reaktioner, snabbt fram och snabbt tillbaka. Sedan rullar jag vidare till Jagge, sista sommarlovsdagen idag.

/Stina

Blandade hagbilder på Eddan

 
 
 
 
 
 
/Jossan

Dagens ridlektion

Fick inte Eddie som jag trodde, i stället blev det Tjejen som jag inte ridit sen nån gång i maj. Tjejen är faktiskt ganska kul och rida och jättefin med tanke på att hon trots allt är 24 år. Vi tog det lite lungt med tanke på att det va första gången och vi var bara 5 i gruppen vilket va lite skönt.
 
 
 
 
 
 

/Jossan

Bilder som aldrig tar slut

Har hur många somhelst, och tar nya nästan varje dag. Vilket betyder att jag lägger massor med tid på redigering oftast varje dag.  Just nu sitter jag med bilder på ridskolehästarna som jag fotade i deras hage. Hoppas några blir klara snart så kan ni få se.
 


/Jossan

Prisse - ponnyn som vann sitt liv tillbaka

 Prisse, eller Plesant Surprice som han egentligen heter har varit ridskoleponny på LRK förut. Men pga lite olika orsaker passade han inte som det och blev utlånad som sällskap i ett år. Under det året eller lite innan fick jag kontakt via bloggen med en tjej som haft honom på foder innan. 

Fick det här mejlet av henne:

Här är lite bilder på Prisse :) Jag har inte så många på datorn då det var så längesen och jag bytt dator ett par gånger :/

Prisse var som sagt ingen drömponny när jag tog hand om han, min d-ponny fick vi ta bort vid 28 års ålder och då kände  vi hon som ägde Prisse och vi fick ta han på foder.
Jag var van vid hästar med motor! Också fick jag hem en ponny som inte orkade gå 3 varv i skritt i paddocken utan att flåsa. Han hade bara 1 muskel på hela kroppen och den satt under halsen på han en gigantisk underhals! Och den hade han haft sen han var föl/unghäst då uppfödaren haft maten uppe på ett högt foderbord som gjort att han sträckt på underhalsen hela tiden.Han hade också lärt sig att skrämma folk och jaga/bita och sparkas mm. Så han var ingen drömponny precis!;) 
Jag tränade upp han konditionsmässigt och han fick en trevlig framåt bjudning i skogen, i paddocken var han alltid lite lat.Vi tävlade i hoppning lätt d och dom första 3 starterna var vi felfria sen tyckte Prisse att det var tråkigt att tävla så han stannade ofta vid näst sista hindret så att jag flög av! Hemma på hoppträning var det aldrig några problem och han hoppade hinder på 130 med mig!=) 

Han hade en bästa kompis Carmen  ( finns bild på dom) Och så fort han inte såg henne så gjorde han sitt speciella läte, han gnäggar nämligen inte utan han har något annat konstigt ljud för sig och sen frustar han. Han kunde också skena genom ridhuset ifall han såg en skimmel på andra sidan.

 Jag körde även in han under sin tid här, Det är något han verkligen gillar! Han blir som en helt annan häst då =) pigg och glad och väldigt framåt.

Vi hade som sagt våra duster, och han blev aldrig någon tävlingsponny, MEN han blev otroligt snäll och barnkär dock trodde jag aldrig att han skulle passa som ridskolehäst då han hatar att gå i ridhus :/ Men, men någon gång kanske han säljs och då ska jag köpa tillbaka han så han får tillbringa sina sista dagar här med sin Carmen ;)

Pussa Prisse från mig! Han älskar det ;)

Hon bifogade även ett par bilder: 
 
Det där året gick och plötsligt va han tillbaka på ridskolan och skulle säljas som sällskaps ponny, Jag hörde av mej igen till Lina (som tjejen hette) och ett par dagar efter var jag i stallet och hjälpte till på ridläger. Jag minns tydligt att dom skulle ut och rida och att det kom nån som skulle kolla på Prisse (det var Lina) så jag blev frågad om jag kunde hjälpa till och hämta honom i hagen, vilket jag såklart kunde. 

Dagen efter vart det klart att Prisse skulle få flytta till Lina och hon kom och hämtade honom samma dag.

Så nu bor han ca 2 timmar härifrån och har det superbra!
 
Dom första bilderna är från året innan han blev utlånad (2010 eller 2011):
 
 
 
 
 
Så några från där han bor nu:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ser knappt ut som samma ponny längre och jag tycker jag kan se på hela hon att han är lyckligare nu. 

Ibland slutar sånna här saker lyckligt och det kan man verkligen säga att det gjort i det här fallet, Prisse har fått det liv han är värd. Han är inte elak bara missförstådd, och alla hästar passar inte på ridskola så är det. 
 
/Jossan
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Privatlektion

Haft privatlektion med Fillan idag, och det gick faktiskt jätte bra!


(Finns inte så mycket att skriva så bjuder på en outfit bild)
/Jossan


Insläppet idag

Vi skulle gå ner i hagen och hämta hästarna som inte ville komma. Vad tror ni hände då? Jo alla utom Eddie och Billy kom galopperandes i racer fart. Sen upptäckte dom förstnämda att dom va ensamma och satte full fart upp mot grinden. Hade mobilen framme så jag filmade (dessa bilder är tagna från filmen där av den fantastiska kvaliten).
   
  
  

 
 
 
 
 /Jossan
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Är med och tävlar

(bilden är länkad)

/Jossan

Bilder på Viktor

 
 
 
 
/Jossan
 
 
 
 
 
 
 

Ibland går det två steg framåt och ett tillbaka

Igår gick det värdelöst med ridningen, jag va inte fokuserad och visste inte vad jag skulle göra för att komma ur det.

Idag gick det och andra sidan ganska bra, jag har fortfarande lite svårt att komma på vad jag ska göra men idag flyttade vi lite skänkelvikningar och så.

På fredag ska jag ha privatlektion tillsammans med Fillan, så jag hoppas att Stina kan hjälpa mej lite innan dess så jag har lite mer koll på vad jag ska göra och hur/när.

/Jossan


Dagens ridpass - Bildbomb del 2

 
 
 
 
 
 
 
/Jossan

Dagens ridpass Bildbomb del 1

 
 
 
 
 
 
 
Shit vilket ridpass, kan knappt förstå att det är vi på dessa bilder. Inte så mycket att säga, mer än kolla på bilderna!

/Jossan
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fillan & Max racearJag är medveten om att det stavas racear men jag va trött när jag skrev det här inlägget mitt i natten
/Jossan

Idag hejar vi på Stina..

Och Douglas som startar Lb och La i Jättendal!

(Foto: Julia Finnäng)
Världens finaste russ ju ;)
 /Jossan
 
 
 
 
 
 
 

Bytte hästar idag!

Idag var det tänkt att jag skulle rida ett dressyr pass eftersom det inte blev igår. Stina kom in och skrittade och travade lite på Jagge i ridhuset medans jag red (han är under igångsättning). Både jag och Eddie va lite ofokuserade och han ville inte riktigt lyssna på det jag ville, på ett sätt ska det bli lite skönt när lektionerna startar så vi får tränar hjälp igen. Men iallafall det ena ledde till det andra, och Stina fick rida Eddie lite och jag fick skritta på Jagge! Shit vilken skillnad på ponny, inte lik Eddie alls, och jag har inte ridit nån annan på hela sommaren. Först kändes det lite konstigt men sen slappnade jag av. Vi hade sån tur så Fillan (och Emma) kom in och tittade när vi red så jag föreslog att Fillan skulle hämta min kamera så nu har vi lite bilder att bjuda er på :D 

Först jag, på Jaguar, inte världens snyggaste matchning, men vi överlever:

 
 
 
 
Stina och Eddie:
 
 
 
 
 
Shit alltså vilken ponny han är, aldrig sett honom så fin! Stina red honom jätte bra.
Vore han min egen skulle hon få hjälpa mej en heldel ;)

 
/Jossan
 
 
 
 
 
 
 

Fina Jaguaren!

Igår fotade vi Jaguaren lite, han var jättefin och på perfekt humör för att leka modell. 
 
 
/Stina
 

Dagens outfit:

 
 
Jag
Hjälm - Lamicell Transformer
Väst - Riders company
Pike - Hv polo
Ridbyxor - Jh collection höst/vinter 2013 
Strumpor - Stöver stumpor från limited edition (hööks)

Eddie
Träns - ihopplock + ludd (från hööks tror jag)
Sadel - Zaldi Royal
Schabrak - "Ljusdals ridklubb" från Mias RS

Här har ni en grundlig redogöring om dagens outfit ifall ni var intresserade.

/Jossan

 
 

Dagens Eddie

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hade tänk rida dressyr men jag va otaggad så när Fillan förelog att vi skulle hoppa istället va jag inte speciellt svår övertalad. Stina hjälpte mej och han va faktiskt ganska pigg och framåt idag. Förmodligen för att han inte gått lektioner på hela sommaren. Synd att dom börjar igen om två veckor... 

/Jossan
 
 
 
 
 
 
 
 

Badbomb!

Här kommer en bildbomb sedan jag var och badade med Douglas och hade Jossan med som fotograf.
 
 
Har nog några fler men bilderna låg huller om buller här i datorn så nu får det vara så här, kommer fler om jag har några.
 
/Stina

Brun och rosa outfit

/Jossan


Hur jag peppar till tävling

Jag och Do it Douglas!
 
När jag ska tävla brukar jag bli peppad och för att trigga igång mig ännu mer brukar jag lyssna på musik, jag ska tävla på lördag med Douglas och jag är sjukt taggad redan, så jag har just pillat ihop en spellista på Youtube så jag har alla låtarna samlade. Jag blir peppad av de flesta låtar jag tycker är bra samt låtar som handlar om att man är bra och så vidare. Jag tycker låtarna ska ha lite tryck så man känner någon slags rytm och takt i allting.
 
Jag tänkte ge lite tips på man kan knåpa ihop sin egen spellista för ridning och/eller tävlingspepp.
 
 
* Använd en bra applikation/hemsida eller vad man nu föredrar t.ex. Spotify eller Youtube, på Youtube måste man ha ett konto men det är busenkelt, vilket det även är på Spotify.
 
* Välja låtar - välj låtar som peppar dig och som du tycker är bra, låtar som du helt enkelt blir taggad till.
 
*  När man valt färdigt musiken är det bara att köra på! Kan även vara så att man märker efterhand att:
-"Den här låten vill jag inte ha med här, den stör" eller vad som helst, då tar man bara bort den eller byter ut den mot en mer passande låt.
 
* Hoppas ni prövar detta då det är ett toppentips enligt mig.
 
Tips på pepplåtar:
Det är bara att söka på låtarna så hittar ni dem.
 
Niello- Legenden - Får en att känna sig legendarisk!
 
Avicii- Wake me up- Bara en väldigt peppande och grym låt enligt mig!
 
Taio Cruz- Fast car- Ganska gammal men ger en bra känsa!
 
Tina Turner- Simply the best- En låt som får en att känna sig bäst!
 
/Stina
 
 

Julia & Oliver

 
 
 
 
 
 
 
/Jossan
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Blev ett spontant pass på Eddie igår

Det inte planerat att jag skulle rida men det blev så när jag ändå ville åka till stallet. Hade eventuellt tänk att hoppa men det blev inte så eftersom min fokus just nu ligger på att utvecklas i dressyren. Vi tränade tempoväxlingar och ställning. Tyckte det behövdes lite omväxling då jag ridit ganska mycket med inspänningstygel i dressyren på sistonde så jag red med "gummisnodden" (ja jag kallar den det). Kände faktiskt en enorm skillnad på honom med den motför dom första gångerna, han va mycket stadigare stundtals och verkade trivas bättre med den nu än innan. 

 
 
 
 
 
 


Vi har så mycket kvar att lära oss men vi gör små steg i rätt riktning.
Hahah dom är ju för charmiga, inte precis några fotomodeller på dessa bilder...

Hade Fillan som ridsällskap och det är hennes mamma som fotat bilderna.

/Jossan
 
 

Om någon skulle fråga mig...

Vad jag föredrar, hoppning eller dressyr, skulle jag inte kunna välja en av dem. Jag älskar verkligen båda sakerna. 
Att hoppa ger mig en kick, det är roligt att rida i full fart när allt stämmer och flyga över hinder efter hinder. Jag älskar det.
Men jag älskar även att sitta och rida dressyr, när hästen lyder ens minsta vink, och man gör en skänkelvikning med perfekt tvärning, gör en klockren galoppfattning, gör ett mjukt avbrott och gör en otrolig travökning, den känslan är häftig. 
Jag kan alltså inte alls välja vad som är roligast, men jag är inte en hoppryttare som tycker det är tråkigt att rida dressyr, inte heller en dressyrryttare som tycker hoppning är tråkigt, jag är en ryttare som älskar båda delarna, jag älskar även att bara vara ute på en skogstur eller på en promenad med hästen. 
 
Vad tycker ni? Skulle vara riktigt kul att höra vad ni läsare gillar för ridsportgren mest, och varför ni gillar just den/dem grenen/grenarna.
 
 
/Stina
 

Vi är med

Vi är med och tävlar hos Teamjumpers.se om en bloggdesign. Klicka HÄR för att komma till tävlingen!
/Ljusdalsryttarna

Det är nog bra skönt...

Att va häst på sommaren, trots alla flygfän. Speciellt att va ridskolehäst är nog skönt med tanke på att dom får ledigt. 

Jag tog in Eddie och borstade och myste lite när jag ändå va i stallet i kväll. Råkade visst glömma bort att sätta på flughuvan och grimman går han ju utan pga skav. Sen när dom skulle få mat skulle jag försöka sätta på flughuvan. Tror ni jag fick tag på han då eller? Nej då hade han minnsan bästemt att han klarade sej utan flughuva, haha tur att jag inte skulle fånga hon för att rida för då hade jag nog fått ge upp eller hämta hjälp. 
Tog några bilder när jag ändå va där, här är dom två som blev bäst.
/Jossan
 
 
Hur man fotar häst porträtt med svart bakgrund

Tänkte ta och visa er hur man fotar porträtt så bakgrunden blir svart så som tillexempel träns reklamerna från Hööks. 
Det man ska gör är att ”lura kameran” genom att placera hästen i två olika ljusförhållanden, det är lättast i tillexempel en dörröppning.  Det man ska fota (i det här fallet oftast hästens framdel och huvud) ska vara i ljuset från utemiljön och bakdelen längre in utom räckhåll för det starkare ljuset.
Sen exponerar man efter ljuset som faller på hästens huvud/framdel. Lite som jag försökt illustera här:

 

Exponera gör du enklast genom att ställa in kameran på P (på en Canon kamera, och tror det är ungefär lika på Nikon) och sen trycka på knappen som har ett Q i en fyrkant. Då ser det ut som på bilden nedan:


Sen använder du det lilla ”hjulet” uppepå kameran och vrider det antingen åt höger eller vänster (testa dej fram).

Ärligtalat så vet jag inte om det är nödvändigt att göra det här med kamera inställningarna, men jag gjorde så och det funkade för mej.  Jag vet även att det här kanske är mer än av en "genväg" till exponering och vill ni lära er mer om det så rekomenderar jag att ni googlar, finns massor med bra sidor. 


Det kan även hända att lite av det som ska vara svart i bakgrunden inte är det men det är lätt att fixa i efterhand. 

Länka gärna inlägg där ni fotat med den här "effekten" i kommentarsfältet.
Lycka till med erat fotograferande nu! Om ni har några frågor så är det bara att höra av er.

Edit:Fick en kommentar om hur man exponerar! 
 

/Jossan

 

Är med och tävlar hos Ziros.se

 Klicka HÄR för att komma till tävlingen

/Ljusdalsryttarna

Avslöjar mitt nästa åsiktsinlägg


Har jobbat med det ganska länge. Men nu börjar det äntligen ta sin slutgiltiga form. Hoppas såklart på många reaktioner.

/Jossan

Outfit från Horsemeup

Här kommer en outfit från Horsemeup.se, jag kunde inte välja vilken tröja som var snyggast så jag tog med båda, 1 362 kr kostar outfiten med en tröja samt de andra sakerna.
Ruskigt snyggt tycker jag!

/Stina


Blöt

Jag är ute och skrittar Jaguaren, det spöregnar men vi klagar inte. Kom precis ut så vi blir ute i 20 minuter till.
Skitväder...

/Stina

Favoritsort på nosgrimma

Min favoritsort på nosgrimma är remont, har använt det ända sedan jag började med hästar, ridskolan har det och jag har alltid haft remont för dressyrridning, ibland använder jag dock något gammalt aachenträns men inte så ofta. Det jag gillar med remont-nosgrimmor är att de är väldigt enkla, inget onödigt på dem men det sitter ändå där det ska och håller bettet på plats, jag tycker även att det är jättebra med remmar långt ner på tränsen, en engelsk nosgrimma eller en aachen-nosgrimma utan snokrem tycker jag funkar sämre än en remontnosgrimma då jag tycker hästarna får en tendens att vilja gapa lite mer när det blir jobbigt när de inte har en rem långt ner på nosen. 
Med en remont-nosgrimma är det bara en nosrem, som sitter långt ner, lätt som en plätt, och bra också. 
 
Nackdelen med remont-nosgrimmor är att det inte finns så många modeller och så, det finns överhuvudtaget inte så många på marknaden, aachen-nosgrimmor finns till exempel i alla möjliga modeller, former och färger, breda, smala, lackade, blingade, dekorerade eller vanliga enfärgade. Remont-nosgrimmor finns nästan bara i vanliga enfärgade sorter och alla ser någorlunda likadana ut. Det är det som är det tråkiga med dem, men det gör inte så mycket. 
Två olika remont-träns från hooks.se
 
/Stina
 
 
 
 

RSS 2.0