Hoppträning igår

Hej på er! 
Igår var det hoppning på schemat för mig och Jagge, inför söndag då det är dags för tävling igen. Hoppar LC och LB i Söderhamn. Han hoppade riktigt bra igår, vilket han gjort de senaste träningarna och jag har börjat fatta att jag måste rida honom kort och mellan hand och skänkel. Bra att komma på det efter 4 år med hästen haha, man är ju aldrig fullärd.. 

Idag red vi ut på en lugnare tur med skritt och trav, imorgon får Jagge vila och på lördag ridas igenom inför tävlingen. Imorgon ska vi skjutsa iväg honom så han får beta lite under dagen också.

/Stina

Bilder från förra gången han var och åt gräs med sin kompis Holger, förra veckan var det.


Nora & Twist i Regnsjö

Tänkte passa på och visa lite underbart fina bilder på en av mina bästa vänner Nora och hennes ponny Twist. Outfiten bidrog till såklart till att bilderna blev lite färgglada ändå (och det kan ju inte bli fel med rosa), trots att vädret var riktigt grått och trist. Jag och Nora har även planerat in en tema fotografering med Twist så fort som vädret tillåter. Temat kommer jag inte avslöja här än, men det kommer bli underbart om vi får till det som vi tänkt. Dessutom ska jag försöka komma iväg och se deras LA debut i Söderhamn i helgen, ska se om det löser sig rent praktiskt då det är jobbigt att pendla till Söderhamn ( minst 2 timmar med buss & tåg enkel resa) under ett helt meeting. 

 
 
 
 
 
 
 
 
/Jossan
 
 

Glad midsommar!Glad midsommar, önskar jag & Eddie!


Första ridläger dagenSå har då första ridlägren dragit igång, idag var det två grupper på förmiddagen med lite mer rutinerade barn och på eftermiddagen var den en grupp med väldigt små barn. På dessa läger behövs det väldigt många som hjälper till eftersom varje häst behöver em varsin ledare plus några till som hjälper till med när barnen ska mocka och putsa och greja. 
Så dagen har jag i princip tillbringat vid Eddies sida, (nästan så som jag vill ha det jämt). Han är ju rätt jobbig att hålla på med i boxen, speciellt på morgonen och när det är rätt orutinerade/rädda barn. Men i ridhuset var han faktiskt rätt pigg idag. Vi får hoppas att det håller i sig tills på torsdag då han och jag ska rida privatlektion i hoppning för första gången på typ ett år. Sen ska jag också rida han Lördag och antingen fredag eller söndag beroende på vad vi ska göra på midsommar./Jossan

Närmar sig skolavslutning

Och ja, det händer typ inget alls i stallet, och jag hinner knappt vara där och rida för det är så mycket jag måste göra klart på skolan såhär sista veckan. Vilket gör att även uppdateringen här blir lidande. Men imorgon är jag iaf ledig så då ska sista uppgiften i skolan göras klart och så hoppas jag kunna ta mig till Diskett. Håller er uppdaterade med nått inlägg iaf om allt går enligt planerna.

*I brist på hästbild fick katten ställa upp* 

/Jossan

Strömsholm igår

Igår spenderades dagen vid slottet då jag var och kollade på nationaldagstävlingarna. Många fina ritter fick vi se, och kollade även en del på shoppingen, men köpte inget.
Sara som jag hopptränar för var där och hoppade en 130 igår, en riktigt fin runda som slutade med ett pet.

Här är Sara och Jens Fredricson i samma bild!

/Stina

Dag ett på Strömsholm!

Just nu är jag i rummet där vi bor under den här resan. Även om den mesta tiden spenderas på Strömsholm. I dag  har det faktiskt varit väldigt varm och fint väder. Vilket såklart är lite extra kul när kameran är med då det blir så mycket roligare att fota i fin väder, dessutom är det ju skonsammare mot kameran om det inte regnar såklart. Idag hann jag med både att kolla på Sigrid Bergåkra och fina hingsten Bergåkras Amaranth på dressyrbanan och Sara (Stinas tränare) som red en hoppklass på slottsbanan med "Calle". Även Dannie red en hoppklass med sin Hermes (som faktiskt står uppstallad på ridskolan där hemma). Såklart har jag sett många fler också, på ponnysidan tillexempel var det en warm up i LA inför ponnyallsvenskan, där både Ingemar Hammarström - Munsboro Swap Shop, Denise Svedberg - Harry samt Frida Bloman - Atlas, levererade väldigt fina rundor. Kollade även på en massa ekipage som jag inte känner igen från "hemmaplan" men klart roligast när det är folk man känner igen. Mässan är en självklarhet att spana in såklart den med, men inköpen spar jag till imorgon.

Tänkte ta och avsluta det här inlägget nu med en bild på dom förstnämnda,  Sigrid Bergåkra och hingsten Bergåkras Amaranth.
 
God natt, hörs mer imorgon, då jag hoppas kunna uppdatera lite mer live om jag kommer ihåg det.

/Jossan

Stockholm & Strömsholm

Imorgon klockan 6.30 går bussen med rid & häst  mot Stockholm där vi ska besöka polisrytteriet och gå på stan ett tag, sen både torsdag och fredag tillbringas på Strömsholm! Har väldigt länge velat besöka Strömsholm och drömmen vore ju helt klart att få rida på deras "slottsbana" någongång i livet. Så detta ska bli en väldigt kul resa och eftersom jag tar med mig datorn och kameran kommer jag kunna uppdatera på plats med riktiga bilder hoppas jag om allt funkar som det ska! 


Blev lite kort men nu måste jag verkligen sova eftersom klockan står på 5.00, hörs mer imorgon!

/Jossan

RSS 2.0