Hästshoppingen i Stockholm

Sakerna jag shoppade i Stockholm på Börjes och Hööks.
/Stina


Liljegårdens Jaguar- stamtavla

Här kommer några bilder på min snygga kille och en bild på hans stamtavla, hans mamma är Liljegårdens Omega.
Jagge är som ni kanske vet en connemaravalack som är född den 5/7 år 2002. Han är 1,48 m i mankhöjd och är brunskimmel/flugskimmel. Tänkte bara att ni kanske behövde fräscha upp minnet litegranna.  
 
/Stina
 

Porträtt fotografering (Jag & Eddie)Stort tack till FIllan (http://felicianyman.blogg.se) som fotat dessa bilder!

Det kommer komma ett inlägg om hur man fotar med den här "effekten", alltså så bakgrunden blir svart. 

/Jossan
 

Lila & Marin hoppoutfit

/

/Ljusdalsryttarna
 

Me, Myself and I

 
 
 
 
 
 
 
Var ute vid havet igår kväll och klickade lite bilder då det va alldeles för kallt för att bada. Den längst ner är min absoluta favorit.

/Jossan
 

Framme i huvudstaden

Hej! Nu är vi framme i huvudstaden, vi har varit och hälsat på vår gamla ponny Spirit, han var sig lik och mådde som en prins, otroligt roligt att träffa han igen.
Sedan har vi varit på två hästaffärer, Myone och Börjes, Myone var en riktigt bra butik men vi köpte inget där, Börjes var också en väldigt bra butik och där köpte vi lite saker som jag inte kommer berätta nu. Tänker vara lite hemlighetsfull och inte berätta vad jag köper för hästsaker förrän i en video när jag kommit hem på torsdag. 
Så ni får överleva fram till dess!
 
/Stina
 
Så somrig bild!
 

Dressyroutfits al a ljusdalsryttarna


Jag & Douglas

Douglas eller Do It Douglas som han egentligen heter är ett russ som jag startat i några hopptävlingar med under 2012 och i dressyr med under 2013.  

Vi har hittils ställt upp i 7 klasser på 4 olika tävlingar, och det har resulterat i 5 vinster och en fjärde placering.

Våra procent rekord ser ut såhär
LA:1 - 69,21 %

LC:1 - 68,88 % 
LB:1 - 77,24 %

 
 
 
 
 
 
 
 
/Stina
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bättre sent än aldrig, en av teatrarna på LRKs julshow 2012 (Askungen)
/Jossan

Gjort en header till Fillan

 

Riktigt nöjd faktiskt, ni hittar hennes blogg på www.felicianyman.blogg.se 

/Jossan

Fillan och Max

 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Jossan
 
 
 
 
 

Julia & Storm (lite blandade bilder)

 
 
(ridhus bilderna är fotade av Fillan eller Emma men jag såg det efter att jag satt ditt loggan)

 
 
 
 
/Jossan
 
 

Bild bomb - Billy Boy
 

 
 
 
 
 
 
 
 
Här har vi en ponny som utvecklats något enormt sen han kom till ridskolan i december, från att inte ens gå över en bom nästan till att faktiskt hoppa 60 cm. Han är fortfarande rätt envis och gör lite som han själv vill ibland, men det är väl inget ovanligt speciellt för så små ponnyer. Har säkert fler bilder på honom men jag tyckte det räckte med dom här just nu :)

/Jossan 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tävlade Douglas i onsdags!

Vi tävlade LB:1 och gjorde debut i LA:1.

Jag är otroligt nöjd, i LB:1 var han väldigt duktig, uppe i formen och framåt. Detta trots värmen, helt sjukt varmt var det, i ridhuset var det 30 grader. Vi gick inga missar och slutade på 70,34% och det räckte gott och väl till en seger.

I LA:1 var vi två b-ponnyer så vi var ihopslagna med två c-ponnyer. Jag startade först, han var duktig, han var ännu lite mer framme i det här programmet och det var inte lika varmt. Blev lite segt i första skänkelvikningen som han har svårt för, och ryggningen blev lite sned, annars riktigt bra med fina ökningar. Fick 7,5 och 8 på de förvända galopperna och jag fick 8 på min sits i LA:1. Jag fick 8 i båda klasserna på korrektheten i uppvisningen. I LA:1 slutade vi på 69,21% och jag var otroligt nöjd.
Nu var det bara att vänta och se. Två ryttare red och fick lägre än mig, sista ekipaget såg bra ut, vi blev förvånade när de ropade upp deras poäng, vi vann vår LA debut!

/Stina


Fotade EddieMed en svart bagrund igår då jag precis lärt mej hur man gör och jag tycker det blir riktigt fint!
 Jag lovar att ni kommer få se fler bilder inom kort. Jag fotade även Fillan och Max  i onsdags på samma sätt, det krävs nog lite mer övning fån våran sida innan vi har perfketa bilder men är ändå nöjd med resultatet. Kommer kanske upp ett inlägg om hur man får den här "effekten" när man fotar om det skulle va intressant? 

/Jossan

Hoppning 23 juni (Stina & Jaguar)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Jossan
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Billy i sommarhagen

 
 
 
 
 
 

/Jossan
 
 

Ridläger avslutningen (Jag & Eddie)

Kom på att jag inte visat er några bilder från ridlägret som jag och Eddie var med på v.27 så här kommer fyra stycken från avslutningsdagen då vi red ett dressyr program på förmiddagen och hoppade en bana på eftermiddagen. Dressyren gick helt okej, jag kom ihåg programet och det gick klart bättre än den enda gången förut som jag red det på Cartoon. Det va LC:1:an och jag fick kommentaren "Bra jobbat på lite seg ponny".


Invigde mitt hv polo schabrak oxå, Eddie passar riktigt bra i rosa om jag får säga det själv!
I hoppningen fick vi två felfri rundor i 60 cm, så jag är riktigt nöjd! Det finns filmer så vi får se om jag lägger ut dom sen. 


Eddie hade även knoppar dagen till ära, hans man är dock inte den lättaste att knoppa så det blev ett okej resultat iallafall.


/Jossan
 
 
 
 
 
 
 

Jag & Cartoon

 Passade på att övertala Fillan att klicka några bilder på mej och Cartoon, när vi tog in honom från sommarhagen igår för att kolla på några sår han hade. 

Förhoppningvis är han frisk efter sommaren då han vilat i mer än ett halv år (sen nån gång före jul). Tycker så synd om honom, men vi får hoppas på det bästa såklart!

/Jossan
 

Så här har min kväll spenderats!Med underbara vänner!

/Jossan
 

Bloggandet

Här kommer mina åsikter och tankar kring bloggandet.
Jag tycker att det är kul att blogga, när man har blogghumöret uppe. Det bästa med att blogga är alla underbara läsare och folk som imponeras över vad man gör. Man blir så glad av all feedback man får. Det är det som får mig att hänga mig kvar här dag efter dag. Det handlar även om att skriva, jag har alltid gillat att skriva och kan skriva milslånga texter om i princip vad som helst. Och att då få skriva vad man tycker och känner och dela med sig av sina tankar och åsikter till folk som är intresserade av att läsa det man skriver.

Då vet ni vad jag tycker, dela med er av era åsikter!

/Stina


Do It Douglas


/Jossan

Lagg-app

Uppdaterar er imorgon...
/Stina

Red Eddie igårRed Eddie igår, han var jätte lätt att fånga i hagen, tillskillnad mot hur han kan va...

Först värmde vi upp på utevolten (då bilden är tagen) sen gick vi upp på hoppbanan och hoppade lite typ en linje med två räcken som låg på 70/80 cm och det kändes grymt bra, vi hoppade även en mindre grind på ca 60cm. Sen gick vi ner igen och tränade på lite slalom, vi ska nämligen ha gymkana på julshowen. Och det är lika bra att börja i tid så vi blir bäst... 

Kändes iafl skönt att rida igen efter lite mer än en vecka, hade lätt kunnat ta en ponny till efter Eddie. Men eftersom, Rex och Cartoon är skadade så skippade jag det, vi får se hur jag gör imorgon. För jag ska rida Eddie då oxå.

/Jossan
 

Intervju - Simon Lindbäck

Vi på Ljusdalsryttarna har fått möjligheten att intervjua Simon Lindbäck.

 
Berätta lite om dig själv och din blogg?

Jag heter Simon Lindbäck, är 16 år och bloggar på bloggen SimonLindback.se! Bloggen handlar om mitt liv där jag blandar bilder, dans & bilder med mig både framför och bakom kameran.

Hur länge har du bloggat?

Jag har bloggat sedan december 2008, då var jag 11 år. Under tidens gång har jag bloggat på 3 olika bloggar utöver den jag har idag.

 

Varför tror du själv att just du blivit så framgångsrik?

Jag är ärlig, tror på mig själv & sätter upp mål. Dessutom har jag ett ganska stort kontaktnät via internet på både instagram, facebook & bloggen. Jag vet dessutom vilka knappar man ska trycka på vid rätt tillfälle.

Har du nån gång känt att "äsch nu lägger jag ner bloggen" ?

Oh ja! Nästan varje dag! Jag jobbar 365 dagar om året, med både dans, hästarna, bloggen, fotografering & modell plus att jag går i skolan. Det är jobbigt att hinna med allt och jag är så otroligt noga och vill inte göra något slarvligt.

 

 

Tänker du hålla på mer med hästar i framtiden?

Jag vet inte. Just nu har jag inte tid, men jag har faktiskt 4 hästar (2 shettisar, 1 haflinger & en storhäst). Dessutom kollar jag på nya och jag har en på gång. Men det är otroligt skönt att åka ut till stallet, få se ut hur som helst och inte vara rädd för att någon tar smygbilder. Men det har hänt det också.

Vad tycker du är roligast, blogga, fota, dansa, eller vara modell?

Jag gillar allt otroligt mycket, men dansen är nog allra roligast. Men jag gillar kombinationen, jag hade inte klarat av att jobba i t.ex. en affär där man gör samma saker hela tiden. Nu skriver jag olika inlägg, dansar olika stilar & har olika teman på plåtningar! Variationen är grym.

 

Vad är det roligaste med att blogga?

Kontakten med läsarna. Jag har en del läsare som engagerar sig i allt jag gör. Det är otroligt roligt och att små tjejer skriver att deras största dröm är att träffa mig. Det är som ett osynligt band, mellan bloggare & läsare! Jag bryr mig alltid otroligt mycket om mina läsare också, läser alla kommentarer och försöker kommentera tillbaka på bloggar och instagram-konton.


Vad är det viktigaste om man vill komma lång och synas i bloggvärlden?

Att tro på sig själv & våga sticka ut. Man ska kunna stå för allt man skriver, i varenda situation. Ha ett bra språk är också viktigt, men även att skriva intressant och inte kilometerlånga texter. Många bilder av bra kvalité, inga mobilbilder.. Det är nästan förbjudet enligt mig! Vill man synas ska man ha en trevlig och stilren design & ett trevligt humör.

Försök att undvika provoaktion, det drabbar bara dig själv i slutändan.


Bloggar för fullt

Inställda till resten av veckan ska fixas, det är ju temavecka och då krävs det lite mer planering och förberedelse för inläggen. Kan iafl säga att det kommer upp en grym intervju här lite senare ikväll. 

 
 
/Jossan

Vi är i tidningen! (läs artikeln här)

 
Nu har artikeln vi skrev om för någon dag sen kommit med i tidningen! Precis som vi skrev då att vi skulle göra har vi scannat in den för att ni ska kunna läsa!
 
  
 Om nu tycker texten är otydlig eller svår läst så har vi även laddat upp bilderna i större format:

Framsida:
 

Hela artikeln:
 

Sida 1:
 

Sida 2:


Det är bara att klicka på dessa miniatyrer så får ni upp artikeln i ett större format som kanske är mer lättläst!

/Ljusdalsryttarna
 
 
 
 
 

New in - Stockholm & Hollister

 

Även köpt en body splash på Hollister och 2/3 saker till på hööks men dom får ni bilder på nån annan dag.
Måste bara säga att man inte ska handla på hollister om man vill vara unik här i stockholm, dom flesta har tröjor därifrån nämligen. Sen ger jag även en stor diss till hollisters värdelösa butik i gallerian. Det va mörkt, varmt och parfymdoftande minst sagt, nästa gång beställer jag hellre....
/Jossan
 

Dressyrpasset igår!

Hej! Igår red jag som ni vet dressyrträning med Douglas, vi jobbade på att få upp honom i formen vilket bara går bättre och bättre. Vi gjorde skänkelvikningar och lite andra saker ur LA:1 eftersom vi debuterar det onsdagen den 24/7 i Gnarp. Sedan red vi igenom det programmet vilket gick bra, en liten miss bara och det var ett byte i ena förvända, vi gjorde dock om det sedan och då gick det prima.

Så nu får ni hålla tummarna för oss den 24!

/Stina


Nu startar tema veckan

Nu startar en vecka av lite extra intressanta inlägg här på bloggen. Med intervjuer och åsiktsinlägg oftare än vanligt. Temat denna gången är bloggare, bloggvärlden o.sv. Hoppas ni kikar in varenda dag, för vi lovar det är det värt! 

/Ljusdalsryttarna

Vinnaren i logo quiz

Är Frida som bloggar på http://hevonen.horseworld.se/ , grattis säger vi till henne och till er andra, bättre lycka nästa gång.
Dom rätta svaren är: 
 
1. Hästnet
2. Lamicell
3. John Whitaker
4. Horseworld 
5. Eskadron

Vi vill avsluta med att säga att ifall ni tyckte det va kul med sånt här så kan vi köra fler gånger.

/Ljusdalsryttarna

Gröna lund

Där har dagen spenderats med karuseller och alltför mycket onyttigt att äta på grönan. Finns nog inte så mycket att skriva om det, alla vet ju grönan går ut på liksom?Glöm inte att temaveckan börjar imorgon, grymt taggad!
/Jossan
 

Dressyrträning

Hej! Nu ska jag strax åka i väg på dressyrträning med Douglas. Är riktigt taggad, kommer ett inlägg om passet senare idag.

Idag är min outfit brun, och hur Douglas ser ut blir en överraskning.

/Stina

Hästvakt

Hejsan hoppsan! Från och med idag är jag hästvakt åt Felicia i stallet, jag ska rida och t hand om Max som är en liten D-ponny. Jag har han fram tills nästa söndag så ni kommer få uppdatering om våra ridpass samt bilder.
Nu ska jag snart åka till stallet.

/Stina


Temavecka

Hej! Nu kommer vi starta en temavecka, det kommer komma upp lite intervjuer, tankar, tips och åsikter angående bloggar, bloggare och den allmänna bloggvärlden.
Vi tror detta kan bli en riktigt rolig vecka här på bloggen och kommer bjuda på spännande saker.

/Ljusdalsryttarna


Shoppat på hööks + Ny JH collection (släpps i slutet av månaden)

 
Var på hööks i gustavsberg idag och då hittade jag ridbyxorna från nästa jh collection (släpps i slutet av juli)
Givetvis va jag tvungen att prova dessa, och eftersom att jag inte hade några bruna ridbyxor så fick dom föjla med hem. Dom är riktigt snygga enligt mej och några av dom skönaste ridbyxor jag haft. Det är även "mudd" på dom där nere och det ska bli spännande att testa då jag bara haft med kardborre innan. 

Färgerna som finns va brun, marin blå och lila. och dom kostade 800:-

Dom lila va faktiskt riktigt snygga och även dom marin blå, så det kanske slutar med att jag har ett par av varje färg, vem vet.....


/Jossan

 
 
 
 
 

Tidningskändisar

Igår va tidningen i stallet och gjorde ett repotagé om ridskolan och vi blev fotograferade och fick svara på några  frågor. Repotaget skulle komma med i tidningen någon gång under helgen eller på måndag, så då ska vi scanna in det och lägga ut här så ni får se. Vi får hoppas att bilderna är fina! 
 
 

/Ljusdalsryttarna

Logo Quiz - vinn en länkning


Kommentera vad det här är för varumärken och det avslutas med en lottning senare ikväll eller imorgon, om vinnaren vill får denna även gäst blogga här :)

/Jossan
 

Falsterbo Horse Show -13

Hej på er! Jossan bad mig fylla på bloggen lite så visst kan jag göra det!
Det första jag kom att tänka på var att lägga ut lite Falsterbo-bilder, tänkte att det kanske fanns läsare som inte kunde ta er dit. Bilderna nedan kommer från Allerto the tour of amateur och Horseware 7-årschampioat semifinalerna i lördags, och är tagna av mig. (Får EJ kopieras)
 
 
 
 
 
 
Mer uppdatering från Falsterbo hittar ni på min blogg HÄR
 
 

Kunde inte sagt det bättre själv!

/Jossan

Om Jagge hade en annan färg...

Så skulle han helt klart vara rosa om jag fick bestämma! Hahah nej då min lilla skimmel är fin som han är.

/Stina


Dressyrtävling imorgon!

Vi åker på dressyrtävling i Söderhamn i morgon, jag (Stina) rider LB:1 på Jaguar och Douglas och LA:1 på Jaguar.

/Ljusdalsryttarna


RSS 2.0