Genrep

Nu har jag varit i stallet och ridit igenom Eddie inför imorgon. Från början lyssnade han inte alls men sen när vi fått hjälp gick det bättre. 

Ska tillbaka dit lite senare och bada honom, putsa grejorna och allmänt tävlingsfixa.
/Jossan

Tävlingsoutfit till söndag
Allt är helt nytt och har inte ens varit i stallet än.

/Jossan

Vad använder du för skötselprodukter på din häst?

Ja som rubriken lyder, vad använder du för skötselprodukter på din häst? Kommer ett inlägg med utvärderingar av det jag använder när några har svarat. /Jossan
 
 

New inLite grejer till håruppsättningen till dressyrtävlingen på söndag och ett schampo.

/Jossan

Träning av dressyrprogram

Idag blev det en lite annorlunda ridlektion med både dressyrstaket och musik i ridhuset eftersom vi skulle rida program. Alla i gruppen red Lb:1an vilket var väldigt lägligt eftersom det är det jag ska tävla på söndag. Angående hur det gick så lyssnade han bra och var mer lösgjord än i lördags men ändå så är jag inte speciellt nöjd med formen i programet då han lätt springer och slår med huvudet upp och ner. I collectingring var han riktigt fin vissa stunder dock. 
Ajja det är bara att ta nya tag och jag rider honom igen på torsdag och lördag och då är fokus på att han ska bli lösgjord och inte "slå" med huvudet, samt att han inte ska backa i halten utan behålla formen.

 
 
/Jossan

Idag var vi på Ica med hästarna

Idag efter mattenationella (4 timmar som jag förövrigt överlevde) så gick jag ner till stallet och sen följde jag med på ponnyridning med Eddie och Storm. Det var på Ica så vi tog och sadlade och tränsade i stallet och skrittade dit eftersom det inte är så långt. Kändes dock lite smått konstigt att gå med hästarna förbi skolan och på trottoaren. 
Eddie bevisade återigen hur fantastiskt lugn och otittig han är. Ponnyridningen var på en parkering precis bredvid två vägar där både traktorer, husbilar, bussar och sånt åkte förbi. Dessutom gick folk förbi med hundar som skällde osv och när vi gick förbi skolan var det folk ute och spelade volleyboll och Eddie regerade inte ett dugg på någonting, han bara traskade på där brevid mig som en snäll liten hund helatiden. Det var dock väldigt varmt och mycket flugor så vi fick typ bada både oss och hästarna i flugspray.

Imorgon får han visa upp en annan sida av sig själv och vara min dressyrponny på privatlektionen, på söndag vilar han och på måndag ska vi ha programridning med staket och eventuellt musik på ridlektionen, vilket är perfekt uppladdning inför tävingen nu när det börjar närma sig.
 
 
Eddie när det inte var några barn som ville rida där just då. Ni ser ju lite av miljön i bakgrunden också.


Storm var också duktig, han blev dock rädd för en papperslapp en gång.

Storm och Julia på väg hem.

 
 
 
En väldigt söt och lite trött Eddie när vi var hemma igen.
/Jossan
 
 
 
 

Utveckling ca 15 månader
Är så stolt över allt slit och all dressyr jag lagt ner på den ponnyn. Allt lönar sig tillslut och jag ångrar inget. 

/Jossan


Teori idag

Idag ska vi ha teori på ridlektionen eftersom Emma glömde bort att vi skulle ha det sist. Jag hoppas vi får tömköra för det har jag inte gjort på superlänge och det är kul. Tror dock att Emma sa att vi skulle gå igenom LB:1an men det tycker jag är tråkigt för jag kan den redan...

/Jossan 

Uteritt i den fina vädret!

Eftersom jag var på tävling och fotograferade hela dagen i lördags så missade jag tyvärr tävlingsgruppsträningen. Därför hyrde jag idag istället och red ut en sväng med Stina. Egentligen var det sånt väder då man bara ville rida barbacka i typ shorts men eftersom man inte får rida barbacka på ridskolehästarna så fick det bli sadeln ändå. Eddie fick mer energi än vanligt i traven och galoppen och var väldigt fin stundtals. Det märks att han tycker det är kul att så komma ut och jag önskar han kunde ha lite av den energin på banan också.
 
/Jossan

Söndagspeppande inlägg

Tänkte länka ett par grymma inlägg såhär i slutet av helgen.

Grundskolan/gymnasiet, vad är värt att kämpa för?

Inflikning av Caroline
 
Att förstå hur mycket pengar det faktiskt är
 
Borde inte du få egen häst snart?

Jag känner igen mig något otroligt i det dessa bloggare skriver och tycker alla borde ta sig tid att läsa dessa inlägg!

/Jossan


Frånvaro kan man kalla det

Men jag är snart tillbaka, lovar!

Kram StinaTävlingsdag

Idag var jag på tävling i hudik och fotade, åkte dit till första klassen och hem efter sista. Så nu har jag massor med bilder som behöver redigeras och läggas upp på min fotograf facebook. Stina tävlade själv, så har ni tur kanske hon skriver här om hur det gick för henne.

/Jossan

Dagens Eddie bild/Jossan


Anmäld till tävlingsdebuten!

Nu är jag äntligen äntligen anmäld till min och Eddies första tävling tillsammans. Det blir Lc:1 och Lb:1 på hemmaplan 1 Juni. 
 
 
 
/Jossan
 
 

Bilder från ridlektioner
/Jossan

Ridlektion 12/5

Vi skulle egentligen ha teori men det hade Emma glömt så när hon redan delat ut hästar då var det lika bra att vi red. Eftersom det ju är viktigt att ingen får gå mycket mer än nån annan. Vi red på utevolten och det var väldigt bra eftersom Eddie tycker det är så tråkigt inne. Han var riktigt fin nästan hela passet. Han hade dock lite mindre energi än i lördags men det gjorde inte så mycket. Yttersidan lyssnade han även mycket bättre på efter att Emma ridit i lördags.  

Sammanfattningsvis så känner jag mig redo för debuten även om galoppen inte riktigt klickar än. Men jag rider mycket mer nu och åker inte bara med så det där med galoppen kommer väl också tids nog.


/Jossan


Rider Lb:1 på träningen

Här har vi en film från träningen i går, så stolt över oss!

 
/Jossan

Privatlektion 10 maj

 

Lektionen idag gick superbra. Faktiskt så var det nog en av våra bästa ridpass någonsin. Även galoppen börjar lossna nu och jag känner mig mer och mer redo för tävlingsdebut.

/Jossan

Quote


/Jossan


Rosa kavaj


Såg den här på Dressyrmupparna för nån dag sen och kände att jag behövde tillägna denna skönhet ett eget inlägg! Nån som vet vad det är för märke och vart/om det går att få tag på den?

/Jossan

Mitt motto/Jossan

Bilder från lektionen del 2

 
 
 
 
 
 
/Jossan

Dagens ridlektion 5/5

Idag var det dressyr som stod på schemat inför lektionen.  Vi gjorde typ nått öppna och sluta aktigt på långsidan och på medellinjen sen bytte vi varv så vi hela tiden red som en stor åtta ungefär. Det var även den enda lektionen Eddie gick idag och det märktes på hela ponnyn under hela lektionen att han var så glad och verkligen ville själv. Det var riktigt skönt att få känna att det tillslut funkade ordentligt igen efter att dom typ 5 av 6 sista ridpassen har gått ganska dåligt.
Det var lite kallt också men annars riktigt mysigt kvällsväder att rida i, det blåste inte för mycket och inte för lite..
 
 
 
 


/Jossan
 
 
 
 
 
 

Vad vill ni läsa om?

 
Ja som rubriken lyder, vad vill ni läsa om här?
 
/Ljusdalsryttarna
 

Rensade kameran

Hade lite tråkigt så jag passade på att föra över lite hagbilder från kameran igår. Tänkte lägga ut några här men eftersom jag snart ska till stallet och rida privatlektion så hann jag bara redigera en. Provade en lite annorkunda redigering eftersom bakgrunden var så störande och full av färg så den tog bort fokuset från motivet, men ville ändå ha lite färg i bilden därav att grimman fick fortsätta vara lila.


/Jossan

4 bilder från i måndags


Som sagt han var väldigt loj och inte riktigt sig själv, men nu såhär i efterhand när jag kollar på bilderna så ser jag att på dom två bilderna över hinder så är min sits faktiskt helt okej vilket glädjer mig eftersom det är det jag tränar på just nu.

/Jossan

Orange och svart outfit


/Jossan

RSS 2.0