Ridlektion 28/4Idag gick det ganska dåligt, Eddie var loj och inte riktigt sig själv. 

Orkar inte skriva mer om det så vi hörs imorgon! 

/Jossan

Film från privatlektionen

 
Det gick inte jättebra just i programmet, men vi har ju massor med träning kvar innan det är dags för debuten.

/Jossan

Privatlektion 26/4

 
 
 
 
 
 

Rider privatlektion för Emma varje lördag nu för att få extra träning innan tävlingsdebuten. Det gick faktiskt riktigt bra och Emma sa att vi är som ett helt annant ekipagé nu än vi var för ett år sedan. 
Skritten och traven är stadiga och bra, men galoppen måste vi verkligen öva mycket på. Det är sjukt jobbigt både för mig och Eddie, det är en kombination av att han inte riktigt orkar och att jag inte riktigt vet hur jag ska göra.
Dock så ska vi lära oss tillsammans och sen får ni se upp för oss på dressyrbanorna!
 
/Jossan

Bilder från ridpasset 25/4 del 2

 
Lånade Stinas uvex hjälm en del av ridpasset. Den var superskön och funderar på att kanske köpa en sån då jag haft min gamla sen 2011 (eller 2012 minns inte riktigt). Viserligen har jag bara åkt av med den 1 gång och då nuddade inte ens hjälmen marken men man ska nog ändå byta hjälm efter ett par år.

/Jossan

Bilder från ridpasset 25/4 del 1


Fick hjälp av Stina igår när jag red och Eddie var superfin! 

/Jossan

Så här nervös var det länge sedan jag var..

Ja imorgon är det dags för sista delen i lagserien för storhäst, jag rider ju då Qrumelur och nu är jag nervös, har varit lite nervös i en vecka elller något, haha. Laget ligger tvåa och jag känner att jag verkligen vill rida bra nu, så håll tummarna för oss! 
Jag och Qrumelur startar lagklassen dvs. LB:1 klockan 17.04 och tävlingen finns på equipe, leta fram Tunalids ridklubb storhäst så hittar ni oss. Vi debuterar även LA imorgon, rider LA:1 och startar sist, klockan 20.53.
Det blir en rätt lång dag imorgon, innan tävlingen ska stallet fixas hos Jagge och han ska joggas för på söndag är det hans tur. Han går LA:1 på Tunalid klockan 19.04.

Imorgon ska jag försöka uppdatera något inlägg under dagen, annars får ni ett inlägg på söndag morgon, tvivlar på att jag orkar uppdatera imorgon kväll när jag kommit hem. 

Har dock fixat tidsinställda så heltomt blir det inte, och Jossanbloggar  troligen på som vanligt, har hört att hon har dressyrträning imorgon.

/Stina

Jagges hagkompis och boxgranne Zack tog en tupplur idag, och han får stå för bilden!

Tråkigt att inte rida

Idag roade sig Eddie med att skutta över små hinder med barn på blåbärshoppning så då kunde inte jag rida honom. Vilket var lite tråkigt eftersom jag ridit honom varje dag sen i lördags. Det gjorde inte så mycket då jag sov hos Julia med Stina, Julia och Nora igår och följde med Stina till stallet idag och fotade när hon dressyrtränade. Tyvärr har jag inte haft tid att fixa klart dom bilderna ikväll men dom kommer nog någongång under morgondagen innan jag åker till stallet.
För imorgon ska jag rida Eddie igen, vi ska såklart träna dressyr och Stina skulle nog hjälpa mig lite också, så har vi tur kan jag utrusta henne med kameran så kommer det lite bilder.
 
 

/Jossan

Blåbärshoppning

Idag är det blåbärshoppning som står på schemat för ridskolehästarna!
Höjderna är 10 - 40 cm./Ljusdalsryttarna

Dressyrträning


/Stina

Träning för Lotta Sjöberg

 
 
 
 

Ponnyn var riktigt duktig idag och han var faktiskt rätt pigg. Han stannade en gång på det rödgula krysset men det var helt mitt fel för att jag hade för dåligt tryck så han kom nära. Sen att min sits var värdelös är ett problem jag verkligen måste ta och jobba massor med. Jag tror att det beror på att jag har aldrig riktigt haft nån som berättat hur jag ska göra för att förbättra det. Utan det har mer varit "se till att ha bra fart så du kommer över". 

I dag taggar vi om för två dagars dressyrläger för Susanne. Jag tror att det ändå är dressyr som är våran grej på riktigt och hoppningen kan vi syssla med lite på hobby nivå.

/Jossan

No words needed

 
Together forever 
Never apart
Maybe in distance
But never in heart
 
 
/Jossan
 

Privatlektion 19/4

I lördags hade jag dressyrlektion för Emma tillsammans med Josefine N på Storm. Eddie tyckte det var jättejobbigt men efter ett tag gick det riktigt bra.
 
 
 
 
/Jossan
 

Eddie i micklemträns

På privatlektionen i lördags fick jag testa Fillans micklemträns på Eddie. Han blev faktiskt väldigt stadig och nästan lite stark stundtals. Men överlag tycker jag han funkade superbra på det och det märktes skillnad igår också sen vet jag inte om det bara beror på tränset.
 
Sen tycker jag att själva tränset är rätt snyggt också och kul var det att se Eddie i något annorlunda!

Dagens kommentar av en tjej i stallet var i allafall att han såg mer ut som en sportponny i det haha..

Har ni provat ett micklemträns och hur funkade i såfall era hästar på det?

 
 
 
/Jossan
 

Lite nytt i headern

Vi har bytt till nyare bilder i headern, vad tycks?
 

 

/Ljusdalsryttarna

10 år

Tänk att i år har jag känt Eddie i ca 10 år! Oavsett vad som händer kommer jag alltid minnas honom och alla minnen vi har tillsammans är några av dom finaste minnen jag har... 
Än vet jag att denna resa inte är slut och att vi kommer få många nya härliga minnen att se tillbaka på om några år.

"Min" egen superstjärna som lärt mig nästan allt jag kan om hästar 

 
/Jossan

Tävlingsgruppen 18/4 - Jag och Eddie

Fick en riktigt bra känsla och ska verkligen försöka rida så att han går såhär bra på måndag när vi ska hoppträna för Lotta Sjöberg. I morgon är det däremot dags för Dressyrlektion tillsammans med Josefine N och Storm, det ser ut som det kommer bli fint väder och därför hoppas jag att det är så varmt att man kan rida ute även om vi ska rida någon gång mellan 8 och 9. 

 
Ca 80-85 cm

ca 75-80 cm
 
Farten har jag fått riktigt bra koll på nu så nu ska vi börja jobba med min sits äntligen! 

/Jossan
 
 

Idag har Jagge fått tänderna raspade

Han hade en liten hake på högersidan och var lite vass på vänster, jag var inte där men har fått bild och information av Anna-Lena i stallet som var där, för att hennes häst också fixades i munnen.

Nu ska jag snart åka till stallet och gosa med Jagge och promenera lite, han har ju blivit drogad så han får vila idag, och sedan rider jag nog på hacket imorgon och på fredag.Trött kille idag<3

/Stina 

Var ut på en mysig tur idag

Med min alldeles egna drömponny, han skuttade över de glansiga fälten på vägen, där solen reflekterade det vatten som var på backen efter regnet, och han var pigg och glad min kråka.

I morgon ska jag skriva ihop några inlägg om det ni missat, tävlingar etc. 

/Stina

Hittade en så fin bild på oss, min stjärna!

Film från privatlektionen i lördags

/Jossan

Imorgon kommer jag tillbaka hit..

Och det för att stanna!

/StinaDagens ridlektion 14/4

 

/Jossan

Dagen som varit & morgondagen

Ja idag var ju vi på tävling i Söderhamn, blev en lyckad dag och jag är riktigt nöjd, i LC kom vi tvåa med en bra dubbelnolla, jag glömde bort att svänga lite i omhoppningen dock, blev inte så snäva svängar som jag tänkt men det var en bra runda. I LB gjorde vi också en riktigt bra runda som jag är nöjd med, slutade på fyra fel, i grundomgången, ett riktigt pet, på en grind, men vi hoppade lver både grind och plankor utan större tittigheter, ger mig själv en liten klapp och hästen en himla massa sådana.

För att byta ämne helt, eller inte helt men nästan, så ska jag tävla dressyr imorgon, andra lagomgången i storhästlaget går, så då startar jag och Qrumelur LB:1 klockan 11.00, följ på equipe vetja. Jossan följer med och fotar förhoppningsvis lite, och jag hoppas vi kan liveuppdatera direkt från Hudiksvall där tävlingen går.

/Stina
Jag och Qrumelur förra veckan

I Söderhamn på tävling!

Idag är jag och Jagge på tävling i Söderhamn, hoppar LC och LB (90 & 100 cm) 
Jag är laddad ut i tårna (en är förövrigt är blå och går knappt att böja men ändå) 

Håll tummarna för oss idag! 

/StinaTävla dressyr med vitt schabrak...

Eftersom Eddie och jag ska börja tävla, framförallt dressyr.  Har jag nu funderingen på om man kanske skulle stunta i att ha vitt schabrak och i stället köra på nån annan lite roligare färg eftersom han är skimmel.
Tänkte fråga er läsare, blir det helt fel att inte tävla dressyr i vitt schabrak även fast han är skimmel?


Tar tacksamt emot tips på schabrak som skulle kunna passa oss på dressyrtävlingarna, enda kravet är att det finns i allround modell och inte är jättedyrt!


På hemmaplan har vi nästan alltid mycket färg på schabraket

/JossanVad jag gjorde 1 April

Tisdag 1 April var jag, Julia och Josefine  till Bergsåkers hästklinik på ponnymätning med Storm och Eddie. Eddie blev tyvärr 144 cm och därmed D ponny vilket inte var vad vi hoppades på. Storm därimot blev precis som vi trodde B ponny (119cm). 

Anledningen till att vi var i väg och mätte dom är att vi ska få börja tävla. 
Är så otroligt glad för att få den möjligheten som inte funnits på vår ridskola innan! Som det ser ut nu blir det till att börja med dressyrdebut 1/6 och innan dess ska vi träna massor, så får vi se vilken/vilka klasser det blir..

/Jossan

Beställt från...

Beställde lite tävlingskläder från Hööks ikväll så dom kommer säkert nästa vecka. 

/Jossan

Lektion 7/4

Vi hade Bettan igen eftersom Emma skulle plugga. Vi fortsatte med framdelsvändningar och red på två fyrkanter i stället för volter och flyttade ett par steg i hörnen. Eddie var inte på bra humör, han var seg och ville inte gå fram alls. Om man tänker på det så tyckte jag att det gick helt okej. Men på lördag hoppas jag kunna rida utomhus och då kommer säkert vi båda bli gladare!

 
 
 
 
 

/Jossan
 
 
 

Film från Pay & Jump

 
Första hindret kom inte med på filmen men det är samma som sista fast åt andra hållet.
Byt gärna till hd kvalité då det är mycket bättre!

/Jossan

Idag kommer vi tillbaka ut på dressyrbanorna!

Ja idag, eller snarare ikväll, startar jag och Jagge vår fjärde dressyrtävling. Vi kommer starta LA:P1 på DKRS. Det är LC:1, LB:1 och LA:P1 idag och eftersom Jagge har lätt rör att bli spänd och ofokuserad väljer jag att starta LA:P1, för ju mer han får att tänka på desto mer fokuserad blir han, så vi är där för att få ritter med bra känsla och där han får lära sig att åka ut på andra platser och springa fint. 

Vi startar 19.14 så jag ska bada honom och vi ska promenera lite innan vi gör knoppar och drar iväg. Uppdatering kommer!

/StinaPay & Jump 70 cm

Startade först i 70 cm och på framridningen var Eddie pigg och glad. Under själv ritten var han lite segare och vi skulle behöva haft ännu mer fart men vi kom runt felfitt och med en av våra bästa rundor hittils. Så jag är supernöjd!

 
 
 
 
 
 
Kommer en film också såklart men den håller på att ladda upp på youtube!

/Jossan
 
 

Debuten gjord!

Ja idag gjorde jag storhästdebut, red LB:1 och var med i klubbens lag (LRK) med Qrumelur, och vi red ihop strax under 69% vet inte riktigt vad det var för siffror men 68, nånting. Det var 39 starter och laget blev totalvinnare i denna omgång och jag och Qrumelur kom tvåa individuellt, efter klubbkompisen Pauline som hade 1,5 poäng mer än oss. Tyckte det var riktigt kul att hon vann, ska man bli slagen ska det väl vara av en klubbkompis, haha. 

I alla fall tyckte jag vi gjorde en bra ritt för att vara första gången, väldigt stabil och utan missar, nu set vi bara spänna bågen lite till så jag får upp han mer i formen och får mer tryck bakifrån, travökningen var inte så jättebra idag, jag måste lära mig hur man gör så kommer det också gå bättre. Är väldigt nöjd med dagen och är glad att jag får låna Qrumeluren.


Nästa lagomgången går nästa helg förresten, tagga!

/Stina
Bilder från idag, fotade av mamma och Tove Olsson från DKRS! 

Hmm, var? När?

Ja svar på de frågorna får ni imorgon, men ni kan ju gissa lite sålänge, haha..

/Stina

Ridlektion 31 Mars

Vi hade dressyr med Bettan, och vi gjorde en övning där man sicksackar mellan koner från långsida till långsida och vid varje kon flyttar man ett par steg i framdelsvändning. Det gick ganska bra men Eddie flöt ut lite i vändningarna. Efter ett tag skulle vi galoppera  mellan konerna och gå dom att gå i förvänd galopp. Eddie var rätt pigg i galoppen även om han gjorde byten vid konerna i stället för att gå i förvänd galopp. Galopp är ju den gångart vi inte brukar träna så mycket på lektionerna med Emma. Så jag ska föreslå att vi kanske kan göra det lite mer.

 
 
 
 
/Jossan
 
 
 

RSS 2.0