Ridit Bamber för första gången!

Fick rida på Bamber idag efter ridlägret eftersom han inte lyssnat på tjejen som hade honom i förmiddags. Hade lite order om att träna övergångar och att han skulle ligga kvar i samma tempo helatiden. I skritten och traven var han jättefin, i galoppen fokuserade jag bara på att han skulle hålla igång, han har inte riktigt dom musklerna som behövs för att jobba galoppen heller, han är ju bara 6 år. 
Stina filmade som ni kan se i det här inlägget. Hon fotade också men dom bilderna kommer i egna inlägg eftersom det var ganska många.

/Jossan

"Jobbar"Hjälper till med läger denna veckan så därför blir det inte mycket skriver här då vi fokuserar på barnen som är med på lägret.

/Ljusdalsryttarna


Sommarbilder med Eddie


Bilderna är fotade på väg till sommarhagen i fredags.
/Jossan

Svart, Silver & Vit - Dressyr och Hopp outfit

 
 
 

Har knåpat ihop en outfit som med lite variation funkar både i dressyr och hoppning. Jag tycker den var riktigt stilren,fin och jag skulle kunna tänka mig att använda den själv även om jag inte alls är en person som föredrear stilrent egentligen. Hoppoutfiten funkar även som tävlingsoutfit fast då med vita ridbyxor och svart kavaj. 

Vad tycker ni, var det fint?

/Jossan

Midsommarfotografering idagIdag har Vi Ljusdalsryttare (Stina och Jossan), plus Hanna och Julia haft midsommarfotografering med Milina (Hannas ponny) och Jagge. Sen har jag suttit från jag kom hem tills nu och redigerat bilderna. Av ca 270 st så är det nu 40 st av dom allra bästa som är färdiga och en del av dom kommer komma ut här både imorgon på själva midsommar och kanske även senare.

/Ljusdalsryttarna

Jobbat idag

Idag har jag "jobbat" som ledare på dom två ridlägren som är nu. Det gick riktigt bra allting och barnen var så söta så. Det är så kul att hjälpa till på dessa läget för barn är så "okomplicerade" det tar inte alls lång stund innan alla pratar med alla och dom kommer fram och frågar saker på ett sätt som kanske inte skulle göra om dom vore äldre. 

Ska dit imorgon igen även om jag inte är uppskriven på "jobblistan" men jag kan säkert alltid hjälpa till med något och annars brukar jag alltid försöka fota lite på lägren eftersom det kan va kul att ha dom bilderna i framtiden, både för ryttarna själva men även för resten av klubben. Det är så kul att kunna hjälpa till och jag gör det för att barnen behöver hjälpen och dom blir så glada och tacksamma. Dessutom är det en superbra erfarenhet att ha "jobbat" med barn för framtiden kan jag tro. 

/Jossan

Första sommarlovsdagen

Första sommarlovs dagen har tillbringats på bästa sett med en låång sovmorgon, några timmars fotande på hoppträningen i stallet och lite Crusing med grymt folk nu på kvällen/natten.  Imorgon är det min tur att hoppträna Eddie för Lotta och det ska bli väldigt kul dels för att jag är i en grym grupp med roligt folk och dels för att jag vill utvecklas mer i hoppningen. Eftersom träningen börjar 10 så ska jag dit tidigt villket betyder att jag behöver sova nu..

/JossanHej!

Det blev inte riktigt som jag tänkt med uppdateringen då det inte funnits tid helt enkelt. 

I måndags var det då den absolut sista ridlektionen för den här terminen. Jag hade Eddie även fast jag sagt att en annan tjej i min grupp kunde ha han för att känna sig säker när vi skulle rida ut. Men hon blev sjuk så hon kunde inte komma, därför fick jag han istället. 

I tisdags så fick jag prova att rida en privat ponny som jag aldrig ridit tidigare. Eftersom hennes ägare var på klassresa och Milina som hon heter behövde röra lite på sig. 

Så mycket mer har det inte hunnit hända sen sist, men som Stina skrev så åskade det igår så då kunde jag inte heller blogga. Eller jo föresten vi har typ haft nån grej som kallas "Woodstock" idag på skolan sen skulle jag klippa mig så jag hann inte till stallet. Men i morgon efter skolavslutningen får vi se vad jag hittar på, kanske blir en sväng i stallet då. 

Milina 


Lektionshästarna har blivit släppta i sommarhagen, även om deras semester inte riktigt börjat än./Jossan

Shoppingen


Svart huva

Svart träns med silverspännen/dekor

/Stina

Bättre bilder kommer!

Åska och trötthet..

Håller inte det jag lovade med bloggningen, tyvärr, jag vill men det kommer saker emellan, igår kväll var jag så trött och nu har det åskat hela kvällen så jag vågade inte vara hemma själv, åkte till mormor istället och kunde då inte blogga. Red ut idag i alla fall, lånade ut Jagge till Julia och red själv Jagges kompis Zack som vi vaktade idag, han var pigg och ville göra lite studs och smågaloppera men det var riktigt roligt, han är i alla fall en storhäst aka krokodil (för han fipplar på allt med läppar osv).

Kom ett paket från Hööks idag i alla fall, vad det är i det får ni se imorgon förmiddag!

/Stina
Dressyrträning om ett tag

Utvärderar passet ikväll!

/Stina

Fotad för någon dag sedan


Cartoon och Lilleman del 2

Del 1 hittar ni här
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Jossan

Cartoon och Lilleman del 1

Idag var jag och hälsade på Emma i hennes stuga och i en hage precis brevid den går Cartoon tillsammans med en liten shettis som heter Lilleman.

För er som inte vet vem Cartoon är så är det en fd ridskoleponny som flyttade från ridskolan i slutet av förra sommaren efter att ha fått en skada som gjorde att han inte skulle hålla för att gå lektioner mer.
Han är även den ponny som jag red min första (och hittils enda) pay & ride på. Det är ett fint minne även om det gick sämst, han var superseg och ville knappt trava, för att inte tala om hur ovilig han var att galoppera.
Kämpade trots det mig igenom hela programmet och efter fick jag höra av dommaren att jag iallafall hade kämpat bra som tagit mig igenom hela programmet.

I dag mår han jättebra och har blivit nästan en helt annan ponny, mycket gladare och gosigare än när han stod på ridskolan.

 
 
 
 
 
 
 
 

Det kommer en del 2, det blev så många bilder att ha i ett inlägg!
 /Jossan
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En eftermiddag i stallet

 
Ja det blev en sådan idag, åkte till stallet vid 13 och mockade åt Pikant och Jagge. Jag hade två hästar idag, då Pikants ägare är hemma över helgen, och hon som skulle ta hand om Pikant hade inte riktigt tid idag, så då sa jag att jag kunde fixa det. Pikanten har förövrigt stallets mest lättmockade box, och Jagge har den näst lättaste, så jag kan ju inte säga att det var en så stor ansträngning. Jag fixade i alla fall maten till dem och bytte vattenhinkarna, sen fick Jagge äta lite medan jag gjorde i ordning honom.
 
Vi hade bestämt, eller jag kanske, att vi skulle rida dressyr på utebanan idag, och jag är riktigt nöjd med passet, fast det egentligen inte var ett sånt där superpass, men jag kände liksom att det var givande, jag joggade igång han i trav och började för ovanlighetens skull med att jobba galoppen, en del galopp-skritt-galopp, så att det ska sitta i de enkla bytena, något enkelt byte gjorde vi, och en hel del förvänd galopp, jag tycker galoppen var riktigt bra, bara jag håller i yttertygeln och kan lossa honom inåt, framförallt i vänstersidan, vilket gör att jag måste hålla lite mer i vänstertygeln i höger varv också, för att han är lite stelare i vänstersidan. Men åt höger höll jag i yttertygeln samtidigt som jag red med något tagen bakdel, och fattade galopp därifrån från skritt, det funkade riktigt bra och han var duktig.
 
Sen gick vi över till traven, han är lite för pigg när han inte gått dressyr så mycket den här veckan, då måste man ta många halvhalter på yttertygeln, då blir det bättre, skolorna var lite för springiga just för att han var pigg, men skänkelvikningarna var bra, efter lite korrigering från mig däruppe blev de riktigt bra. Fokuserade på att verkligen få honom att komma till yttertygeln, komma upp på yttersidan för att bli rak, främst i höger varv, men det tänkte jag mycket på när jag joggade igång, så det blev rätt bra sedan. Det är också något som kommer när han inte gått så mycket dressyr och är lite pigg. När han är så pigg är det rätt mycket häst att rida ihop, men det fick jag till rätt bra och man kände hur fin och mjuk han var när jag travade av sedan.
 
Sedan skulle jag rida Pikant, som är en före detta travare som min kompis Norunn äger och rider, främst dressyr. Jag har ridit henne en gång förut, ett halvt pass, och det var riktigt kul att variera sig och få komma upp på en annan häst idag. Hon var rätt stel till vänster till en början, men efter en del ställande inåt i vänstervarv och en massa utåtställande/rakriktande i höger varv, så släppte hon och blev väldigt mjuk och fin även på vänster, gjorde en del skänkelvikningar, jobbade henne i lite lägre form (inte tävlingsform, hon är ingen tävlingshäst heller, haha) och försökte verkligen runda henne. i traven var hon riktigt fin efter ett tags jobb, och galoppen tycker hon ju är rätt jobbig eftersom hon inte är gjord för att galoppera egentligen, hon orkar inte riktigt hålla ihop formen i fattningarna, men gjorde några fina ändå, och även hon var lite pigg=Väldigtmycket för en liten Stina att rida ihop i galoppen, hihi. Men vi jobbade på och det var riktigt roligt, trevlig häst det där, supersnäll också.
 
/Stina
 
 
 
 
Två fina bilder på mig och Jagge från hemmadressyren! Fotade av Jossan
 
 

Tävlingen 1/6 LRK

Ja, tänkte väl skriva om resultatet från tävlingen i söndags, lokal hemmadressyr på Ljusdals ridklubb.
 
Jag red LB:1 och LA:1, och vi satte personligt rekord i båda klasserna.
 
LB:1
Jag red fram och han kändes fin, mjuk och framåt. (kommer inte ihåg så mycket detaljer, hehe)
Kom in på banan och där spände han sig en del, men han sprang åtminstone bredvid staketet och var inte rädd för domarbordet, (vi tränade med väldigt livliga domare dagen innan, haha.) När han spänner sig tappar han takten och blir bitvis lite stötig, men jag visste att för att han ska slappna av måste jag rida på och hålla ihop han, det gjorde jag rätt bra och det lönade sig, 195,5 poäng och 67,414%, vilket ledde till en andraplats, och det var två placerade, jag vann rosett, plakett, ett grimskaft och jättesköna ridstrumpor från Hööks.
 
LA:1
Denna start var ganska direkt efter LB:n var slut, efter prisutdelningen gick jag direkt till framridningen och skrittade ett tag, tror jag hade en halvtimme tills jag skulle starta LA:n, det var några strukna så det var en placering och vi var fyra stycken, alla kategorier sammanslagna.
Jag fick i alla fall hjälp av Sara under framridningen, fick rida ihop han ännu mer så att han inte skulle tappa takten på banan.
När jag kom in på banan var han mindre spänd än till klassen innan, nu hade han ju just sett allt där inne så då var det lugnt, han skötte sig riktigt bra och jag red ihop han än bättre än i LB:n, och det syntes också, vi belönades med 262 poäng och 68,947%, vilket ledde till en vinst. Vi vann ett täcke samt rosett och plakett, båda jag och jagge var nog nöjda med dagen.
 
Här är täcket också, jättemysigt och fint, från Hööks/ showmaster
Lite blandade bilder från tävlingen, fotade av Jossan såklart, kommer fler bilder eftersom, men det var så väldigt många..
 
/Stina
 

Lite shopping från Hööks

 
Beställde dessa grejer från Hööks idag.
 
Ett träns, i svart med silverdetaljer och silverspännen (tog en bild på det bruna för att ni ska se hur det ser ut på häst) 199:-
 
En svart luva, för jag har bara en luva ,som är lite för fin för att ha till vardags, hihi! 99:-
 
/Stina

Utvärderar vår tävlingsdebut

På framridningen lyssnade han jättbra och formen var riktigt fin vissa stunder inför båda klasserna. När vi kom in i ridhuset så dog dock energin även om han fortfarande lyssnade bra så krävdes det massor med ridning för att han inte skulle bryta av och det satte även sina spår i poängen. I LC:1 fick jag 49,25% och I LB:1 fick jag 48,62%. Jag är dock väldigt nöjd endå eftersom nu har vi provat på att tävla och jag kom ihåg båda programmen och Eddie skötte sig. Nästa tävling blir nog på bortaplan någonstans (förhoppningsvis snart), har kollat på lite olika tävlingar men vi får se. Det är mycket som ska tajmas in och stämma, särskilt eftersom han inte är min egen.

 
 
 
 
 
/Jossan
 
 
 
 
 
 

Gårdagens ridlektion

Får börja med att be om ursäkt för att jag inte kunnat blogga men det är ganska mycket i skolan nu sista veckan när allt ska bli klart osv.

Igår hade vi hopplektion och Eddie var pigg och glad över att få göra nått annat än dressyr. Han hoppade riktigt bra och jag hade lätt kunnat hoppa högre och bredare. Men på banan var det kanske 70-75 cm och vi bara flög över! Längtar supermycket till nästa gång vi ska hoppa som kanske blir på Lottaträningen 15 Juni.
 
 
 


 
 
 
Det ser ut som min hjälm åkt ner lite men det har den inte det är bara för det var så soligt så man blev typ bländad om man tittade rakt fram.
Skriver om hur det gick på tävlingen när det lugnat sig i skolan typ på torsdag eller fradag!


/Jossan

Är för trött för att blogga


Skriver hur det gick och bjuder på mer bilder imorgon!

/Jossan

Bilden talar..

Utvärderar tävlingen imorgon!

/Stina

RSS 2.0