Film och veckans ridpass

Tänkte visa filmen från terminsavslutningen samt berätta lite om hur det gått med Eddie hittils denna veckan. Börjar med filmen, riktigt stolt över den här rundan. Han hade bra tempo och då fick vi tilll fina språng.
 
 
Nu till veckans ridpass. Eller ja, vi har hunnit med fyra pass den här veckan. Första var i måndags då vi som sagt "skrittade" ut, det har jag skrivit om i ett annat inlägg.
I tisdags red vi dressyr och provade lite förvänd galopp och lite lösgörande övningar. Han var väldigt fin och vi hade hela ridhuset för oss själva.
I onsdags tänkte jag att jag skulle ta med Mamma till stallet så hon kunde filma/fota när han var så fin. Blev inte riktigt så då han inte alls var på humör och vägrade svara framåt. Vilket också gör att det blir svårt att göra någonting ordentligt tyvärr.
Faktiskt fick han vila två dagar efter det (jul och juldagen) då jag kände att jag inte hade tid att åka och rida mitt i allt julfirande.
Men idag var det dags igen. Det hela började med att han hade tagit ett väldigt grundligt lerbad (men inte lika illa som i måndags). Själva ridpasset var dock över all förväntan.
 
Just denna period då jag har han så mycket har jag valt att fokusera på framåtbjudningen och har som ett litet mål att det ska gå att rida utan spö och han ska inte sega ihop och vägra gå framåt. Detta är något som förstört för oss på hittils varje dressyrtävling och något vi verkligen måste förbättra om vi ska tävla nått nästa år. Det är ju inte kul att veta att ponnyn är en dröm på träningar och sen inte kan visa det på tävling bara för man släpper spöt (det räcker att man håller i det, man behöver inte använda det). Försöker träna detta genom att vara konsekvent med att han ska svara på små signaler.
 
Första steget är att jag "frågar/säger till" ganska försiktigt med skänklarna när jag vill öka tempot/eller flytta åt nått håll.
Svarar han som jag vill på det så berömmer jag och kanske gör nått annat.
Svarar han inte som jag vill kommer vi till steg två där jag säger till lite mer bestämt med skänkeln.
Svarar han som jag vill på det så berömmer jag och kanske gör nått annat.
Svarar han inte som jag vill på det så kommer vi till steg tre där jag använder spöt bakom sadeln.
Svarar han som jag vill på det så berömmer jag och kanske gör nått annat och gör han inte det så fortsätter jag försöka vara envis, tillslut brukar han svara bättre och bättre och det behövs oftast inte att jag säger till mer än lite efter ett tag.

Idag fick han trava några varv i lite lägre form medans jag bara red lätt och tryckte på lite för det viktiga är att han börjar använda bakbenen och ryggen och bör upp sig själv så jag slippar "bära runt" på honom. Det får ingen av oss ut nått av. Detta gjorde jag inte bara i början av passet utan gjordeäven korta pauser då jag årergick till detta då jag kände att han började bli lite seg. Fick ett fantastiskt reslutat och han var såååå fin. Ska bli spännade att se om det krävs mindre  "tillsägelser" imorgon.

Blev kanske lite långt att läsa men kände att jag behövde förklara hur jag tänker angånde detta.
/Jossan 
 

God jul från oss!Från mig och Eddie, Stina och Jagge till alla er fantastiska läsare, önskar vi er en riktigt god jul! 


/Ljusdalsryttarna

Skritt och vaccination

Idag var då första riktiga dagen på lovet.  Alltså var det även första dagen på min och Eddies jullov tillsammans. Eftersom ridskolehästarna fick vaccination idag och eftersom det var julshowen igår så tänkte jag bara ta det lite lungt idag. Men eftersom det inte är så kul att bara skritta och kanske trava lite i ridhuset och det ändå är näst intill barmark och isfritt ute så passade vi på att skritta ut en runda med Julia, Baloo, Stina och Jagge. Eller ja skritta och skritta, det tyckte Eddie var en lite väl onödig idé, han ville helst trava... Det kändes nästan precis som på julshowen, han travade inte riktigt, men han skrittade inte heller riktigt. Skillnaden var att idag var det en glad ponny jag satt på då han inte ridits ut sedan typ oktober kanske. Medans igår var han stressad av musiken/applåderna/publiken (Skriver mer om julshowen imorgon). 


Möttes av detta när jag kom till stallet idag, visst att det är varmt men hade nog föredragit att han haft iaf ett tunt täcke på sig just idag. Eftersom det inte gick att borsta bort fick han en liten dusch innan turen, men eftersom det är kallvatten och han har låååång päls just nu började han frysa. Så då fick han låna ett skrittäcke. Faktiskt så torkade han inte helt på hela turen och inte när vi kommit in heller så medans jag mockade fick han stå med täcke på och sen fick jag duscha av benen som blivit leriga igen, sen bytte jag täcke då det första var jätteblött och sa godnatt. 


(Ni ser ju att han fortfarande inte är speciellt ren) 

När han har såhär lång päls och blir blöt torkar han i princip inte på jättelänge, så jag hoppas han är någolunda torr imorgon samt att han får gå ut med täcke. 

Nu ska jag kolla på vad vi ska göra för övning imorgon, det blir dressyr men vi måste ju träna extra om vi ska uppnå vårt lilla "mål" för dom här veckorna. 

/Jossan 

Molly och MulleHaha känner ni igen oss? Idag var det julshow på ridskolan. Jag och Eddie var med som Molly och Mulle.  Vi red till "Skyll inte på mig" från Spirit, vilket var väldigt passande. 


/Jossan

Han gör mig aldrig besviken

Red lektion igår på Eddie. Eftersom jag missade rid & häst i fredags då det var nationella. Alla grupper innan hade ridit barbacka så jag kände helt enkelt inte för att ta med sadeln in så därför red även jag barbacka. Brukar försöka passa på med det en/ett par gånger per termin. Förut när Tjejen & Cartoon var kvar hände det att jag red barbacka nästan varje lektion en period. Detta då jag tyckte jag kunde få båda att gå bättre utan sadel (plus att Cartoon inte alls gillade sadeln, men red man utan var han glad). 

Tillbaka till lektionen då, vi red sevärdhetsmärket, har ju gjort denna övning förut men det var ganska länge sen, och tror faktiskt sist jag gjorde den var med Billy och det säger ju en del. Eddie var verkligen jobbig i början men det blir han när jag inte har möjlighet att rida igenom han så ofta i dressyren. Dock slutar han aldrig imponera på mig och jag blir aldrig besviken på honom, för tillslut var han jättefin verkligen. Det kändes precis som att sitta på ett vitt fluffigt moln och rida. 

Tyvärr var jag "ensam" i stallet, så inga bilder denna gång. /Jossan

Ridlektionsavslutning

Låter bilderna tala..

/Jossan

Hanna och Napilad

Nu är jag klar med Hannas bilder från idag. Jag prioriterade dom med tanke på situationen.

 
/Jossan

Sneekpeak, Hanna och NappenIdag har jag haft en ganska spontan fotografering med Hanna och Napilad "Nappen". Det var svinkallt, men vi hade inte så mycket val då Nappen tyvärr flyttar imorgon. Väljer att inte gå in så mycket på det här då jag låter Hanna skriva om det själv på sin blogg när hon vill/orkar... 

Men tänkte i alla fall att ni ville se ett smakprov, så här kommer en av dagens många bilder. Kvalitén är inte den bästa eftersom jag fotat av med mobilen på kameran för att kunna visa innan jag kommer hem.


/Jossan

Hoppning med Eddan

Kom till en till lektion (i måndags) ganska inställd på att få Diana. Därför blev jag så lycklig när jag skulle ha Eddie och vi dessutom skulle hoppa. Lektionen innan gick han ett longeringspass då gruppen innan hade voltige. Det hör verkligen inte till listan över saker han tycker om. Så när hindren åkte fram på våran lektion blev han jätteglad. Så skönt att slippa driva honom framåt jättemycket utan att sitta där och känna att han faktiskt vill, han får egen bjudning och vinklar fram öronen.  Mamma filmade då jag tycker att jag behöver mer filmer på oss då. Så ska försöka klippa ihop nått att visa här. 

Vi hoppade studs och en liten kombination med ett galoppsprång. Det var så att jag skulle få trycka på Eddie lite för det var lite långt. Men på slutet blev det nästan kort istället. 

Den här veckan har jag haft lite annat för mig än bloggen (vi lämnar det utanför den också). Så därför har tiden varit lite knapp. Gårdagen spenderades i ett lyckorus och idag var det inte riktigt samma känslor. (Mer om det nån annan gång)
/Jossan 

"We keep this love in a photograph"

 
 /Jossan
 
 
 
 

Värt att gå upp för!

Igår på rid och häst hade jag väntat mig att få rida Diana eller Molle. Eftersom jag sagt att jag är ganska trött på att jämt få rida Dunder och Bamber. Men döm av min förvåning när mitt namn stod efter Eddie på listan. Vi skulle ha Susanne  i stället för Helena för hon var borta, så då kom vi överens om att vi skulle ha markarbete.  Det gick faktiskt riktigt bra, vi gjorde en övning med tre hinder på medellinjen och volter emellan. Detta gjorde att man verkligen var tvungen att få koll på yttersidan.

 Helt värt att kliva upp för ett ridpass på bästa ponnyn, den enda som varit mysigare vore väl att ta en härlig barbacka tur i snön som föll... 

/Jossan

Vila i frid!

 
Strax efter höstlovet fick världens finaste shettis vandra vidare till trapalanda. Han som lärde mig grunderna och fick mig intresserad av hästar, min första egna ponny, det finns ingen som han...
 
Jag fick honom när han var ett par månader (hösten/vintern 99). Då var jag ca 2 år och var tillochmed liten på honom. Självklart är jag glad att vi fick så många åt tillsammans, men samtidigt är inte 16 någon ålder på en shettis egentligen. Önskar han haft många härliga år framför sig, och därför var det ganska oväntat. Men försöker trösta mig med att han hann med mycket i sitt liv ändå och att det var bäst att låta honom somna in istället för att försöka behandla massor bara för att vi skulle få ha han kvar och sen skulle han ändå mest kunna gå i en hage och inte göra allt det där som han tyckte va kul (inklusive äta massa gräs).
 
Har inte orkat skriva om det förens nu, detta är den sista bilden jag tog på honom.

Himlen har fått för många nya stjärnor detta år.... 

/Jossan


Pannband & Ridlektion

I söndags hyrde jag Eddie. Han fick inviga sitt ps pannband som jag köpte på sihs. Det blev trist nog dressyr i ridhuset eftersom det är det enda stället där det är okej underlag just nu. Ibörjan var han lite stel/ovillig, men det är sånt jag känner att jag får acceptera när vi inte kan träna dressyr så ofta... Mot slutet blev han dock sådär fantastiskt fin så man aldrig vill sluta.  


Det gör sig verkligen inte rättvist på bild såhär. Men det är i alla fall modellen "tomorrow never dies" och kommer som sagt från ps of Sweden. 


Så till ridlektionen i måndags. Gissa vad? Jo jag fick Bamber som vanligt. Han var väldigt tjafsigt i munnen och jag är inte jättenöjd med vår prestation. Börjar verkligen tappa motivationen till ridlektionerna nu när jag bara får rida Bamber och Dunder. Pratade lite med min ridlärare om det. Men nu är det ju bara två veckor kvar till juluppehållet så jag hoppas kunna hinna med att ta Diskett en gång till. Kan ju knappt rida henne nu heller eftersom det bara går att skritta ute och jag har massor med körkortsplugg så tiden finns tyvärr inte..Diskett från blåbärhoppningen, vi har inte hoppat alls så mycket så 50cm bar helt lagom för oss. I helgen är det förresten blåbärshoppning igen. Fick em fråga om jag skulle vara med men jag tror inte det. 


Blev ett väldigt blandat inlägg detta men det blir ju så när man slarvat med uppdateringen.

/Jossan 

Julkalender lucka 3 - din häst som litenHar ingen bild när han är yngre än såhär tyvärr...  Men säker på att han var väldens gulligaste lilla föl. 

/Jossan 

RSS 2.0