Är på Dkrs

Tog en sväng till dkrs för att kolla på deras storhäst meeting och ev kanske jag fotar för kameran är såklart med./Jossan

Ridlektion 23/7

Red ju som jag skrev lektion för Emma i onsdags och det gick jättebra! Hon fick rida först efter att jag hade värmt upp eftersom dressyren funkat lite dåligt för mig på senaste tiden. Med henne gick han jättebra efter ett en del jobb. Sen fick jag sitta upp och känna lite på honom, fast då hade han inte så mycket energi. 

En av bilderna jag tog när Emma red (den är fotat på kameran därav kvalitén) 

/Jossan

Badbilder del 1 - Jag & Snövit

 
 
 
 
 
/Jossan

Vad gör jag vaken nu?

Har faktiskt varit vaken sen 5. Eftersom jag ska till stallet och rida lektion vid 9 och jag bor hos pappa i 10 dagar framöver (vilket betyder 1 timme med buss till stallet). Dock upptäckte jag att det är ganska skönt att vara vaken nu istället för att sova till 11 som jag brukar.

Lektionen ska jag iallafall rida för Emma. Äntligen säger jag bara, har inte ridit nån ordentlig dressyrlektion för henne sen typ före tävlingen och den var 1 Juni alltså snart 2 månader sen...

Emma & Eddie 

/Jossan

Nya bilder i headern!

Vi tyckte det var dags för en förändring här på bloggen nu när det är mitt i sommaren. Den förra headern innehöll som ni kanske vet tidig vår och vinterbilder, men nu hade vi fina sommarbilder som vi kunde använda. 

 
 
 
 
Vad tycker ni? Visst blev det snyggt!

/Ljusdalsryttarna
 

Badbilder del 1 - Jag & Max

Här kommer bilderna från när jag badade med Max i söndags!
 
 

/Jossan


Sneekpeak på badbilder

Idag så var jag, Fillan och Lovisa till en sjö som ligger i närheten av där jag bor tillsammans med hästarna. Jag skulle egentligen följa med och fota men eftersom Snövit ändå var med fick jag bada lite med henne. Hon ville dock mest stå still och plaska så jag fick även låna Max ett tag. 
Av dom 591 bilder som togs har jag redigerat 84 st som nu ska laddas upp på facebook. Självklart kommer jag bjuda på mer bilder här också!
 
/Jossan
 
 
 
 
 
 
 
 

Det här går inte..

Jag uppdaterar skitdåligt, fast jag verkligen vill skriva saker här, det blir bara inte av, men nu är jag tillbaka!
 
 
/Stina
 
 
 
 

Uteritt och dressyr

 I går så red jag Eddie kanske en halvtimme eller så på banan och det gick inte speciellt bra. Det är så jobbigt för honom när han inte gått så mycket dressyr med mig på senaste tiden och dessutom var det så dammigt och då blir han hostig. Vi avslutade dock passet på bästa sätt ute i skogen och då blev det en helt annan ponny som vanligt jätteglad med öronen spikrakt frammåt. Mamma gick med eftersom man inte får rida ut själv och hon passade på att ta ett par bilder som jag tänkte bjuda på nu.

 
 
 
 
 
 
 
/Jossan
 
 
 
 
 

Red ett stycke skäck för ett tag sen

Red Wille för ett tag sen, han är en d-ponny som ägs av min kompis Lovisa. Hon tyckte då att jag skulle rida igenom han lite, och då låg mitt fokus såklart på lösgjordhet, han fick bli så låg som möjligt, och då såg jag till att få jämn energi och bjudning, han kräver massor av ridning men blev väldigt mjuk när jag fick loss honom, jag tycker dessutom han ser väldigt maffig ut på bilder, vilket såklart är roligt att visa er då.


/Stina
Tar farväl av en älskad vän!

 
Ponnyn som jag var skötare på i fyra år (November 2009 till November 2013) har nu i onsdags lämnat ridskolan för att gå i pension. Klart det är ledsamt, klart jag kommer sakna henne massor och klart det inte kommer bli lika på ridskolan utan henne. Jag tycker dock att hon förtjänar att gå i pension eftersom hon är 24 år gammal och har varit på ridskolan i 21 år. Så nu ska hon få njuta av ålderdomen i en hage hos en familj som inte bor så långt bort. Blir saknaden förstor kan jag alltså säkert åka och hälsa på henne vilket gör det hela lite lättare.

Avslutningsvis vill jag bara säga. TACK för den här tiden på ridskolan Tjejen, vi kommer aldrig att glömma dig!

/Jossan

New in!

Har varit i Stockholm tisdag till torsdag och då passade jag såklart på att besöka på två olika Hööks butiker och Horze. Det enda som fick följa med var dock en helt vanlig marinblå huva i strl cob. Tyckte att det var ett motiverat köp nu när vi bara kan rida  till och med vecka 32 och det är rätt mycket flugor och sånt ute tyvärr.


/Jossan

Lagom kul med skimmlar...

Ja dom är ju jättefina skimmlarna, tills man släpper ut dom i hagen...
Eddie är en expert på att rulla sig speciellt när han är ny duchad så då fastnar ju smutsen mer än annars.

Före
 
Efter
 
 
/Jossan
 

Dagens ridpass

Gick inte jättebra, men det är inte så konstigt eftersom vi inte ridit så mycket dressyr på senaste tiden. Men vi kämpar vidare endå och jag tänkte dock bjuda på lite bilder. 
 
 

Blir ett till dressyrpass imorgon, hade egentligen tänkt hoppa men det känns onödigt när inte dressyren funkade så bra idag. 

/JossanRidläger avslutning 2014

Nu är ridlägret slut, eller ja det tog slut i går men då var jag supertrött och orkade därför inte skriva något. Lägret har över lag, (inte dressyren dock) gått bra och jag tänkte inte tråka ut er med att skriva om varje pass eftersom det finns roligare saker att både skriva och läsa om. Tänkte dock visa er en film från banhoppningen som vi hade som avslutning.  Hade funderat mycket på vilken höjd jag skulle hoppa men tänkte att det var bäst att skaffa mer självförtroende på 70 cm innan vi går upp på 80cm. 
 
Såhär i efterhand kan jag nog säga att det inte är långt kvar nu tills vi kan starta 80cm/LD. Vi har nollat båda 70cm rundorna vi gjort i år och jag har fått grymma känslor i båda. Nu när jag tänker efter så har vi nollat alla pay & jumper, och både rundorna på förra årets läger och i år. Men nu ska vi träna mer i sommar så får vi se om det blir LD debut till hösten (tror det mest hänger på att jag måste våga).

/Jossan

Shoppar lite i huvudstaden!/Stina

Andra dagen på ridlägret

Den här veckan är jag på ridläger på Lrk och förvånande nog fick jag Eddie, både i dressyren och hoppningen.
 
I går var båda passen katastrof även om eftermiddagens markarbete/bommar var mycket bättre än förmiddagens.
I dagvar det mycket bättre på båda passen. Vi hoppade väldigt lågt idag på en "caprilli" bana som vi har gjort en gång innan på lektion. Syftet var att hästarna skulle lyssna. 
I morgon ska vi rida ut hela gruppen och två av ridlärarna i ca 1,5 - 2 timmar och därför ska vi sen göra lite andra aktiviteter på eftermiddagen.
 
 
Tre studs på en långsida
 
 
 
 
En oxer som stod typ snettigenom.


Upphöjda bommar på andra långsidan.

Förresten har köpt ett nytt schabrak och har använt det båda igår och idag, visst blev han rätt fin även om stilrent svart inte riktigt är vår stil?

/Jossan
 
 
 
 
 

RSS 2.0