Resultat

Äntligen fick vi tillbaka lite för all träning.  Idag var vi felfria i LDn och det kändes grymt bra! Tyvärr klantade det sig med filmen men jag ska få bilder av bästa Vickan som var där, men det lär dröja ett tag för hon hade en del andra bilder före. Men när jag får dom lägger jag säkert ut dom här så ni får se ! /Jossan

Upplägg inför morgondagen

I morgon blir det att jag åker till stallet vid 14 -15 och putsar allt, ställer ordning allt och duschar Eddie.  Tävlingarna som skulle vara imorgon för storhästarna blev flyttad till söndag innan ponnyklasserna eftersom det var så få anmälda.
 
 
 
/Jossan


Saker jag vill ha!

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fyller ju år snart så tyckte det var på sin plats att visa ett inlägg med saker jag gärna skulle ha/få! Ni kan nog mer eller mindre räkna med att det här inte är det sista inlägget jag gör med det här ämnet..

/Jossan
 

Dagens ridpass

Jag fick rida Eddie ändå på rid&häst lektionen och det gick så bra! Vi red fram lite självständigt sen gjorde vi en övning med bommar som man skulle först trava över och sen galoppera över. Fokus låg på takten och tempot så hästarna inte slog i bommarna och skapade ljud. Alltså målet var att rida "ljudlöst" över bommarna. Eddie var faktiskt rätt framåt men inte så jättestark som han brukat vara på senaste tiden. Det känns som att rid&häst är precis rätt val för mig och jag kommer trivas jättebra skulle jag tro. Faktiskt så red jag för Helena som vi nu har på dom lektionerna när jag var liten också. Men det går ju inte precis att jämföra. /Jossan 
 

Imorgon börjar rid&häst!

I dag hade vi mest lite information om kursen och sådär. Men i morgon då ska vi vara i stallet vid kvart över 8 för vårat första ridpass. Alltså taggad är bara förnamnet på vad jag är, det ska bli så underbart att få chans att rida fler gånger i veckan. Dessutom är vi så många så jag kommer nog slippa rida dom stora hästarna. Skriver mer i morgon hinner nog både med ett snabbt inlägg innan passet och ett lite mer utförligt inlägg efteråt.Gammal bild på mig och bästa Pocahontas (R.I.P) som jag hitta i arkivet, ignorera att jag har skrivit att jag fotade. Kan inte både rida och fota samtidigt :P

/Jossan
 
 
 
 

Saker att träna på

Här nedan kommer några punkter med saker som jag som ryttare måste träna på, och sedan utvärderar jag om det blivit någon skillnad om ungefär en månad. 

1. Jag måste finslipa mina händer, så jag har tummarna uppåt och inte välter ned hela handen. Det har blivit bättre på kort tid men ännu bättre ska det bli.

2. Fortsätta träna på sitsen överlag så jag sitter bra med överlivet och sträcker på mig ordentligt, också blivit mycket bättre på kort tid men ska förbättras yttligare. 

3. När jag hoppar lite större hinder måste jag tänka på att inte bromsa in i hindren just för att jag blir lite osäker, så mycket lättare om jag rider på lite framåt i stället.

4. Just nu måste jag träna på att hålla i högertygeln men ändå lossa Jagge på vänstersidan, när jag rider i vänster varv.

Det är dessa punkter jag kommer på nu, finns ju som ni vet alltid en massa saker man kan förbättra. 

Har ni något speciellt ni borde träna extra på?

Ingen sadel denna vecka heller

Stod visst att vi skulle rida ut idag. Det tyckte det var en värdelös idé eftersom jag var taggad på ett till barbacka dressyrpass när det gick så bra förra veckan. Det fortsatte jag bara tycka ungefär tills vi skulle rida iväg för då blev det visst så att jag fick rida barbacka ändå. Bilderna är fotade när vi kom hem igen efter turen. Eddie skötte sig toppen som alltid. Vi galopperade upp i en backe och eftersom jag höll mig i en kombination av tyglarna och stiglädret så hade jag nästan lite svårt att bromsa, men det var kul ändå, förutom när han travade snabbt för att hinna med hästarna framför. 

Juste imorgon ska vi ha uppstartsmöte med rid&häst, är riktigt taggad på att träffa alla som ska gå samt få reda på vad vi ska göra under terminen.

/Jossan

Mina bilder i onlinetidningen!

Med rubriken "Tre gånger delsbo på pallen" blev tre av bilderna jag fotade under Delsbotävlingarna sist publicerade i online versionen av lokaltidningen. Artikeln hittar ni genom att klicka HÄR och bilderna hittar ni här nedanför.

Lite extra kul att jag såg på facebook nu att den här ponnyn hade kommit 5a i Ungponny SM 2014 med höga stilpoäng!
 
 
 
/Jossan

Hoppning idag!

Hoppade lite idag inför tävlingen nästa helg. Asså shit vad han hoppade och hade faktiskt bra fart och tryck och då blir sprången så mycket bättre också och vi får mycket bättre flyt. Nu är jag rätt taggad på att vara med på tävlingen endå och vi får väl se om det håller i sig. Sits problemet jag har med underskänklarna är ju inget man löser på några träningar utan det är nått jag måste tänka och träna massor på under en tid framöver. Men det underlättar när han går fram lite mer själv. För jag drar mest upp och bak skänklarna för att driva på.

På måndag kör vi dressyrlektion igen och då tänker jag rida barbacka, det är väldigt bra sitsträning och balansträning. 

Mamma fotade idag och bilderna är av varierande kvalité...

 
 
 
 
 
 
 
 
/Jossan
 
 
 
 
 
 

Isbjörn eller Ponny?


Såhär såg Eddie ut i vintras innan han blev klippt. Frågan är ju om det verkligen är han ponny eller om det är nått annat djur haha. Han får så sjukt mycket vinterpäls så det är inte klokt. I år klipptes han i slutet av mars men jag hoppas inte dom väntar tills dess nästa gång. Han blir helt loj och mycket slöare än vanligt när han måste gå med så mycket päls.

Vissa kanske skulle tycka att det är bättre att han kan gå ute i hagen utan täcke och får ha kvar sin päls. Men jag tycker faktiskt att en häst som får så otroligt mycket päls och går ute mellan halv 9 till 14 och sen går flera timmar i ridhuset behöver klippas. 

Bjuder på två bilder över hur han ser ut på sommaren också, nån som ser nån skillnad? 
 
 
/Jossan

Anmäld till ännu en tävling!


Funderar på om jag ska starta eller inte. Men anmälde mig för att slippa efteranmäla, innan tiden gick ut. Det jag funderar på är om det ens är någon ide för oss att starta nu, visserligen behöver jag lära mig rida honom i tävlingsituationer också. Men vi har minst hela nästa år på oss och jag känner att jag vill ta det lite okompicerat nu på hösten och jobba mer med dressyren och min sits i min underbara måndagsgrupp och på helgerna. Träna hoppning kommer jag såklart göra endå i både måndagsgruppen och i tävlingsgruppen. 

Som det känns just nu kommer jag dra tillbaka anmälan och vänta tills det blir KM (om det blir) och i såfall vara med i både hoppningen och dressyren men med lite olika mål. I dressyren är mitt mål att få en bra placering och över 50- 55% (helst 62% men så bra koll hinner jag inte få på galoppen tills dess).

/Jossan

Tillbaka i vardagen

Igår så gick vi till typ halv två i skolan. Vi hade klassråd på förmiddagen och på eftermiddagen planerade vi tillsammans med treorna lekar som hela Estetprogrammet ska leka idag.  Vi fick även ett nytt schema som jag INTE är nöjd med, tre håltimmar eftersom jag inte har matte osv. Men det var mycket konstiga schemafel så vi får nog ett nytt snart igen.

Efter skolan gick jag till stallet och efter ett tag kom Stina så då fotade jag henne lite när hon red. Sen var det ju tävlingsmöte som varken jag eller Stina gick på men vi var kvar i stallet och fotade lite andra bilder på oss i vardagskläder för det kan ju va kul med sånna ibland också. 

Idag kommer det nog hända ungefär samma saker, först skolan (leka), sen stallet och får se vad som händer där som vanligt.


/Jossan


Inget stallbesök idag

Har i stället varit hemma hela dagen, det var planerat att jag skulle fixa som sista bilderna från Delsbo men det blev inte rikigt så. I stället har jag bara tagit det lungt. Har hunnit kolla på ett avsnitt av en ny serie, den heter Wildfire och handlar om lite hästar och en tjej som har begått ett brott osv. Gå in själv på Swefilmer och läs om den om ni vill veta lite utförligare. För även fast den är rätt gammal så är det jag hunnit se rätt bra. 

Kvällen har spenderats framför Idol och med att snacka lite med en tjej som har kontakt med HT (Hudiksvalls Tidning) som ska ha bilder som jag fotat nu senast i Delsbo när dom skriver om tävlingarna. Väldigt kul att jag har fått stå inne på banan och fota. Samt väldigt kul att mina bilder hamnar i någon annan tidning än lokaltidningen (Ljusdals Posten) även om det så bara är frör grannkommunen.
 
Nu måste jag hur som helst gå upp och sova om jag ska orka upp imorgon, har en väldig tur så börjar inte förrens 10. Säkert ska vi inte heller göra så mycket skolarbete utan det blir nog mest visa runt 1orna och på torsdag skulle vi ha typ lekar, då kommer det vara hela Estet som leker tillsammans. Så skolan börjar "på riktigt" på fredag och då antar jag att vi kommer ta det rätt lungt även då. Måste bara säga en sista sak också. Vad fort tiden går! Det är redan ett år sen som jag satt här och var lite nervös för att jag skulle träffa min nya klass i morgon och börja på en "stor" skola med dryg 4-5 gånger så många elever som min förra skola. Är säker på att 2an bara kommer svisha förbi lika snabbt för jag läser mest ämnen som jag är riktigt peppad på, mest media och även special idrott. Ja ni läste rätt haha, jag ska faktiskt börja på rid & häst, vilket kommer betyda flera lektioner i veckan på ridskolan med båder teori och praktik. Innan vi vet ordet av så sitter jag väl här igen och ska börja sista året på gymnasiet. 

Tycker det ska bli lite kul att träffa klassen igen efter hela lovet och se vad det här läsåret för med sig för nya möjligheter!
/Jossan

Vem behöver sadel?


Idag startade så lektionerna efter hela sommaren. Vi blev bara 5 st i min grupp den här terminen vilket kommer bli jätteskoj. För nån termin sen var vi 9 och det var verkligen jättejobbigt man fick knappt plats att rida och när vi skulle hoppa så hann man knappt hoppa nått. Men nu är vi alltså 5 stycken och det är hur mysigt som helst och det blir en grym känsla när alla känner alla. Idag tyckte hur somhelst jag, Julia och Josefine att vi skulle rida barbacka. För mig gick det så grymt bra. Första gången jag fått Eddie att jobba utan sadel vilket är något som jag i hemlighet strävat efter länge, och nu ser det ut som det kommer bli mer barbacka i höst då jag kommer åt honom bättre. För dom andra vet jag inte riktigt hur det gick men det såg bra ut och alla satt kvar så det blev ingen tårta nästa gång. Juste vi pratade också om att vi ska ha teori tillsammans med gruppen före så ska vi löshoppa nu när man slipper oroa sig för att hästarna ska gå igenom sargen.

/Jossan

Pay & Jump 70 cm i Borr

Idag åkte jag och Hanna till ett stall som ligger typ 10 min bort med transport (ridskolan låg där innan den flyttade dit den ligger nu). För att vara med på Pay & Jump, jag red 70 cm och Hanna red 70 cm & 90 cm. Första rundan fick vi nått stopp men det gjorde inte så mycket för andra rundan var vi felfria. Eddie tyckte dock att det var lite dumt påhitt att hoppa över tunnorna när vi hoppade fram så vi la ner det och kom över ett par gånger men sen hoppade han dom utan problem. 
 
 
Filmen är från andra rundan och bilderna är den första,  framhoppningen och lite annat.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 /Jossan

Utvärderar våran hopptävlingsdebut

Hoppade 70 cm och 80 cm på Delsbo kör & ridsällskap. 

LE (70cm) 
Det gick jättebra och han hoppade väldigt bra även fast det var lite segt. På framhoppningen var han väldigt högt över speciellt oxern. Tyvärr fick vi ett retligt stopp på första hindret  inne på banan då jag inte var tillräckligt bestämd. Men sen hoppade han resten av banan felfritt även om min ridning inte var den snyggaste. Men hade bara bestämt mig för att han skulle hoppa resten sen var inte stilen det viktigaste eftersom jag vet att jag måste fortsätta jobba mycket med min hoppsits.

LD (80 cm)
Ville först inte starta för jag tyckte det kändes läskigt högt och han hade ju varit så duktig i första klassen så tyckte jag det räckte. Men med lite övertalning så gick jag ändå banan och startade också med vetskapen att om det kändes alldeles åt skogen kunde jag ju alltid utgå. På framhoppningen fick jag inte över han över oxern så vi sänkte ner den och då hoppade han, valde att inte försöka hoppa den när den var upphöjd igen eftersom det endå inte brukar vara så maxade oxrar i LD.
Inne på banan fick vi ett stopp på 4an, ett på 5an(eller 6an)  och ett på sista hindet (8an) . Sprången blev väldigt mycket från stilastående och rakt upp eftersom han hade dåligt tryck och väldigt slut på fart. Valde hursomhelst att hoppa om eftersom det var clear round bedömning och jag tänkte att det säkert skulle gå bättre när han sett banan en gång. Fick två stopp på 1an, sen hoppade han 1an, 2an & 3an som låg mot utgången. Efter det valde jag att utgå eftersom han som sagt var väldigt trött i värmen och annars hade han säkert stannat på 4an som var en maxad oxer bort från utgången. Kände att det var bättre att både han och jag fick en så bra upplevelse som möjligt av våran första bortatävling.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det visade sig att det inte är höjden som är vårt problem, och jag tyckte inte heller hindren var så höga som jag hade trott. Men vill bara säga ett extra tack till alla som trott (och tror) på oss och som övertalade mig att först anmäla och sen starta. För jag vet ju själv att vi kan klara det men ibland fegar man ur lite och då är det guldvärt att ha personer där som stöttar en och vill att man ska lyckas.

/Jossan
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Privatlektion 15/8

Red privatlektion för Emma idag och Eddie var rätt dryg och jobbig men vissa stunder är han reda drömmen så jag antar att det bara är att träna vidare. Hur som helst ska jag ta mig en riktig funderare på vad jag egentligen vill uppnå med ridningen/Eddie och det kan komma att bli en del förändringar men självklart håller jag er uppdaterade!


Arkivbild från senaste pay & jumpen..


Imorgon har föresten Eddie vilodag så då ska jag bara dit och mocka, och dessutom är det helg vilket betyder att jag slipper åka buss. Så imorgon lovar jag att jag ska utvärdera tävlingen vi var med i förra helgen, har varit så mycket bilder att fixa den här veckan och större delen av dagarna har spenderats i stallet så har inte riktigt hunnit tyvärr..

/Jossan
 

Bilder med svart bakgrund

Här kommer ett smakprov på bilderna på Jagge med svart bakgrund. Han är så fin min Lar!
 
 
/Stina

Dressyrpass

Idag var det dressyr som stod på schemat för mig och Eddie. Red ute för att jag inte vill att han ska bli uttråkad av att gå för mycket i ridhuset. Visade sig vara ett misstag hursomhelst för han blev jättestark och ville inte alls lyssna lika bra som i måndags. Trots det får man då kanske sänka kraven lite och nöja sig när han lyssnar bra på halterna och igångsättningarna. Stundtals blev han även väldigt trippig och tappade takten totalt i traven, samt att han ville bryta av så fort tillfälle gavs. Fast det kan ju inte gå bra jämt heller så imorgon rider jag i ridhuset igen så får vi se om det går bättre eller om det var tillfällighet sist. Hoppas att Stina kanske hinner hjälpa mig lite och kanske ta nån bild också men vi får helt enkelt se imorgon. 

Idag har vi även fotat Jagge med svartbakgrund tekniken, men dom bilderna ska Stina lägga upp själv så jag bjuder på en bild på mig och Eddie från förra året när vi fotades med den tekniken. Vill ni veta hur man gör så gå in i kategorin "fototips" 

/Jossan

Rider Eddie hela veckan!

Rider Eddie hela den här veckan för att han ska fortsätta hålla igång tills lektionerna startar nästa vecka. I går red vi ett underbart dressyrpass inne i ridhuset och idag tog vi en mysig tur ute i skogen med trevligt sällskap. Eddie tyckte jag var dum som krävde att han skulle fortsätta skritta framåt även om det var stenar/rötter på stigen eller nerförsbacke. Men han är mycket mer framåt nu ändå och man känner skillnad på hans gångarter tycker jag, han rör sig mycket mer genom hela kroppen.


/Jossan

Fick en kommentarSjälvklart ska jag berätta hur det gått och även visa bilder (och filmer om jag vågar). Men skriver nog det inlägget imorgon när jag har lite mer tid, hela kvällen idag har gått åt till att fixa bilder från tävlingen till andra, och sett en film. Nu ska jag sova eftersom jag ska åka med bussen imorgon till stallet. 

/Jossan

Ännu en tidig morgon

Idag fick det bli en skrittur med lite trav ute i skogen med Hanna och Stina. Bara så han fick röra sig lite inför imorgon.
Blev även nått varv i skritt och lite trav i ridhuset fast då bara med Hanna för vi ville inviga det nya underlaget, som tillsammans med reparationer av sargen inleddes precis när lägren var slut v.28 och blev klart idag.
Efter ridturen fick Eddie inte bara 1 välbehövlig shamponering utan 4 st, och trots det är han fortfarande lite smutsig.


Tror på att det blir rosa imorgon, det är ju ändå vår bästa färg....

Föresten tror jag inte jag har sagt vad som händer imorgon? Jo jag och Eddie ska åka på vår första hopptävling som även är första tävlingen på bortaplan. Vi hoppar LE och LD i Delsbo. Den klubben känns nästan lite hemma eftersom den ligger så nära och jag har bland annat praktiserat där, varit på ridläger där och fotat en stor del av deras tävlingar i flera år nu. Stina och Hanna åker med och dom ska även stå på banan och vara funktionärer. Jag hade också gärna gjort det (fast fotat istället och hjälpt till mellan klasserna)  men jag tror jag måste åka hem med Eddie, dock får vi se hur det blir helt enkelt. På söndag åker vi iaf dit och hjälper till/fotar alla tre eftersom det är ponnymeeting men jag ska bara tävla en dag.

/Jossan

Lektion idag

Idag hade jag lektion för Emma och vi fokuserade på att han skulle bli lösgjord och det gick riktigt bra, tror det va ett av dom bästa passen den här sommaren faktiskt! Imorgon ska jag skritta och kanske trava lite ut med Hanna och kanske Stina beroende på hur det löser sig med tiden. Ska även bada Eddie och putsa alla grejer, man kan ju inte se ut hur som helst...


/Jossan

Blev B ponnyryttare en stund igen

Ridskolehästarna som inte gått på typ hela sommaren håller på att sättas igång lite försiktigt nu så idag fick jag rida lite på Thor. Det var verkligen kul även fast jag inte ställde några krav förutom att han typ skulle svara framåt för skänkeln. Tror det beror på att jag hade gett upp alla tankar på att få rida Thor igen eftersom det var flera år sedan sist (2011 tror jag, har dock knappt växt sen dess).

 
 
Och innan ni kommenterar det så vet jag att jag är förlång för honom men jag har bra balans och som sagt red vi väldigt kravlöst.

/Jossan
 

Ridpass 3/8 & 4/8

Red Eddie både igår och idag, ska även fortsätta med det hela veckan och nästa vecka så han hålller igång inför att ridlektionerna börjar... 

Igår red jag ett dressyrpass på banan och sen avslutatde jag med en kort tur ute och idag red jag också dressyr. 
Eddie har varit väldigt pigg och rätt stark dom senaste ridpassen men idag var han lite segare igen men det beror på värmen det var över 25 grader när vi red och hästarna var svettiga redan när vi tog in dom från hagen. 

Imorgon ska jag rida privatlektion i hoppning. Var typ över ett år sen sist jag gjorde det men nu kan vi behöva lite extra träning om vi ska bli redo för debut. Hoppas verkligen på att Stina orkar gå upp och följa med till stallet imorgon isåfall ska jag utrusta henne med kameran så får vi båda lite träning ;)

 
 
Bilderna är fotade av Mamma i söndags och jag har även en kort film som jag kanske tar och laddar upp.
 
/Jossan

Första hopp passet sen 4/7

Igår så hoppade jag och Eddie för första gången sen ridlägeravslutningen som var 4 Juli, dvs nästan en månad sen. Red tillsammans med Hanna och Julia. Det gick riktigt bra, han svarade framåt super och hade massor med egen bjudning. Faktiskt tror jag nästan aldrig det gått så bra med hoppningen. Stina hjälpe oss och var fotograf samtidigt så såklart har jag lite bilder att bjuda på.

 
 
 

Dom två sista bilderna var det en oxer på 85-90 cm och jag är så stolt över att vi klarade det!

/Jossan
 
 
 
 
 

RSS 2.0