Tävlingsgruppen 23/2 - Tilde, Pluto, Zelda och Billy

Fick kommentarer från Zelda och Tilde om att dom också ville ha sina tävlingsgrupps bilder, så här kommer dom...
 
 
 
 

/Jossan

Tävla ridskolehäst?

Än sålänge har ju inte möjligheterna att tävla ridskolehäst riktigt funnits på vår ridskola. Men nu iochmed tävlingsgruppen, kan det eventuellt bli så att vi får möjlighet. Men sen är det ju allt det pratiska som måste lösas också. Mätintyg, ev chip, licenser osv. Så nu tänkte jag skicka en fråga till alla som tävlar lektionshästar därute.

Hur löser ni allt runt tävlandet på eran ridskola? 

 
 

/Jossan

Tävlingsgruppen 23/2 - Julia & Storm

En tjej som heter Julia (N) i stallet och som rider Storm i tävlingsgruppen frågade mig om jag kunde lägga ut bilderna som Nora och Fillan fotade med min kamera i söndags. Visst kan jag det så här kommer dom!
 
 
 
 
 
 
Julia är jätteduktig på att rida men på vissa av bilderna hoppade Storm lite konstigt. 
 
 
 
 
 

Ryktstenar och vårväder

Idag efter skolan gick jag ner till granngården och köpte två stycken ryktstenar att ha nu när Eddie börjat tappa sin vinterpäls, äntligen! Tänkte hinna testa dom idag också men Hanna i stallet var hästvakt till Zack så för att alla skulle bli ridna red Stina Zack, Hanna red sin egen häst Assy och jag red Jagge ut på skritt tur i det underbara vårvädret. 

Faktiskt så funderar jag på att cykla till stallet imorgon då det går så mycket fortare. Om jag inte halkar på isen som finns på vissa ställen förstås.


/Jossan

Ville se vad man kunde göra med brallorna...


Här är resultatet, blev faktiskt riktigt snyggt tycker jag!

/Stina


Right now


Härligt med lite vår äntligen! 
/Jossan

Ridlektion 24/2

Idag tränade vi på kombinationer. Finns inte så mycket att säga om själva hoppningen Eddie var fin och svarade bra framåt speciellt sista rundan.


Hinder 2 hade en gul planka och hinder 5 B en blå planka men Eddie tittar inte så speciellt mycket på plankor. Dessutom har vi hoppat båda dom plankorna förut!

Dressyr ridningen eller vad man ska kalla det som jag red medans dom andra hoppade sina rundor gick därimot superbra. Eddie går mycket bättre när man håller igång honom och inte bara står stilla i mitten när dom andra hoppar, för då hinner han ofta bli seg.
Ser verkligen fram emot lovet nu nästa vecka för då ska jag hyra och kanske rida privatlektion(er) för Emma. 

/Jossan
 
 
 
 
 

Tävlingsgruppen 23/2 - Jag och Eddie

Idag var det tävlingsgrupp igen och vi skulle hoppa en serie på medellinjen. Bettans plan var att vi skulle träna på att bara rulla på hindren och få in en bra känsla och samtidigt träna på sitsen. Men eftersom det var flera som ville ha grind och plankor med så stoppades det in i serien, vilket gjorde att det mesta fokus blev på att få över hästarna. Eddie hoppade dock både över koner, plankor och grind på första försöket. Första hoppet på grinden blev lite knas då jag tryckte till honom lite så han hoppade lite väl högt över och jag fick lite svårt att hänga med. 

Bilderna idag är fotade av Nora F och Fillan: 
 
 
 
 
 
 
 
 
Såg även på bilderna att min sits är under all kritik, även om blicken har förbättrats något enormt nu när jag inte är rädd längre.
Någon av er läsare som har nått tips på hur man kan förbättra sin sits i framför allt hoppning?

/Jossan
 
 
 

Snäll ponny idag!

Ja som rubriken lyder var Jagge lugnare än väntat när jag red idag. Hämtade in han från hagen, det blåste, några hästar sprang runt och det flög runt någon plastgrej, Jagge höll på att totalexplodera, jag ville då inte att han skulle explodera i stallet när det var 11 barn som hade barnkalas just då i stallet, då gick jag in i ridhuset direkt, gick ett varv och gick till boxen, då var han betydligt lugnare. Tog hoppsadeln och lånade Fillans micklemträns för att rida i lägre form och för att han skulle få sträcka ut i ridhuset. Tog på västen utifall han skulle vara väldigt pigg, men han var snäll och skötte sig rätt bra. Efteråt fick han kramar och morötter innan han fick gå ut i hagen igen.

/Stina

Fin bakrund som peppar när man går in på min ipad, små saker som ger en liten kick att fortsätta som man redan gör, haha!

Uffeträning och photoshoot

Idag skulle jag åka med mamma till Delsbo för att fira en släkting som fyllde år. Eftersom jag visste att Fillan  och Nora skulle träna för Uffe och att Stina skulle föja med och kolla på, samt att dom frågade mig om jag ville fota åkte jag direkt till ridskolan i Delsbo (Dkrs) och var där och fotade träningen och sen gick vi till ett ställe och fotade lite bilder till deras header. Kan ju säga att det inte var den seriösaste photoshooten jag varit med om haha. Just nu sitter jag och redigerar alla bilder vilket tar lång tid om man ska göra det i photoshop, men när jag laddat upp dom på facebook och fått godkännande kan ni nog få se ett par.

En bild på en av Dkrs ridskolehästar Casper, som jag även ridit en gång.

/Jossan

SnapshotsKollade på dressyrträning!

Kollade på hoppträning!

Mina schabrak

Tänkte visa bilder på mina schabrak. 

 

Vilket tycker ni Eddie är snyggast i? själv tycker jag nog det på bilden längst upp.

/Jossan
 
 
 
 
 

Sneak-peak!

Här kommer en sneak-peak på mina stövlar som kom idag, ni får se dem imorgon!

/Stina


Dagens tips

Idag tänkte jag tipsa om två olika produkter som jag använder på Eddie när jag ryktar.Dels är det ett pälsgans från Sjöbogårdens som är helt amazing. Svansen blir hur mjuk och lättborstad som helst! 

Den andra produkten är Green clean (köpt på granngården) den används för att ta bort kiss fläckar och fungerar bäst på sommaren när häsarna har lite kortare päls. Den luktar lite "speciellt" och ganska mycket men jag tycker det luktar rätt gott ändå.


/Jossan
 
 

Fanns visst bilder från november 2013

Så här får ni se!

/Stina

 
 

Började min ryttarkarriär 
Det här är alltså min ponny Nelson som jag började lära mig rida på.

/Jossan

Blandade GAMLA bilder..

Ja här kommer en del gamla bilder, jag och Jagge är på alla bilderna.

/Stina

 
 

Eddie 18/2

 
 
 
 
 
Idag gick vi endast en timme i skolan, så då passade jag på att ta ett par bilder på Eddie.  Bilderna fick en redigering med svartvitt och lite svaga färger då jag tycker der förbättrar stämningen i dom!

/Jossan
 

Tekniska problem...

Bilderna syns inte ibland, fler med samma problem på blogg.se? 

/Ljusdalsryttarna

Bästa vänner

Hej! 
Här är jag och Jagge igår, min bästa vän och han är bara min. Världens bästa ponny är han, och fin på bilder också. <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 

Fillan och Max 17/2

 
 
 

/Jossan
 

Emma och Bamber 17/2


/Jossan

Några veckor gamla printscreens, kolla bakbenen!

Ja sjukt fina bakben har han fått nu, hoppar så himla bra min kråka. <3/Stina


Jag och Max i onsdags!


 Fotade av Nora på ridklubben!

/Stina

Skrittur och klippt


Ja som rubriken lyder tog jag och Jagge en barbackatur med hackamore, vi skrittade bara för jag vill inte att det ska bli något med hans ben som han var varm på i fredags, innan jag red idag var det bra i alla fall och efter var han pyttelite varm i benet så vi skrittar i några dagar till för att vara på den säkra sidan. 
Efter skritturen klippte Sara Jagge i alla fall, han skötte sig rätt bra, mamma höll i honom och jag putsade träns. Han blev väldigt brunprickig, men snygg som vanligt./Stina


Gästbloggning av en superduktig tjej!

Stina frågade mig om jag ville gästblogga hos dem och självklart tackade jag ja. Jag tänker inte skriva ett vanligt gästbloggningsinlägg utan om ni är sugna på att läsa mer om mig så klicka er in på min blogg här ( norabaath.se ) 

Jag tänkte skriva ett inlägg om makten på nätet, flera gånger om dagen besöker vi folk som har flera tusen läsare på sin blogg eller tusentals följare på sin instagram. Alla dom här sociala media kändisarna som vi läser och hör om varje dag, hur påverkar dom oss egentligen? Många av dom stora kändisarna inom sociala medier får höra varje dag om vilken bra förebild dom är, vem vill liksom inte inspirera andra.
Men all denna makt som vi har på nätet skrämmer mig faktiskt lite grann. 

Vi får våra förebilder inom bloggvärlden och inspereras av dom och älskar det dom gör. Vi blir mer och mer insatta i deras liv och följer dom över allt på internet. Köper dom en tröja så kommer det hundratals andra och ska köpa denna tröja, det är bra för företagen men enligt mig väldigt skrämmande hur stor makt man kan ha på nätet. 

Tänk att en person bakom en dator kan ha så sjukt mycket makt på nätet som dom stora sociala media kändisarna faktiskt har. Hur ser du egentligen på all makt dom stora bloggarna har, har dom påverkat dig någon gå till att kanske köpa produkter som dom länkar på sin bloggar?

/Nora Bååth 

Bilder från BRS
PS. Kan tillägga att mina chaps är hala och sitter inte så bra, därav sitsen på vissa bilder, hehe. 

/Stina

Planering ridning Februari - Mars

 
 
 
 
Februari
 11 Februari förra året


17 Februari (ridlektion) - Teori
23 Februari - Tävlingsgrupps träning i hoppning
24 Februari (v.9) - Kanske uppehåll pga lov isåfall kommer jag hyra så mycket som möjligt. Annars är det hoppning.

Mars

11 Mars förra året

1 - 2 Mars - Hyr troligtvis en av dagarna
3 Mars (ridlektion) - Kanske hoppning om vi inte hade det vecka 9 annars Dressyr
8 - 9 Mars - Hyr troligtvis en av dagarna
10 Mars (ridlektion) - Dressyr
15 - 16 Mars - Hyr troligtvis en av dagarna
17 Mars (ridlektion) - Troligen Dressyr
23 Mars - Tävlingsgrupps träning i hoppning
29-30 Mars - Hyr troligtvis en av dagarna


Hoppas givetvis på att få Eddie alla lektioner men sån tur har jag säkert inte, men i tävlingsgruppen och när vi har hoppning i vanliga gruppen är det iallafall säkert att jag får Eddie.

/Jossan

Privatlektion 15/2

Idag har jag haft privatlektion för Emma. Vi jobbade på att förbättra bakbensaktiviteten och att han ska gå fram direkt när jag ber om det. Tränade mest på volten och flyttade in bakdelen och gjorde galopp-skitt-galopp. Det gick faktiskt riktigt bra, och det var väldigt nyttigt. Just nu tycker jag dock lite synd om mig själv för att jag inte kommer kunna rida någon mer dressyrlektion på Eddie förens eventuellt tredje mars (beroende på om jag får honom då). Om jag inte hinner ha nån mer privatlektion innan dess. Mamma var med och fotade lektionen, men tyvärr så var kameran inställd på manuellfokus, tackolov förstod hon hur hon skulle göra ändå och bilderna blev iallafall skapliga.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Jossan

 
 
 
 
 
 

Jagge har vilat idag och igår...

Pågrund av att han var varm och lite svullen i ett framben igår. Vi skulle ha hoppat men det kändes dumt att riskera något, så han fick kylbandage och sedan Back on Track-skydd över natten. Idag var han som vanligt igen men han fick vila en dag till, och sova med skydden. I morgon får han nog röra på sig igen, förmodligen lite överskottsenergi.

/StinaHästlista

Din häst/favorithäst
 
Namn: Eddie
Färg: Skimmelskäck
Ras: "Svensk ridponny" (import Danmark)
Ålder:18
Bästa minne med?Sämsta minne med?
Alla minnen med honom är underbara, utom när han surar i boxen och inte går att fånga i hagen.
 
Högsta ni hoppat? 1m
Har du tävlat, och isåfall i vilken gren?
Km i både hoppning och dressyr, fick en tredjeplacering i dressyren.
Hur ser din grimma till hästen ut?
Just nu är det en lila glittergrimma från Hööks. Men ska nog köpa en rosa om jag hittar nån snygg.
Hur ser sadeln ut? 
Märke: Zaldi 
Modell: Royal, Allround, 
Storlek: 16,5 & 32
 
 
Den längst till höger 
Tränset-en?
 
 
 
 
Favoritras: Har ingen, tycker mer att det är personligheten som räknas
 
This or that:
Färg på häst? Skimmel, gärna skimmelskäck
Ridskola? Ljusdals ridklubb
Häst/ponny? PONNY! 
 
This or that
Stegra/bocka 
Barbackagalopp över ett sommarfält eller ett snöfält (beroende på årstid såklart)
Stor häst/ponny 
Hjälm med ventilation/hjälm utan 
Hjälm/väst
Ridskor/ridstövlar
Sporrar/spö
Rida själv/rida i grupp (det beror på, tex roligare att rida ut flera stycken)
Hoppning/dressyr 
 
Hur många … har du?
Ridbyxor: 4
Hjälmar: 1 från Lamicell
Ridskor: 3
Ridstövlar: 1
Ridspön: 5?
Sporrar: 1 par
Ridstrumpor: ojj det är mååånga
Kavajer: 0
 
Hur många ... har du/din häst?
Schabrak: 5 som är mina och sen har ridskolan 4 olika som han brukar ha när han går lektioner.
Sadlar: Eddie har 1, jag har ingen egen.
Träns: Eddie har ett remont och jag har ett rosa som inte används
Benskydd: 2 par som är mina och 1 par som är ridskolans.
Grimmor:  1
Täcken: Ett grönt vintertäcke från horsewere, ett rosa/marint fleecetäcke (som jag köpt), och ett regntäcke med nått svart/grönt mönter på.
 
Tävling...
Har du tävlat i hoppning? Km och Pay and jump
Har du tävlat i dressyr? Programridning och Km
Har du tävlat i fälttävlan? Nej
Har du tävlat i galopp? Nej
Har du tävlat i en annan gren? Nej
Har du ett par vita ridbyxor? Nej men har haft, växte ur dom..
Har du en tävlingskavaj? Nej
Har du en tävlingsskjorta? Nej
Har du ett vitt schabrak? Nej, är ändå inte fint på vita hästar
Har du vita benlindor? Nej
Har du en blå/gulrosett? Nej
Har du en blå rosett? Nej
Har du en gul rosett? Japp, en ridlägerrosett och en från dressyr km 
Har du en röd rosett? Nej
Har du en grön rosett? Nej
Har du en vit rosett? Ja, en från ett ridläger.
Har du en clear round rosett? Typ, om ridlägerrosetter räknas.
Har du en annan sorts rosett? Ja, en rosa från hopp km, och en blå/vit från ett ridläger
 
Kan du...
Knoppa? Ja
Göra inbakad svansfläta? Håller på och lära mig...
Sadla? Ja
Tränsa? Ja
Sätta på ett täcke? Ja
Kratsa hovarna? ja
Rykta? ja
Hoppa en bana? jo
Duscha en häst? ja.
 
Har du...
Skrittat? jo
Travat? jo
Galopperat? jo
Hoppat? jo
Haft gymkhana? Ja flera gånger, senast före jul!
Lekar till häst? Ja, det är väl typ gymkana? Men har även gjort annat typ när jag var liten.
Galopperat barbacka över ett sommarfält? Ja, och det är helt underbart!
Hoppat barbacka? Jaaa
Stått på en häst? Tror det..
Ramlat av? Ja, ett antal ggr
Suttit i damsadel? inte i en sadel i damsadelmodell men har suttit med båda benen på en sida i vanlig sadel.
Travat i damsadel: Samma som ovan
Galopperat i damsade? Tror det
Suttit bak och fram på en häst? Jo
Suttit på en stegrande häst? 
Suttit på en bockande häst? Nej
Suttit på en skenande häst? Nej
Ridit ut i grupp? Ja
Ridit ut själv? Ja
Stött på ett vilt djur när du varit ute och ridit? Nej
Varit med på en show/uppvisning ridandes till häst? ja, tex julshowen
 
Har du ridit en...
Arab? nej
Shettis? ja
Ardenner? nej, men en shire
Connemara? japp (Jagge)
Korsning? Ja! Eddie är det... 
Svensk ridponny? Ja
Gotlandsruss? japp
Falabella? nej
A-ponny? ja
B-ponny? ja
C-ponny? ja
D-ponny? ja
Storhäst? ja
 
Äger du (en/ett/flera)...
Pälsglans? yes
Hovolja/hovfett? Hovolja, jag fick den i julklapp.
Flätgelé? 
Torrschampo? ja
Hästschampo? 
Ryktsten? ja
Rotborste? ja
Ryktborste?: ja
Ryktskrapa? ja
Hovkrats? ja
Mankam?ja
Svansborste? ja
Plastborste? ja
Massageborste? jo

/Jossan

Kort eller lång man?Jag tycker att det beror på häst, är det en tävlingshäst är snyggt med en lite kortare man.  Är det därimot ett litet sött russ eller en shettis så ser jag det som absolut aldrig okej att klippa manen...

Tycker faktiskt dom flesta hästar ska få ha sin naturliga tagelväxt eftersom den finns där av en anledning och det är väldigt ofta snyggt också.

Eller vad tycker ni??
/Jossan

Två grå i två dar

Ja som rubriken lyder, ridit två grå ponnysar i två dagar. Igår red jag först Jagge i ridhuset, det var nyvattnat och då vågar han inte riktigt ta för sig tyvärr, men mot slutet blev han fin och tog för sig lite mer. 
Sedan red jag Fillans D-ponny Max på hennes dressyrlektion då hon var sjuk. Max är en häst som inte riktigt förstått att skänkeln ska vara intill hela tiden, för lägger man skänkeln emot bara lite grann vill han gärna traska iväg, då blir det ju lätt så att mantra bort skänkeln från hästens sida, i stället för att ha den ännu mer intill som man borde. Vi red i alla fall vändningar i skritt och sedan skulle man fram tvärs över ridbanan, sedan vände man åt andra hållet och red tvärs över, sicksack blev det. Efter ett tag skulle vi i alla fall lägga in trav emellan vändningarna, vilket blev rätt svårt när man måste ha skänkeln intill även i avbrottet och han måste göra kvicka igångsättningar och avbrott. Han blir gärna lite stark så det var ju en toppenbra övning för honom. Sedan tog vi galopp i stället för trav, vändning i skritt, galoppfattning, galoppera några meter, avbrott och vändning igen. Även här var det svårt men nyttigt för oss.

Idag då? Började med en uteritt på bästa Jaguaren. Han var pigg och glad och ville gärna galoppera fort i skogen, riktigt kul hade vi det. Sedan tog jag Max i ridhuset, gjorde halter där han verkligen behövde stå stilla, ryggade lite samt gjorde några skänkelvikningar på diagonalen. Red även en hel del galoppjobb, började med skritt-galopp-skritt för att bygga vidare sedan gårdagen och för att inte ska ta allt med framdelen och bli stark. Efter några sådana avbrott och igångsättningar samlade vi ihop galoppen, för att han ska börja bära sig själv, det blev jobbigt för honom så han bröt av någon gång men han lyssnade rätt bra när jag samlade. På slutet blev han fin och bar upp sig själv bättre, fick även igenom vänstersidan som han stod emot en del i, givande ridpass blev det.

/StinaDe enda bilder jag har från idag!

Svar på kommentar

Fick en fråga om varför jag så sällan tävlar hoppning, svaret är att jag inte gör det, jag tävlar på de flesta tävlingar som finns i närheten. Hade dock tävlingsuppehåll i sju månader fram till i lördags. Detta var på grund av en muskelskada som tog hela hösten att läka. 

Undrar ni något annat så är det bara att kommentera!

/Stina

Hiss och Diss

Dagens hiss

Jättefin och mysig grimma med fårskinn från Schockemöhle, säkert väldigt bra för hästar som lätt får skav..

Dagens diss 


Täckkjolar verkar ha blivit rätt populära med tanke på hur mycket utbudet ökat. Jag tycker dock att det verkar sjukt opraktiskt att använda i stallet utom kanske när man sitter på läktaren i ett kallt ridhus någonstans..


/Jossan

Två grå ponnys ridna!
/Stina

Vårnytt från Lamiell och Hv poloÄlskar verkligen när vår och sommar kollektionerna börjar hitta ut i butiker. Eftersom dessa oftast (alltid?) innehåller mycket olika starka färger och jag är inte så mycket för stilrena färger som oftast komer ut på hösten och vintern. 

Schabraket längst ner tror jag skulle göra sig riktigt bra på Eddie, eller det tror jag föresten alla skulle göra men det längst ner var mest annorlunda eftersom det är en färg som inte funnits så mycket tidigare!

/Jossan
 

Höja hinder med fjärrkontroll?

Den här idén har nog alla hoppryttare funderat över någon gång. Nämligen en automatisk hjälp för att höja och sänka hindren. Swiss Ups system gör just det, med en fjärrkontroll kan du alltså sitta på hästryggen och smidigt höja och sänka hinderhöjden.
 
 
Systemet bygger alltså på hinderstödet med Swiss Ups teknik och fjärrkontrollen som fungerar till. Vill man ha en automatiskt höj- och sänkbar hinderbana hemma så får man byta ut sina hinderstöd mot dessa. Till varje par hinderstöd finns en fjärrkontroll, som även går att koppla till fler stöd på banan. Med denna kan man justera både en och flera bommar samtidgt. 
 

Fjärrkontrollens laddningsbara batteri håller ett par timmar, men skulle batteriet ta slut så går det ändå att höja och sänka på gammalt hederligt vis. Har man en solig utebana så kan man ladda batterierna med dessa solcellspaneler som finns att köpa till. 

Swiss Ups hinderstöd har precis kommit till Sverige och säljs av G&L Horses.

Det framgår inte vad stöden kostar, så för att få en prisidé måste nog återförsäljaren kontaktas.

Hittade just detta tips på prylbloggen. Hur skönt skulle det inte vara med sånna här hinderstöd lixom. Tänk på ponnytävling när man ska höja hindren mellan kategorierna och bara behöver trycka på en knapp på en fjärrkontroll, eller när man ska hoppa själv och slipper hoppa av och på hästen hela tiden för att höja och sänka. Dock tror jag att dem säkert är rätt dyra, men om nått år kanske dessa är riktigt vanliga på olika stall runt om i Sverige..

/Jossan

 
 

Djurplågeri-ett gammalt inlägg

Det här är ett inlägg jag skrev för cirka ett år sedan, det handlar om djurplågeri och ni får gärna sprida det.

Jag tycker att djurplågeri är otroligt dumt i alla former och jag önskar att det skulle gå att bara få stopp på allt djurplågeri och alla djurförsök. Oskyldiga djur som inte gjort oss människor någonting. Varför kan folk bara döda dem för att de har lust? Och det är nästan värre när folk skadar djur och låter de lämnas åt sitt öde. Lidandet blir enormt då. Sen finns det andra sorters djurplågeri. Alla står inte och slår djur till exempel. Slakttransporter bland annat, djur som fraktas till andra länder i trånga utrymmen. Är inte det djurplågeri? Att låta djur stå utan mat och vatten väldigt länge med en massa andra djur. Det finns gånger då djuren trampar ihjäl varandra i de trånga lastbilarna. Ska det vara så? Är det okej att djur dör plågsamt för att vi människor är lata eller egoistiska? Skulle inte vi tycka mer om att äta kött om vi vet att djuren är skötta med omsorg och kärlek? Jag skulle det i alla fall. Men sedan finns det ju människor som bara tänker på sig själva. Egoister. De tänker inte på andra människor eller på djuren. De ser bara pengar. Pengar, pengar och pengar. Hur bra är det? Ska man prioritera pengar framför flera hundra liv? Tjänar man inte mer i slutänden av att se till att djuren har fått en bra sista tid i livet? Tänk vilka skuldkänslor de som vet att de har gjort så att djur dött måste ha. Eller också är de helt känslokalla. Kan man vara så kall? För mig är det orealistiskt. Skulle man själv vilja att någon annan prioriterar pengar framför ens liv? Nej, det vill nog ingen innerst inne.
 
Folk måste öppna ögonen och se hur det är och att det drabbar så otroligt många liv och själar. Det är inte okej med djurplågeri. Alla har rätt till ett bra liv och till en bra död.
Djur blir slagna för att de inte förstår. Djur blir slagna hårt med spön, händer och i vissa fall får djuren rejäla elstötar för att de undrar, de undrar vad de ska göra och varför de blir slagna. Man vinner inget krig med våld, man vinner med klokhet. Man vinner ingen fotbollsmatch genom att bråka, man vinner med samarbete. Man vinner inte heller någons förtroende och tillit med våld och bråk, för det vinner man med kärlek.
Det räcker att någon människa slår ett djur för sedan minns djuret det för alltid, visa djur hinner aldrig lita på någon människa fullt ut i hela sitt liv. Bara för att en person inte använder sin hjärna och sitt hjärta till att förstå att man inte gör så, aldrig någonsin, dessutom mot ett hjälplöst djur.
 
Tycker att alla ska ta och fundera på det här, väldigt många bryr sig och om man då kan sprida det med ord som folk funderar över och så vidare så kommer hälften av de som blivit berörda att göra någonting, det räcker att dela med sig om sina tankar för andra som jag gör nu. Det handlar om att nå ut till folk, ju fler som ser, desto fler kommer förstå och handla utefter det. Ingen kan göra allt men många kan göra mycket.
 
Det här inlägget ska inte vara fint då det inte är fint i verkligheten, är det skit i verkligheten ska det vara det när folk berättar och skriver också. Meningen är att man ska förstå hur det faktiskt är. Man tänker att så är det inte och så vidare, men innerst inne vet vi att det inte är så, varför ska vi ljuga för oss själva när vi kan rädda liv på att visa oss själva och andra sanningen. Att det inte är så jäkla fint och underbart alla gånger, vissas liv, människors som djurs är rent ut sagt ett helvete. Vissa får aldrig ens se en liten glimt av det ljusa och vackra, de får leva i dunkel och rädsla, vissa vet inte ens vad tillit är.

/Stina

Dagens lektion 10/2

Fick Tjejen idag på lektionen precis som förra veckan, något jag inte blev precis glad över. Eftersom gruppen innan hade teori och det betydde att Eddie var ledig. Ville ju väldigt gärna ha han eftersom det gick grymt bra när jag hyrde i lördags men fick inte byta så det var bara att hoppa upp och göra det bästa av situationen.

Även denna gång var det svårt att få henne lösgjord och trampa under sig. Sen blev hon lite stark och springig stundtals. Men jag tycker inte det gör så mycket med tanke på hur gammal hon är så är det inte konstigt att hon är lite stel..

 
 
 
 
 
 
/Jossan
 

Finaste var duktig idag

Hej på er! 

Jagge var riktigt duktig idag på slutet, utvärderar passet mer imorgon. 

Kan vara så att jag råkade trilla av under passet.. ;)

/Stina
 

Grön hoppoutfit/Jossan 

Svart är så himla snyggt alltsåHjälm-Uvex
Kavaj-Spooks
Stövlar- Jacson Pioneer crocodile
Schabrak- Equiline 
Skydd- Globus Tekla

/Stina

Med och tävlar

 
http://www.ponnysanning.se/?p=23921#comments
 


/Stina

9/2 - gratis designer

Idag valde bloggaren jag skrev om igår att publicera sin nya bloggadress (http://emilsvendsen.se) så om ni vill kolla in designen är det fritt fram nu. Dock är det inte jag som gjort headern utan det är Linn Strelin.

Men vill ni ha hjälp med designen på er egen blogg så gör jag från och med nu designer till blogg.se och headers till andra portaler. Om det blir många som vill ha kan jag behöva sätta tillfälliga stopp, eftersom jag måste hinna med skolan och så också. 

Mejla på Ljusdalsryttarna@gmail.com om ni är intresserade!

/Jossan

Skrittade ut idag..

För Jagge verkade rätt trött i huvudet efter gårdagens tävling, vi var ute i ca 25 minuter idag, det snöade och regnade så vi blev ganska blöta, det var också en av anledningarna till att vi inte var ute längre. 

Imorgon blir det ett pass i ridhuset i alla fall, tror fokus kommer vara att han ska bära upp sig själv ordentligt och att hitta en energisk och avslappnad takt, inget jag tror är något problem.

/Stina

Fina killen min<3

Fixat med bloggdesign

 
Har suttit ett par timmar nu och fixat en bloggdesign åt en som ville ha hjälp. Det är dock lite hemligt så jag kan inte lägga upp nån länk denna gång. Men om det är okej för bloggaren kommer jag göra det när allt är släppt och så.

/Jossan

Comeback, årsdebut och vinst

Ja ponnyn skötte sig även i andra klassen och hoppade hem vinsten trots 17 startande och många fina ponnysar. Han är bäst lillskrutten, han stod emot lite på ett hinder men fullt förståeligt när han inte tävlat sedan juni i och med sträckningen han hade.

/StinaEquipe

Sitter och följer Stina och alla andra som är i bollnäs idag och tävlar på equipe online. Längtar verkligen tills jag ska iväg och fota på någon tävling.


/Jossan

En klar, en kvar

Ridit LD clear round nu, gick felfritt, kanske inte världens finaste runda men det viktiga är att han hoppar och det gjorde han!

/Stina

På väg mot Bollnäs för tävling...

Resultat kommer under dagen!

/Stina

Samtidigt hos förbundet....

 
 
hahaha så klockren..

/Jossan
 
 

Världens finaste Jagge, 4/2

 

/Stina


Dör ridstöveldöden, *dregel*
Dom är såå himla fräcka, och lacket gör verkligen sitt, mums. 

/Stina


This or that med kortare förklaringar

Sadel / Barbacka- Tycker det är mysigt att rida barbacka men föredrar sadel för att kunna träna optimalt, med bättre sits osv. 
Ponny / st- Ponny är ju det jag sysslar med, men häst är riktigt kul också.
Hoppning / Dressyr- Håller på med båda och gillar dem lika mycket. 
Rida med musik /Rida utan musik- Båda, beror på tillfälle, skulle aldrig rida ut med musik i lurar, men kan vara skönt med musik ibland. 
Globen horse show / Falsterbo- Har varit på båda, och det är riktigt kul på båda två, synd att det är 100 mil till Falsterbo bara..
 Spö/sporrar- Gillar sporrar mest, super att förfina hjälperna med. 
D-ponny / C-ponny- Har inte alls ridit c-ponny mycket, och den finaste ponnyn i världen är ju D-ponny, hihi. 
 
Blogga via dator / Blogga via mobil- Föredrar att blogga med dator men det händer sällan, använder oftast ipad med tangentbord.
Malin B / Roffe B- Båda, tror jag, sjukt duktiga båda två.
Chaps / Ridstövlar- Ridstävlar, lätt, använder chaps nu då min stövel är trasig, men nej, stövlar är bäst.
Stallet Kompisar- Ja, stallet, satsar man måste man offra en del annan tid, men jag har underbara kompisar i stallet. 
Heta hästar / Lata- Tycker det är konstigt att säga heta hästar, liksom innebär det studsiga eller pigga, men fördrar hästar med egen motor, men rider man en lat häst på rätt sätt och får den känslig för skänkeln blir den oftast inte lat heller, om den svarar för minsta lilla ändå liksom. 
Hööks/ Börjes- Handlar mest på Hööks, men svarar Börjes, som jag tycker har större utbud och med fler olika märken osv. 
Skimmlar/Fuxar- Skimmlar helt klart, gillar bara inte fuxar så mycket. 
Rida i ridhus / Rida ute i paddock/ Rida ut- Alla, det behövs för att hästen ska hålla arbetsviljan uppe och för att den ska hålla sig frisk och fräsch. 
vla / Träna- Träna är viktigare, och det är på träning man vinner tävling, men tävla är väldigt kul också. 
Kort man /  Lång man-Oftast kort man, säger jag som har tävlat tre ponnysar varav två har lång man, heheh, nej men det ser sportigare ut med kort man, stilrenare liksom. 
Vojlock / Shabrak- Helt klart schabrak, det är mycket snyggare. 
Säkerhetsväst / Utan - Rida dressyr gör jag utan, men hoppar och rider ut gör jag alltid med väst, nya hästar har jag också gärna väst på, och på hästar som gärna är mer i luften än på marken, hahah.
Rida ut i skogen / Bada med hästen - Båda är kul!
 
 
/Stina
 

Cinemagraph


Tisdagar är rätt chill då vi har en lång medialektion (digitalt skapande), matte & engelska. Bilden här ovan är en såkallad cinemagraph, som jag gjorde nyss. Så tänkte visa er den fast den inte har så mcket med hästar att göra, men nu när jag lärt mig tekniken så ska jag definitivt testa med häst bilder också.

/Jossan

Ridlektion 3/2

Idag var det hästbyte på lektionen (jag gillar inte när vi byter eftersom jag vill ha Eddie varje gång). Denna gång fick jag iallafall Tjejen, så bestämde mig för att rida barbacka, vilket jag brukar göra när jag har henne. Vi tränade på skänkelvikningar och det gick inte så bra. Hon var stel (hon är ju ändå 25 år) och blev lite stark och då blir jag lätt lite stark tillbaka. Så det jobbar jag med varje gång jag rider henne.  Några bilder klickades som vanligt, här får ni se ett par stycken.

 
 
 
 
/Jossan
 
 

15 skäl att köpa ponny

Text från Ridsport

Jag minns när vi skulle köpa ponny och jag inte var så säker. Ingen la så värst mycket krut på att övertyga mig. Utom dottern då. Och vår hopptränare tyckte att vi skulle. Men det var liksom ingen som kom med de kloka argument jag så väl behövde höra. Därför vill jag erbjuda en liten puff till alla er därute som är i valet och kvalet.

Tro mig, det är det bland det bästa jag gjort för mitt barn. Och här är skälen:

1. Ponnylivet är sunt både fysiskt och psykiskt. Ponnybarn har roligt medan de rör på sig, och de brukar i regel inte falla in i destruktiva cirklar som till exempel självskadebeteende.

2. De ligger inte så ofta berusade på fester heller, eftersom det inte ges så jättemycket utrymme för festande.

3. Ditt barn blir handlingskraftigt. I stallen lär man sig att ingripa när något händer. Om skolan börjar brinna kommer ponnybarnet ha kastat sig på brandsläckaren och släckt elden innan någon ens hunnit ringa 112.

4. Är ditt barn en flicka får hon en motvikt till utseendehetsen. Hon har en fristad i stallet där hon får vara skitig och osminkad och där det sätts värde på vad man gör, inte på hur man ser ut.

5. Du får vara tillsammans med ditt barn i en ålder då barn och ungdomar annars börjar dra sig undan vuxna.

6. Ditt barn lär sig att ta ansvar och att ta hand om andra levande varelser.

7. Ditt barn får tröst och kärlek av ponnyn när allt annan blir för jobbigt. Jag är övertygad om att hästar och ponnyer faktiskt räddar liv.

8. Ditt barn utvecklar ryggrad och ledaregenskaper som sägs kunna ge fördelar i yrkeslivet så småningom.

9. Varken du eller ditt barn blir soffpotatisar. När andra fredagsmyser med chips och läsk är ni i ridhuset och gör cavalettiövningar.

10. Ditt barn får ett intresse för livet som hon eller han kan ta upp när som helst i framtiden.

11. Ponnybarn lever i verkligheten, för med hästar måste man vara närvarande, och de blir möjligen lite mindre skärmberoende än många andra barn.

12. Du får veta mycket om ditt barn under de långa bilresorna och ni får enkontakt vars ränder antagligen aldrig går ur.

13. Ditt barn lär sig att kämpa och ta motgångar. Ingen vinner varje gång, och ponnyer kan bli halta eller sjuka precis innan en viktig tävling. Ridande barn fostras inför livets vedermödor.

14. Ditt barn blir redigt och händigt och det sitter i för alltid. Alla ponnybarn kan hantera hammare och skruvmejsel. Alla.

15. Ditt barn kommer i framtiden att hysa tacksamhet för att du ställde upp under ponnytiden, och gör antagligen gärna något liknande för sina barn.

/Jossan


So you think it's EASY?

 
 
 
 
 
/Ljusdalsryttarna

Snöbilder 1 Februari


/Jossan

Något tänkvärt!

Bilden är lånad från DENNA bloggen

/Jossan
 

RSS 2.0