Inköp sihs!
Tror bilderna talar för sig själva här.

/Jossan

SIHS!

Blev bestämt nu ikväll att jag också ska få åka till Sihs iår! Är så himla glad att det blev av även fast det inte blev nått med skolan.

Det har ju blivit en av årets bästa traditioner och det var inget jag var sugen på att hoppa över iår. Speciellt inte eftersom jag planerat jättelänge vad jag ska titta efter på mässan och så.

Tåget går innan 6 i morgon så jag ska väl snart gå och lägga mig antar jag. Blir mycket restid imorgon eftersom jag bara åker över dagen, så hoppas på att kunna uppdatera bättre här än vad jag gjort hittills!
(Jag, Stina, Julia och Linn Strelin i horsespot montern förra året) 


/Jossan 

Teori måndag

Har inte haft nått att skriva om här riktigt... På lektionen i måndags hade vi teori, vi kollade på en film om hästhållning. Kan inte säga att jag lärde mig nått speciellt men det är ju alltid nyttigt att höra.  

Juste, det är ju hårt i hagarna nu också så hästarna kan inte röta sig så mycket ute. Detta resulterar i pigga och busiga hästar. Även om kanske vi som har lite rutin kan uppskatta det ibland så är det inte så bra på barnlektionerna. I måndags så sprang Dunder iväg och drog med sig Eddie. Detta resulterade olyckligtvis i att båda barnen ramlade av. Den gruppen har nyligen börjat galoppera hela gruppen samtidigt.

Blev lite förvånad över Eddie faktiskt. Tycker det var väldigt synd att jag inte fick rida han när han var så pigg.

Sen slutligen så är jag så himla besviken på att skolan ställt in resan till sihs. Just nu ser det ut som jag inte kommer dit alls och det är jättejobbigt... Har planerat inköp och taggad för det enda sen förra året.


/Jossan

Blåbärshoppning!

Passade på att vara med på Diskett på blåbärshoppningen idag. Har ju inte hoppat henne så mycket och jag tror att sist jag hoppade var någon gång i sommras. Hoppade iallafall en 50 runda (som är den högsta höjden på blåbärshoppningen). Fick inte till världens snyggaste runda men vi kom iaf över och runt utan att riva nått haha. 
Har flera filmer på rundan så ni får nog se nån dag..


/Jossan Nora och Fillan på mitt hjärta

Var ju som jag skrev och fotade träning på mitt hjärta förra helgen. Nu har jag haft tid att göra klart dom bilderna.

/Jossan

Dressyrbilder 16/11


Finaste ponnyn <3

/Jossan
 

Äntligen!

Skulle egentligen ridit Bamber igår på lektionen. Men eftersom Emma så gärna vill rida han och det knappast är nån hemlighet att jag hellre rider Eddie(fast han inte skulle gått på våran lektion).Så frågade vi Emma om det gick att lösa och det gick bra. 

Eddie var en riktig stjärna som vanligt, även om han tyckte det var väldigt jobbigt och protesterade en del så var han väldigt pigg. Passade på att göra han extra fin och välja outfit lite extra noga. /JossanFotade träning på mitt hjärta

Idag följde jag med Fillan när hon skulle träna på mitt hjärtas anläggning. Deras ridhus är väldigt bra att fota i på dagen även om det är svinkallt då det inte är isolerarat. Det visade sig att de bara var Fillan och Nora som skulle träna så självklart fotade jag dom båda.  Bilderna blev jag faktiskt väldigt nöjd med för att vara inomhus, har ju börjat använda mitt fasta objektiv på en del tärningar i ridhus nu då det släpper in mer ljus. Men saknar förmågan att kunna zooma även om mitt vanliga kan ha lite för lång zoom inomhus (+ att man inte kan "zooma ut" så mycket som behövs. 

Ett nytt objektiv skulle definitivt behöva införskaffas, men objektiv med dom krav jag har är inte precis billiga. Tur det är jul snart så kanske jag kan önska mig ett. 

Juste, höll nästan på att glömma! 
Imorse när jag vaknade så hade årets första snö kommit, den har faktiskt legat kvar hela dagen. Men har inte så stora förhoppningar på att den kommer vara kvar imorgon. (Japp sånt är livet när man bor i övere delen av landet) (Max övar på att vara älg/ren dagen till ära) 


/Jossan 

Stalljour

Nu var stalljouren avslutad för den här terminen då! Kom till stallet vid 8.15 imorse och då tog vi ut alla hästar, mockade och fodrade. Det gick väldigt snabbt idag eftersom vi var så många så redan halv 10 var vi påväg hem igen.

Just nu sitter jag och fipplar med en filmi vegas. Vi får väl se hur länge jag har tålamod att fixa med den. 

Senare (ev vid 2 ska) jag tillbaka till stallet och släppa in hästarna. Efter det får vi se lite vad jag gör, tror det blir att kolla på hoppträningen ikväll.
/Jossan

Bilder på Diskett från ridlektionenÖverlag är jag nöjd, det var ju första gången på läääänge som vi red för nån. Visst att hon krullar ihop sig lite stundtals men det kommer med hennes ork osv.


/Jossan

Hoppning med Eddan!

ÄNTLIGEN! I går hade en av grupperna innan oss teori (vilket händer alldeles för sällan). Vilket betyde att jag äntligen fick rida Eddie igen! Det stod även hoppning på schemat. Var så himla lycklig bara över att få sitta på hans rygg igen och red runt med ett stort leende typ hela lektionen. 

Själva hoppningen gick även den toppenbra. Vi hoppade en enkel bana med 5 hinder och ganska långa vägar. Sista rundan låg hindren på ca 70cm och det är högre än vi brukar hoppa på lektionerna. Julia och Emma fick hoppa 80 och jag kände att jag gärna hade kunnat tagit nått hinder på den höjden med med tanke på hur bra det kändes.

 Men ibland ska man avsluta när det känns på topp och inte utmana ödet och kanske få dåliga språng pågrund av att han eller jag inte orkar eller liknande. 

Inte för att vara den som är sån, men han hade iprincip kunnat bocka av mig (men han är inte en sån som bockar) och jag hade ändå tyckt att det var den bästa lektionen sen sist jag red han. Går inte ens att beskriva känslan riktigt, det var underbart samtidigt som det var jobbigt. Jobbigt för att jag vill egentligen bara rida honom varje gång (och varje dag) och då blir jag lite ledsen bör jag tänker på att jag inte får det. Men samtidigt underbart för jag älskar honom så mycket... 

/Jossan

Kollar på världscupen i Verona

Ni har väl inte missat att det är webbsändning från hoppningens världscupomgång i Verona just i detta nu? 

Det är på SVTplay!

/StinaSvar på kommentar

 
 

Svar 
Förstår att du fågar det här. Några kommer nog bli lite förvånade över mitt svar, och tro mig, det skullle jag också vara om jag var ni. 
Kärleken till Eddie är faktiskt det som får mig att vilja fortsätta hålla på med hästar och ridning. Utan honom skulle jag inte forsätta kämpa på och rida andra hästar fast jag kanske egentligen inte vill. Tyvärr börjar jag tappa lusten nu när jag typ aldrig får rida honom längre... 

Visst Diskett har mer potential, därför borde jag tycka att det är roligare att utvecklas med henne. Men ändå är det Eddie som kommer var min nummer 1, alltid.

/Jossan

I stallet


Sitter just nu vid utebanan, och kollar på Stina när hon rider. Ska inte åka till Diskett idag, har lite vila att ta igen efter ett lov fyllt med både det ena och det andra, så får hämtning snart.

/Jossan

RSS 2.0