Ska äta nu

på pizzerian med mammi och pappi, John åker skridskor, sen drar vi till farmor och farfar och firar farmors födelsedag.Har ridit i snön idag.Hörs! Pusshej! <3Stina

känslan när det går dåligt med designen!

ÅÅÅÅ bara orkar inte, nån som är duktig som kan komma och hjälpa mej kke?
nu ska jag iallafall ge upp och gå och lägga mej och kolla lite tv!

Fast jämmför man med våran första design så går det ju mycket bättre!

/Jossan

Är trött

Nu så tänker sova, kommer inlägg om min födelsedag som var igår och om dagens dressyrpass inom 24 timmar. Bild på mig från i fredags :)Ha det chill!/Stina

en bild;

från bildlektionen
/Jossan


No

Tar en snabb paus från att skriva en No labb rapport för att hoppa in här och säga att jag lever trots bristen på uppdatering, men jag har haft annat för mej dom senaste dagarna. Nu ska jag nog årergå till skrivandet av labb rapporten innan vi slutar, om en kvart.
/Jossan

Ridpasset idag

Hej! Jagge kändes först spänd, de höll på att klippa en ponny ute i stallet och det var en massa tjejer som höll på att ta fram hinder till sin lektion medans jag red dressyr i ridhuset. Travade mest bara runt på massa olika volter, åttor och kringelikroksvängar och gjorde skänkelvikningar. Fattade någon galopp åt varje håll som kändes sådär, fortsatte trava och tillsist släppte det, då gjorde jag en galoppfattning åt varje håll igen och jisses vilken skillnad, jättefina fattningar båda två vilket såklart resulterade i massor av beröm på lilla grå ponnyhalsen. Sen travade jag lite till vilket fortfarande gick bra. Sen kom Hanna in och undra om jag ville skritta ut med henne i snövädret, det ville jag och travade av på en superfin ponny som fick sig en rejäl avskrittning på ca 30 minuter. Han var värd det i alla fall.
 
En gång i somras när pappa var fotograf. Hjärteponnyn kan han<3

Den känslan

Känslan att folk chattar med en och skriver ``visst rider du va?´´, ``visst har du en egen häst va?´´, den känslan är underbar, man är inte känd men känslan att någon vet vem man är är underbar, då vet man att det finns personer som har lagt märke till en, förmodligen på ett bra sätt dessutom. Samma sak med folk som kommer fram till mig en helt vanlig dag och säger typ ``gud vad bra du rider´´ och typ ``ååh vad fint det såg ut när du red´´, ``du har verkligen utvecklats och utvecklat dig och din ponny´´. Det är ju lika många som är äldre än mig som säger sånt till mig som de som är yngre, men jag blir lika glad av allihopa, ni ska veta att när ni säger något sådant så tar man åt sig av allt och den dagen blir speciell. Man suger åt sig allt som en tvättsvamp och kan sedan använda det för att själv sprida positiv energi. Jag bli ju även mycket mer peppad på att blogga när man blir på superbra humör.
Nu är jag på sädär jättebra humör igen! Tur det.  Ni som vågar ge folk beröm och inte bara tänker på vad ni själva kan och inte kan, fortsätt med det och tro på det ni gör. Det tjänar ni på i framtiden kan jag säga.
 

Wiiiiee!

Imorn fyller jag år. Wiiie, blir tonåring imorn!!! Jipppiiiiiee!
 
 
/Stina

Det känns som ett framsteg...

 
Varje gång jag tar av sadeln på Cartoon, synd att man inte får tävla dressyr barbacka......
 
På kadrillj träningen i fredags.....
Igår på ridlektionen, vi tränade på "öppna" längst medellinjen. Och jag red barbacka för jag vet att det brukar gå bättre med Cartoon då. Vilket det oxå gjorde :D

/Jossan

Ponnybus!

Idag fick ponnybus skrittas i nysnön på grusvägen, myyys. Igår hoppade vi lite på förmiddagen, det gick super. Jaguar bara sprang där galopp galopp flyg. Det går ju inte sakta precis men han bara var där, han var på plats där och då, i ridhuset och inte på en annan planet. Var själv lite trött i huvudet och gjorde ingenting åt att han var lite stark när jag red fram, han var ju inte så där stark på riktigt után kände bara att det fanns där. Finaste ponnyn trivs på hackamore. Vi hoppade två kombinationer, en galoppbom, ett litet kryss, två galoppsprång och en oxer som på slutet låg på 105 cm eller något sånt. Det var även ett räcke på 60 cm och två galoppsprång fram till ett räcke som tillsist låg på typ 105 cm det också. Båda kombinationerna på olika diagonaler. Duktiga ponnyhästen då som bara flyger.
 
 
Min ponnyhäst det där sörrni, förevigt en ljusdalsryttareponny. ;)
 
 
/Stina

Ser på nån miljöfilm på skolan .....

/Jossan


Tråkdag

idag har jag nästaninte gjort någonting alls. Har typ suttit med datorn och pillat lite med bloggdesign osv. Imorgon är det ju tyvärr skola. Men det är ju kortfattat och efter skolan drar jag till stallet och bakar pepparkakor (tror ja) :D
och sen är det ju ridlektion, tror jag får Rddie och tror vi ska rida dressyr. Hoppas det går bra!

men nu ska jag sova, godnatt!
/Jossan


Veckans roligaste

Kommer börja med veckans roligaste, jag skriver något roligt eller något som varit roligt. Varje söndag kommer jag göra det och vi börjar idag.Veckans roliga får bli ett skämt då: Katt åt elskåp blev proppmätt. Inte jättebra kanske men hoppas det duger. :D/Stina

Liljegårdens Jaguar

*prestentaion*
Det här inlägget är bara så jag kan fixa designen och kommer fyllar på med annan text sen...

Saw...

Har kollat på Saw ikväll och nu sitter jag och kollar på Running Free. Som är en hästfilm, kommer utvärdering på den sen nån gång ;)
God natt
/Jossan

Lite mer än...

6 timmar i stallet idag, ska  åka dit  snart och gå på tre "möten" . Först ska US ha ett möte där man får komma och kolla hur det är om man är intresserad av att gå med i US nästa år. Sen är det kurs som är obligatorisk för skötarna. Och efter det vid 15.30 (tror jag) är det teater repition till 18. Så det blir ju fullt upp idag ;)

Igår var det som jag skrev kadrillj träning vid 18 och det gick faktiskt över förväntan dom flesta hästar höll sej lungna. Och Cartoon som jag hade, ja han brydde sej inte alls om musiken och applåderna.....

/Jossan

PERFEKTION

Detta är perfektion <3 (googlebild)
 
Detta med <3 (Foto av mig)
 
/Stina

Mys - check!

Hallu! Nu har Hanna åkt hem, vi har lyssnat på musik, ätit mat och godis och chirre (chips) och bara haft allmänt chillmys. Taack Hanna! <3 Imorgon blir det förmodligen till att rida ut på morgonen och sen en massa möten och grejs, vuxenpoäng där jao.
 
/Stina
 

Kunskaps torsdag

Idag gick jag till stallet med Julia efter skolan. Vi va med på kunskaps torsdag och prata lite om hästens beteende och sånt.

Imorgon blir det kortdag i skolan, och sen stall mys hela eftermiddagen. Ska nog även gå dit med Julia imorgon. Hon har ju ridlektion och efter den är det kadrillj träning till ´julshowen som jag ska va med på. Men Cartoon så jag hoppas verkligen han blir lite piggare än han va på programridninge! Hoppas Stina är där oxå, mycket roligare då ;)
Det va dessutom typ ett tag sen vi sågs (måndags....)

Nu ska jag chatta mer med hanna ett tag och sen sova ;)

Hörs!
/Jossan


Precis lika söt 2009.....

 


Två bilder från mitt första och enda ridläger på LRK. Det va 2009 så jag va 11 (jag fyller ju på hösten) och Eddie va väl 13 då som ni kan se så var han lite gråare då. Vilket beror på att han är skimmelskäck och blir vitare och vitare med åren.


Från 2012 då, Eddie är 16 år och jag är 15 (fast jag är jue inte med på den här bilden)

Fina, fina, älsklings ponnyn! <3 <3
/Jossan


Fem frågor till mig själv

Här kommer fem frågor till mig själv, lite sånadär vanliga frågor.

Är du (jag) singel? Jepp det är jag.

Beskriv dig (mig) själv med två ord: Tokig och humörperson.

Något ni inte vet om dig (mig): Att jag brukar kamma ögonfransarna med en oanvänd luskam.

Hur en bra vän ska vara: Glad, gå att lita på, man ska kunna ha kul, kunna vara seriös och ändå kunna flumma till det ibland (läs "väldigt ofta")

Din finaste mobilfotade bild:

Aja hade mest bara skitbilder rent ut sagt men här kom några helt okej, tyvärr blev ena bilden snurrad åt fel håll och vet inte riktigt hur man ändrar och har försökt förut. :)

/Stina

Hej!

Red dressyr på bästa Jaguaren idag, han var riktigt fin på slutet och skötte sig bra i allmänhet idag. Skönt att vara tillbaka i stallet och på hästryggen igen i alla fall. Imorgon är jag stall ledig för då ska mamma passa Jagge.

Ha det göttigast!

/Stina

Rastlös

Hejsan hoppsan! Som rubriken lyder är jag hemskt rastlös för igår mådde jag inte bra så jag åkte från skolan och till mormor före lunch och sen har vi haft hemstudiedag idag. Så jag har inte heller varit i stallet sen i måndags. Nu sitter jag i soffan på dejt med min kalender, det skrivs in lite grejor som ska hålla bloggen i trim...


/Stina

GRATTIS!

Grattis Hanna eller Hannah eller hur du nu vill ha det! Grattis på 21-års dagen och hoppas du fortsätter lyssna på One Direction fast du är över 20;)
 
/Stina

Tävling igen


Gör ett nytt försök att vinna ;)
http://ziro.blogg.se/2012/november/tavling-vinn-design-av-annaform.html#comment

/Ljusdalsryttarna

Dag 8 - Min idol är:

Har flera idoler bl.a. Ulrik Munther, Malin Bayard Jonsson, Roffe Bengtsson, Sara Algotsson Ostholt. LIsta kan bli låååång men det är några. De lyckas med sin grej och det är nice, rosor till dem.
 
 
/Stina

Sant ...

Något som jag har fått från Hanna eftersom hon är ett stort fan av Lady Gaga ;)

When Life Gives You a Bad Romance, show everyone your Poker Face, buy a new Telephone, call Alejandro, and Just Dance.
/Jossan


Dag 3. Favoritcitat:

ÅÅ, vad svårt, finns ju så många...


Men kanske: 

What goes around, comes around
&

T.ex sen finns det många andra oxå som jag inte kommer på just nu...
/Jossan

Lite bilder sådär


/Stina

Tävling


http://www.ponnysanning.se/?p=12646#comments

Dag 7 - min favoritartist

Är väl typ de jag skrev på dag 5. Men skriver i klartext nu då. Min favoritartist är framförallt Ulrik Munther men jag gillar One Direction och alla möjliga andra artister och band.
 
 
/Stina

Dag 2 - Om jag vann 1 milljon skulle jag:

Köpa en egen ponny och ha den på ridskolan!
Sen spara pengarna om det blev några över :O

/Jossan

kommer inte

bli så mycket blogging för mej, har lyckats haft sönder skärmen på min iPhone ich vet inte när det blir fixat...
jag skriver på den nu men jag ser knappt vad jag skriver, så hej då sålänge!
-Jossan


Dag 6 - min favoritbok

Det är nästan en kuggfråga, haha. Min favoritbok måste nog vara "flyga högt" den läste jag i våras. Den var riktigt bra och hade ett budskap som jag tyckte var intressant att läsa om. Den var även lite kul på något sätt.
 
/Stina

natti!

Ska försöka ta och sova nu...
God natt!
/Jossan ;)


Dagens träning - från två håll

Stina: Jag tycker väl att det gick helt okej, det var mycket folk och så men vi hoppade på. Det var hinder och bommar blandat och det var inte så högt, det högsta var 1 m. Jaguaren var väldigt taggad och på. Han ville allt annat än att stå stilla eller skritta. Tokponnyn. Söt var han i alla fall.

Jaguar: Jag tyckte att det var jätteroligt med massor av hästar i ridhuset. Jag tyckte det var kul att skoja med Stina så jag studsa och gick (läs "sprang") iväg när det lät eller hände något annat skoj. Jag hoppade i alla fall nästan hela tiden. Men jag kan verkligen inte förstå varför den där Sara ska lägga en massa bommar mellan mina hinder.?! Då blir det såå jobbigt och en massa extra benlyft. Suck.. Så jag blev lite sur några gånger och stannade men sen var det kanske 40 cm och då bara kände jag för att nästan springa bredvid men sen svängde jag in igen i sista stund och hoppade. Snacka att matte blev förvånad, hon höll på att få sig en liten åktur.

/Stina och en busig Jaguar

Min favoritlåt, dag 5

Min favoritlåt, hmm svårt val. Beror helt på vilket humör jag är på. Men det blir en del 1D och just nu går väl Little things på repeat men annars är det väl blandat, jag är ju ett big fan av Ulrik Munther. Sveriges stolthet förutom jag och Jossan då. Skämt åsido.

/Stina

Hiss & Diss

Hiss
Att det snart är jul!!


Diss
Våran design som jag är rejält trött på redan. Det är dessutom en sommardesign....

/Jossan

Dag 1. Jag skulle inte klara mig utan:

 
Mina kompisar, Eddie, mobilen & musik..... <3 <3 <3


Kör samma lista som Stina

Dag 1. Jag skulle inte klara mig utan:
 
Dag 2. Om jag vann 1 miljon skulle jag:
 
Dag 3. Favoritcitat:
 
Dag 4. Favoritbild:
 
Dag 5. Favoritlåt:
 
Dag 6. Favoritbok:
 
Dag 7. Favoritartist:
 
Dag 8. Min idol är:
 
/Jossan

Gick inte så bra...

På programridningen, inte så mycket att skriva om, Cartoon var trött så han tog inte galoppfattningarna. Och det kändes inte så bra. Kom ihåg programmet iallafall och det är ju viktigast.

Är trött nu så jag ska sova ;)
Just ja, fick 93 poäng.....

/Jossan


Hissar och...

Pissar, haha.

Hissar eller snarare hyllar mina bästa vänner, de må vara flummiga, tokiga,vilda och helt, heeelt underbara. De jag framförallt tänker på är Julia, Jossan och Hannah. Ni är bäst!

Pissar: Tidsbrist, så jobbigt att dagarna och kvällarna är för korta.
Arrhg

/Stina

Tagga programridning :D

Åker till stallet nu, först ska det va kadrillj möte och sen julshows möte tror jag. Jag kommer nog inte hinna vara med på hela sista mötet. Eftersom jag måste borsta och så inför programridningen som är i eftermiddag, jag ska ha Cartoon i LC:1 an. Hoppas nån kan filma, har kameran med utifall ;)

/Jossan


Favoritbild - Dag 4

En av mina favoritbilder:
/Stina
 

Anläggningsskiss - Ljusdals ridklubb

Hanna ville se om ridskolehästarna stod blandade med privat hästarna, så jag ritade en skiss i paint och la till text i photoshop. I den tomma boxen brevis Jaguar stod fram till idag Jackpot som nu förhoppningsvis har flyttat från ridskolan förgått. Dom hästnamn som står med lila text är privat hästar och dom som står med rosa är ridskolehästar. Skissen är inte så exakt speciellt inte i privat stallet då Max och Jaguar står lite mer mittemot varandra. Får se om vi kanske kan filma hela stallet nån dag istället :)
Tror jag har nämnt alla nån gång innan på bloggen.


Har kikat med Stina tills nyss och det var viktigt så bloggen fick vänta

/Jossan

Hej

Snackar med Jossan på KIK nu, viktiga saker sörni så nu ska jag fortsätta med det.

Hejdå!
/Stina

Favoritcitat - dag 3

It doesn´t matter how many times my heart will be broken, i will still love you.
 
/Stina
 
 

Breaking Dawn part 2

Efter Gävle resan Igår va jag och Felicia på Breaking Dawn part 2!!
Äntligen, och den är super super mera bäst!!!! Inte sådär jätte seriöst och spännande inlägg kanske men endå. Jag tycker definitivt att ni ska se Bdp2!!
/Jossan


Dag 2 - Om jag vann en miljon...

Skulle jag nog köpa lite småsaker men större delen av pengarna skulle nog sparas för framtida köp t.ex. en bil och ett hus. Brukar vara rätt bra på att slösa ibland men nu var det ett tag sen.
 
 
/Stina
 

Eddie

Ridskolehäst på : Ljusdals Ridklubb (LRK)
Född: 1996
Import från Dannmark /Holland
Korsningsponny
C ponny
Kom till ridskolan: När han var 5- 6 år, dvs att han har varit där från ca 2001/2002

Eddie är den ponny på ridskolan som jag har lärt mej mest på. Han är även den ponny jag har ridit mest. Jag skulle nog utan att ljuga kunna säga att det är han som jag har att tacka för att jag håller på med hästar nu. För det va en ponny på som stod på ridskolan förut som brukade lägga sej ner och rulla på lektionerna och han gjorde så jag bröt armen och blev rädd för att rida....

När jag väl kom tillbaka till ridskolan så va det på en måbradag med skolan, jag fick Eddie så mycket mer minns jag inte. Började iafl rida igen, vilket jag nu är väldigt glad för! Fick rida bara Eddie på lektionerna i två/tre terminer, tror det inte va så uppskattat av dom andra i gruppen som oxå villle rida han ibland...

Jag blev rädd för att hoppa också, vet inte varför egentligen. Kanske va rädd för att ramla av igen. Nu i sommras hyrde/lånade jag Eddie några gånger och hoppade. Inte så mycket att säger mer än att nu är jag inte rädd för att hoppa längre, inte med Eddie iafl...

Han är så lungn och trygg så han passar egentligen jätte bra på ridskolan. Fast han kan bli lite pigg när det finns publik ;) I stallet är han ganska snäll men han kan hota och testa lite med osäkra/ovana personer.

5 Maj


11 Juni
Från att ha varit så himla stolt att jag kom över dom här hindren ....

4 Augusti

Till att först hoppa 75...


17 Augusti
Till att sen hoppa 90 cm....


Från att inte våga hoppa den här "oxern" knappt.....


Till att tillslut våga hoppa den här ....

 

Från första gången på din rygg...


Till senaste gången.....
 


Du är bäst!
Känner att jag skulle kunna fortsätta lägga ut hur mycket bilder som helst,  men nu får det räcka ;)

/Jossan

Sötaste Jack....

Idag var det halv hemstudie dag men jag stannade på skolan ett tag och gjorde klart ett No prov som jag hade lite kvar på. Sen gick jag till stallet (undra hur många gånger jag skrivit det!?) Träffade Stina som oxå va där, och jag borstade Jack och gosade lite med han medans hon mockade. Han står nu i boxen brevid Jaguar och han är ju skadad så jag tyckte han behövde lite uppmärksamhet.

Måste säga att han faktiskt är en jätte travlig och personlig häst, han vill även undersöka det mesta med mulen. Han är så otroligt söt och nyfiken...

Sen så kollade jag ett tag när Stina red och så gick jag och myste med Eddie en stund ;)
Gjorde väl inte så mycket mer...

Men kan säga att det är skönt att det var sista riktiga skoldagen denna vecka, eller vet inte om det räknas för vi hade musik & bild hela förmiddan....

Imorgon och på fredag är det PRAO, Imorgon ska jag till polhemskolan i gävle med Felicia och Sabina och kolla på frisör linjen. Och på fredag ska jag på Estetik & Media i Ljusdal med några fler från klassen :)

/Jossan

Musik!

Här kommer lite blandmusik!
http://www.youtube.com/watch?v=Zs_lR6NXW94
Vet faktiskt inte vad jag tycker egentligen. Men Rihanna är Rihanna och hon är cool.
 
 
http://www.youtube.com/watch?v=xGPeNN9S0Fg
1D <3, vad säger man?! Sjukt mysig låt. Lyssna noga på tredje och framförallt fjärde versen (Harry Styles<3)
 
 
http://www.youtube.com/watch?v=i4x65SbS-IM&feature=BFa&list=PL44285A60681D6768
Soft är det ju, och vågat. Och rätt awesome! :D
 
 
http://www.youtube.com/watch?v=X2G94DVASXQ
Rätt ballt är det ju. Annorlunda och lite igångande!
 
 
http://www.youtube.com/watch?v=A8pDA8HJ9qQ
Coolt, nytänk litegrann och ungt! Tummen upp!
 
 
http://www.youtube.com/watch?v=mk48xRzuNvA
Ball låt som ändå är sådär finmysig. Hjärta till den <3
 
 
http://www.youtube.com/watch?v=WpTWpXciCGQ
Den här kan man inte kalla nått annat än cul, en blandnig av cool och kul. Häftigt!
 
 
http://www.youtube.com/watch?v=1y6smkh6c-0
Sen är det ju den här då! Sjukt stilrent men ändå så unikt och maffigt! Respekt till SHM.
 
 
http://www.youtube.com/watch?v=qjHlgrGsLWQ&feature=relmfu
Kalla den gammal, kalla den vad ni vill men det är Summer Paradise, som inte går att jämföra med nått annat!
 
 
http://www.youtube.com/watch?v=2B50RUXbs-8&feature=BFa&list=HL1352922538
Fortfarande amazing! Eminem är ball och Rihanna är ballare! Grym kombo! <3
 
 
/STINA
 
 
 
 

Dag 1 - Något jag inte klarar mig utan

Jag skulle inte klara mig utan mina underbara vänner, min underbara ponny och min bästa familj. Sen underlättar det med en mobiltelefon och livet blir roligare med musik.
LOVE <3
/Stina
 

Gör en liten grej!

Dag 1. Jag skulle inte klara mig utan:
 
Dag 2. Om jag vann 1 miljon skulle jag:
 
Dag 3. Favoritcitat:
 
Dag 4. Favoritbild:
 
Dag 5. Favoritlåt:
 
Dag 6. Favoritbok:
 
Dag 7. Favoritartist:
 
Dag 8. Min idol är:
 
/Stina

Om lektionshästarna

Tänkte skriva ihop ett inägg var om alla lektions hästarna som finns på LRK. Först ut är Eddie.

/Jossan

...

Förstod du inte vad du betydde? Förstod du inte att jag älskade dig?Om du inte gjorde det kan du väl i alla fall förstå att jag alltid kommer att göra det!För mig är du perfekt, du är PERFEKTION. Ingen kanske tyckte detsamma som mig men vad gör det? Gråter typ nästan nu men är det någon som märker det? NEJ! Så vad gör det? Ingenting. Men det lönar sig inte att gräva ner sig i det förflutna. Man måste kämpa för det nya, för framtiden. Kände bara för att skriva av mig. Varför är livet orättvist, varför gjorde du så här? Det var ju bra då.../S

Jag kommer ALDRIG glömma dej! R.I.P

Inte orkat skriva om det här innan, men ni har säkert märkt att hon har försvunnit från bloggen?


Sista gången jag såg henne - 5 Augusti 2012 <3 <3
R.i.p min ängel <3"Tag mig ej från min moders sida, när som nyfött föl jag går. Vänta med att på mig rida, till mitt fjärde levnadsår.

På min rygg ska jag dig bära, i galopp, på solskensritt.
Men tillbaks till stallet kära, låt då få gå i skritt.

Ge mig foder, ryckt och vatten. Ha tålamod om jag är stygg. Och i kalla vinternatten, lägg ett täcke på min rygg.

Rengör sadel, träns och rem. För ej oljud i mitt stall,
tänk på att det är mitt hem! Stäng min dörr mot vinden kall.

Jag vill leva för dig bara, om min bön du nu förstår.
Då ska jag för alltid vara, din bästa vän i mänga år.

Och när mitt levnads slut är nära, tag mitt liv med vänlig hand. Led mig sista biten, kära, Till ponnyns eviga gröna land."
"En sista gång smeker jag din mjuka påls
en sista kram, en sista blick
Nu ska du fara
bort över landet

bort mot fjärran, dit vägen dig
för

Du far bort, men alla minnen du lämnar

minnerna av dig och mig
Du är så
ovetande om den smärta och saknad

som jag tvingas bära
när du lämnar mig.
""Jag var bortskämd.

Någon ville lära mig
om livet.

Någon tog dig från mig.
Jag lärde mig att inte ta något för givet.
Men
varför var det just du som fick lära mig det?

Varför
just dig som jag älskade mest?"
/Jossan


Favorit låt!Don't you worry child - Swedish House Maffia

/Jossan

Ni ska bara veta... <3


Hur mycket ni betyder för mej! <3333

/Jossan

Från förr förra ridlektionen

Ni vet då vi hoppade?
Här har ni två bilder från dess ;)

Hehe ponnyn hoppade lite långt ifrån. Men han tycker det är kul med hoppning ;)

/Jossan

Men...

Jag var på bandy tills nyss, LBK förlorade dock... Och jag har jätteont i benen. Ska bli kul att sova sen!?!Jag är fin ja, det vet jag.! Eller nått sånt.

/Stina

Gårdagens ridlektion

Va trött när jag kom hem så jag skriver nu istället ;)

Jag hade Eddie på ridlektionen, jag hade ju tänkt fråga om jag fick ta Cartoon eftersom jag red han i söndags och eftersom vi ska va med på programridning (pay & ride) på lördag. Men Eddie behövde gå eftersom gruppen före hade teori och hon som skulle rida han innan det kom inte. Så jag tog han, och satte på gummisnodden. Vi hade övningen "ruter ess" d.vs att man ska rida i en fyrkant typ och flytta ut bakdelen. Stund tals gick det jätte bra! Men så är han lite stel och det krävs MYCKET ridning för att det ska hända nånting....

Ni får en bild som Patricia har fotat oxå....


Tyvärr inte med min kamera och tyvärr inte när det gick som bäst, men bättre än inget! ;)

/Jossan
Dagen då....

Skola som vanligt tyvärr :(
Fast den här veckan blir endå kort för på onsdag har vi halv hemstudiedag, och torsdag - fredag här vi "PRAO" på gymnasieprogram...

Nu är jag iafl påväg till stallet så vi hörs!
/Jossan


Spenderat hela dagen i stallet

Åkte ju dit vid 8.00 och va där till typ 18 halv 19. Det hände iafl inte så mycket i stallet jag kollade/fotade lite när Moa & Tove red (dom bilderna får ni se om Tove lägger ut dom på sin blogg). Hjälpte till lite med matningen av hästarna och sånt. Stina kom iafl sen och skulle hoppa så då fick hon låna mitt schabrak. Och jag måste säga att Eddie och Jaguar är finast i det ;)


Bara en bild från idag som jag inte orkade redigera. Stina skrev ju själv hur det gick. Lägger kanske upp fler bilder imorgon ..

Nu ska jag sova, god natt!
/JossanIdag!

Hoppade jag och Hanna. Det gick väl bra förutom hastigheten och så. Jagge har inte förstått hastighetsbegränsningarna i ridhuset ännu. Blev bara ett räserinlägg nu när vi ändå snackar hög fart men nu ska mina drömmar få ta lite fart.

Godnatt!
/Stina


En bild från i våras.

Dagens ridpass

 


Är egentligen mest nöjd med den sista bilden men jag ville vissa att jag hade schabraket på han oxå ;)

Hanna & Sofie kom och hämtade mej imorse vid klockan 8 typ. Vi skrev ju på tavlan igår oxå att hästarna skulle va inne. Sen borstade vi  (intresseklubben antecknar, jag vet)...

Gick iallafall bra med ridningen. Det blev att jag tränade på dressyr programet lätt c:1 och nu har jag kommit fram till att det är väldigt lätt att komma ihåg...
Red igenom det med sadel + stigbyglar en gång. Fast jag red lätt hela programet. Sen tog jag upp stigbyglarna och red igenom det några gånger till. Det gick bättre och bättre, fast vi hade lite problem med galoppfattningarna  och galopp volterna. Avslutade iafl med att ta av sadeln och rida programet en gång barbacka. Eftersom jag aldrig kan låta bli att göra det när jag hyr, vilket kanske betyder att jag kommer få as grym balas :P

Måste dessutom avsluta med att säga att Cartoon är roligare att rida dressyr på än Eddie och att jag tycker det gick ganska bra idag med tanke på att jag inte ridit han sen i våras nån gång ;)

/Jossan
 

Dö snyggt!

Från Kingsland!

/Jossan

Låter bilden tala!

/Jossan


God natt!

Ni får collaget som tidsinställt imorgon!
Måste sova nu, hörs imorgon ;)
/Jossan


Sitter och pillar med photoshop

Gör en önskelista/collage ni får se resultatet när jag blir färdig.


Idag så sov jag till typ halv ett och sen kolla jag på slutet av Eclipse som jag missade förut. Kom på att det skull ebli tråkigt att sitta hemma hela dagen så jag åkte även till stallet en stund och tittade när Hanna, Lea och Sofie red dressyr program på Thure, Eddie och Thor. Fotade även lite som jag kanske lägger in här senare. Träffade även Julia i stallet. Men jag va inte där så länge sen fick jag åka med Hanna och Sofie hem. Dom kommer även och hämtar mej imorgon så vi ska åka till stallet vid 7.30 - 08.00. För då är det min och Sofies tur att träna dressyr program på Cartoon och Thure ;)


Tre bilder på Cartoon då ;)

och en bild på Thure ;)

Känner mej hemsk...

Som inte bloggar som jag borde men det har varit ganska mycket i skolan o.sv . Det har företsen varit ganska mycket i stallet den här veckan i oxå. I söndags va det Julshows möte, i måndags va det pay & rid möte som jag inte kunde va med på eftersom jag har ridlektion, men det slutande med att vi satt och prata några stycken uppe i cafeterian och jag blev kvar i stallet till typ 20.50, i tisdags va det US möte och i onsdags va det teater möte (inför julshowen).  Så det är lite fullt upp. ska föresten hyra Cartoon på söndag för att att ha ridit honom lite mer inför julshowen. Ska eventuellt träna på ett dressyrprogram på söndag oxå och om det går bra kanske  jag vill va med på pay & riden som skulle va på stallet nästa söndag ;) Hoppas kunna rida samtidigt som Sofie B som skulle hyra Thure för det är inte så kul att rida själv.


Övade lite smått med Catroon för jag ville se om han kunde, och han förstod ganska bra för att va första gången JAG gjorde det med han ;)
Sen idag va det ganska kort skoldag och efter det drog jag med Julia till stallet, myste lite med hästarna och tog några mobilbilder med Emma.

Satte även upp lite bilder på insidan av skåpet & jag tyckte det blev mycket bättre än innan ;)

 

/Jossan

 

 


God morgon!

Idag har vi buffertdag på skola vilket innebar att jag slutade för typ en halvtimme sen. Nu är jag i ridhuset i alla fall.

Ha det gött!


/Stina

Gud vad dålig jag är på att uppdatera

Känner mig verkligen jättedum som inte bloggat men tiden flyger iväg. Nu kör jag på nystart i livet i alla fall.

Efter detta inlägget kör jag på nystart alltså. Samma blogg men bättre än någonsin.

/StinaTwilight mys <3

Kollade på ettan igår på femman och nu sitter jag och kollar på New moon. Jätte bra filmer <3 och imorgon blir det Eclipse!

Har varit på möte idag oxå i stallet fast den här gången teatermöte. Vi hörs!
/Jossan


Inte mycket

Va us möte idag så jag blev kvar på stallet ett tag. Och jag kan säga att det händer mycket i stallet just nu, vilket jag såklart tycker är jätte kul!

Sen ikväll så har jag kollat på Twilight på femman. Har även blivit riktigt sugen på att gå (åka) på Twinight nästa tisdag. Men det är i Hudik och det är mellan 21 & 01, plus skola dagen efter så vi får se. Men det skulle va grymt skoj!

Nu ska jag sova iafl, har mycket plugg imorgon och resten av veckan .. :(

/Jossan


Fullt upp

Hade ju ridlektion idag. Inte så mycket att skriva om egentligen. Vi gjorde övningen som jag gjorde när jag red i hoppgruppen (tror ni hittar den i kategorin "ridlektioner" ). Jag hade iafl Eddie och han va segare och tjurigare än vanligt, dvs inte riktigt sej själv. Jag kom fram till att det kan va att han håller på och få vinterpäls.
Ingen speciell outfit idag, men ni ser ju lite på bilderna. :/

Grimman är den jag köpte på hööks men han får inte ha den i hagen eftersom den kan gå sönder / bli smutsig. Och det har han en annan grimma till :P

Bilderna är från igår när jag hyrde och red & "hoppade" lite barbacka. Han kändes lika som idag. Fast bilderna från boxen är dock från idag innan & efter ridlektionen ;)
Det är även jag som köpt täcket. ;) Bortskämd ponny för att va ridskoleponny som har veredus skydd och så, men det gör ju knappast mej nått....

Älskar föresten hans bling pannband som hans skötare har köpt! :D

Vi vart kvar i stallet till typ 20 i nio. Sen hem, äta & duscha. Så nu ska jag strax ta och sova!
/Jossan

 


Inte riktigt..

Samma möjligheter att blogga när jag är hos pappa men imorgon åker jag hem så då blir det bättre ;)

Har ställt klockan på åtta för att hinna med bussen. Eftersom jag ska på julshows möte i stallet klockan 11 ..

Sen blir det att rida Eddie på eftermiddan <3 Vi får väl se vad jag gör men tror inte det blir nått allt för krävande...

Natti!
/Jossan


Shoppat <3

Varit i Sundsvall och shoppat idag träffade Stina och Julia på Hööks oxå . Blev mest shopping på hööks (konstigt....).  Och jag känner att om jag skulle ha en egen häst så skulle den blir ganska bortskämd...
Men vi va iallafall på Biltema & lite andra affärer oxå. Nu ska jag visa lite bilder på shoppingen:
 


Tre saxar - Ikea
Jeans tajts - Rut m.fl
Plånbok - Aceent


Två par rosa & ett par röda ridstrumpor
Läderbalsam
Min nya älsklings mössa från JH collection (Hööks)
Grimma Svart/rosa
Ben reflexer & en reflex väst
Silikon snoddar vita (från Hööks) & Svarta (från Biltema)

/Jossan

Lite nya bilder på ridskolehästarna
DunderStormJackpotHar inte hunnit redigera bilderna med är ganska nöjd med dom på Dunder & Storm så jag tycker inte det gör så mycket ;)

/Jossan<3

/Jossan


Har kke glömt

Har kanske glömt att berätta för er att jag ska åka till pappa och komma hem på söndag? Det ska jag iafl och jag är påväg dit nu. Får se vad vi (jag och syrran) hittar på när jag kommer fram. Men vi skulle kanske gå till hennes kompis och titta på deras nya hundvalp. Blir det så, då kanske jag tar med kameran men hundvalpar brukar nog inte va så lätta att fota så vi får se ;)

Tar en morgon buss hem på söndag för att det är julshows möte i stallet klockan 11...
Ska bli jätte kul även om det betyder att jag måste gå upp tidigt!

I morgon så ska vi åka till Sundsvall för lite shopping, jag ska gå på Hööks osv.
Stina skulle tydligen oxå dit så vem vet? vi kanske träffas, haha.

Men nu är bussen framme i Ljusdal så vi hörs!
/Jossan

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2468779/images/2012/pic_509250b5e087c344b5915c5b.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2468779/images/2012/pic_509250b5e087c344b5915c5b.jpg" class="image">


RSS 2.0