Privatlektion igen

 
 

Alltså finns typ inget att skriva som är dåligt just nu, Eddie går från klarhet till klarhet speciellt i galoppen. Red igenom Lc:1 an idag eftersom jag ska göra åsdebut i Delsbo nästa helg och önskar nästan att jag kunde haft en dommare på plats som kunde bedömt för såhär bra har det aldrig gått innan.

Hade även hoppträning med Eddie på eftermiddagen men det skriver jag om imorgon istället.

/Jossan

Ridit Dunder två gånger

Har faktiskt hunnit med tre RIDPASS sen jag skrev här förra gången. Första var då en hopplektion men Dunder för ovanlighetens skull. Kan sammanfatta det med att det gick okey och jag överlevde men det var inte alls kul. Kände mer rädsla än lycka och då är det såklart inte kul. Kände också att jag inte klicka med Dunder i hoppning då han inte alls är som Eddie. 

Sen var det då i tisdageftermiddag och dags rid & häst (egentligen har vi det på onsdagsmorgnar men vi hade bytt). Fick självklart Dunder igen då min lärare som jag har då tycker jag rider Dunder jättebra och hon vill att jag ska "rida in mig" på honom tills vi ska ha gästtränare.
 Denna lektion kan jag sammanfatta med att jag fick en ännu starkare känsla av hur otroligt trött jag är på Dunder och att vi inte passar ihop då han är så oberäknelig. Han kan helt plötsligt bli rädd för vad som helst (gärna när det blir lite extra jobbigt) och då typ springer han iväg. Eftersom jag vet detta blir jag spänd eftersom jag väntar på vad och när han ska reagera, vilket leder till att han blir spänd och då blir det en ond cirkel. 

Avslutade iallafall tisdagen på absolut bästa sätt med en mysig skrittrunda på Diskett med sällskap av Matilda och Carino.  

I går däremot hann jag absolut inte ens åka till stallet då jag var på skolan i 12 timmar (8.00-20.00). Gick dock på en väldigt intressant föreläsning med självaste Petter som handlade om entreprenörskap. Samt att vi hade teater rep i 4 timmar så dagen gick rätt bra att uthärda ändå även om jag blev rätt trött och gick och la mig utan att blogga när jag kommit hem. Vet att detta är en hästblogg men tänkte bryta av lite och dela med mig av ett par vardagsbilder, eftersom omväxling förnöjer.

/Jossan

Hoppning med Diskett för fösta gången!Åkte in med Diskett till ridhuset igen igår. Denna gången testade vi att ta fram ett litet hinder. Ponnyn tyckte det var väldigt kul som ni kan se på filmen. Jag däremot hade lite svårt att hänga med då hon hoppade så stort och sprang lite snabbt mot hindret. Men redan på dom få gånger jag hoppade så blev det en klar förbättring (filmerna i slutet är filmade med mobilen från en annan vinkel)


/Jossan
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hopptränings dags


Med den här lilla filuren för omväxlingsskull, ska bli intressant.

/Jossan

Mysig uteritt

Igår red jag på Diskett tillsammans med mamma som red deras andra häst. Det var riktigt mysigt och vi hann faktiskt komma ut innan det blev mörkt.

"dagens outfit bild" Tänk vad härligt det kommer bli när den där sista envisa snön äntligen smälter så man kan rida ordentligt och dessutom på standen!
/Jossan

Rosa och dressyr = perfekt

Alltså huuuur fin va han inte på den här träningen? ÄNTLIGEN börjar vi hitta knapparna i galoppen också! 

/Jossan

Dressyr 9 mars/Jossan


/

Nyhet från hv poloSåg att dessa kommit in på Charlies. Rätt fina tycker jag att dom var men det viktigaste är ju ändå funktionen och man vet ju inte hur bra dom är förens man provat. 


/Jossan

Gårdagens dressyrträning

Hej! Igår var det ju som sagt dressyrträning. 
Jagge va jättefin och mjuk och sådär, men hade en hel del åsikter när det blev lite jobbigt. Vi har inte tränat för Jennie på länge så det är förståeligt, han stannade och tjurade litegrann, för att sedan gå fram och vara skitfin rent ut sagt. Han är bra rolig min Jaggeman, haha.
Vi jobbade med skolorna (öppnor och slutor) och högeröppnan var riktigt bra, han travar på ordentligt med takt och spänst igenom öppnan åt det hållet. Så långt har vi inte riktigt kommit i den andra öppnan. Men överlag var alla skolor rätt bra, och även galoppen var fin när jag fick till det och han inte tjurade.

/Stina

Här kommer lite bilder, fina Jagge.


Haha varierande stil på hästen!


Sneakpeak


Sååå stolt över oss idag alltså!
/Jossan 

Dressyrträning nu!
Träning om en halvtimme, nu framskrittning.

/Stina

Hoppning i söndags

Ja, i söndags var det hoppning som stod på schemat. Vi har bara hoppat ett fåtal gånger i år då Jagge varit hostig, så det fanns en hel del energi när han fick hoppa en liten bana i söndags. 

Det gick bra, han va glad och hoppade fint, men jag har tappat avståndsbedömningen lite nu när jag inte hoppat så mycket, så det var inte lika lätt för mig att se vad jag behövde göra för att komma rätt men det gjorde inte så mycket.

Här kommer några bilder som Jossan fotat.
En bild baraHur glad blir man inte när man kommer till stallet och möts av detta efter en "ledig" dag (vi hade en hemuppgift som gick ut på att kolla på valfria tv program) 

/Jossan 

Dressyrträning med Eddie (Film)

 
Här kommer en film från privatlektionen i lördags, det kan nog varit ett av våra bästa pass någonsin. Därför är jag väldigt taggad på privatlektionen jag ska ha nu på lördag så får vi se om det kommer gå lika bra då. Kommer även lägga upp lite bilder men tyckte det blev lite mycket med allt i samma inlägg.

/Jossan

Film på Diskett!

 
Första filmen jag lägger upp här på Diskett, och första gången jag red henne i ridhuset.

/Jossan

På promenad ..

Ute och går med dessa två galningar i det fina vädret.

/Jossan

Diskett i ridhuset

Här kommer bilderna från igår när vi åkte ner med Diskett till ridskolan. Det gick faktiskt över förväntan med både lastningen och ridningen. Hon var mycket mer avslappnad än jag trodde hon skulle vara och lastningen gick relativt snabbt.
Dagen till ära fick hon även låna ett schabrak av Eddie som jag inte brukar använda så mycket på han eftersom det inte ligger still under hans sadel tyvärr. Mamma filmade även en kort stund så jag tänkte klippa den imorgon och lägga upp här eftersom jag kom på att jag aldrig visat nån film på Diskett.
 
 
 
 


/Jossan
 

Tillbaka på bloggen!

Ja hej allihopa! 
Jag vill bara kika in och säga att jag är tillbaka på bloggen nu, efter ett längre uppehåll.


/Stina


Diskett ikväll

Eftersom det var underbart väder idag så tänkte jag att det var lika bra att åka till Diskett och iallafall kolla om det skulle gå att rida. När jag väl kom dit så var det faktiskt lite dagsljus kvar så jag red ett par varv på slingan som går runt täkten. Hon var väldigt pigg och glad haha, men stundtals var hon ganska avslappnad och fin. 

Imorgon ska vi faktiskt åka in till ridskolan och rida i ridhuset för första gången om allt går som det ska. Är riktigt taggad på att se hur hon reagerar där och kanske kunna träna på galoppen lite mer. 
/Jossan

Lov!

Den här veckan är det ju lov ifall det nu är någon som inte visste det. Tyvärr innehåller det här lovet än så länge inte mycket ridning alls för min del och snacka om att jag håller på att bli galen av det. Men på lördag ska jag ÄNTLIGEN få rida privatlektion för Emma igen och på söndag skulle jag egentligen haft tävlingsgruppsträning men pågrund av lite omständigheter så blev det tyvärr inte så. Men det kanske blir ridning ändå då jag ska vara hästvakt till Diskett och hennes stallkompisar fredag-söndag. Anledningen att jag inte skrivit så mycket om henne på senaste tiden är att jag inte varit där eftersom det bara finns en ridbana utomhus och där har/är det för mycket is just nu tyvärr.
 

Föresten ska jag försöka få in massor inlägg här så ni har nått att läsa!
 

/Jossan

Klippt ponny

Kom på nu att jag har glömt att säga att Eddie blev klippt i torsdags. Själv så tycker jag som vanligt inte att det blev så snyggt på honom eftersom han är skäck så det blir lite stökigt.Har bara dessa två halv dåliga bilder just nu men ska ladda in från kameran nån dag så då kan jag visa fler bilder. 
Vad tycker ni? Passa han i de?
 
/Jossan 

RSS 2.0