Eddie 31/7

Så blev det att jag åkte till stallet idag och lyckades tillomed fånga Eddie själv i sommarhagen. Efter att jag fixat han osv blev det ett mysigt dressyrpass på utebanan, tyvärr blev det inga bilder för kameran blev av misstag kvar hemma. Men jag tycker ändå att det gick hyfsat bra. Försökte fokusera på sitsen ganska mycket men det är svårt utan tränar hjälp tycker jag. Ska nog försöka planera in nån dressyrlektion snart också så vi får komma igång ordentligt med den tills i höst. 

Kvällen spenderades sen på en riktigt trevlig resturang och morgondagen spenderas på en cykeltävling. (Man måste ju se till att sommarlovet innehåller lite av varje) 

Här kommer iallafall en bild från idag som mamma tog med sin mobil. 

Slogs av hur smal och långbent han såg ut i den här vinkeln...


/Jossan

Uteritt med Stina och Jagge

I måndags så red jag ut på en mysig liten skrittrunda med Stina och Jagge. Eftersom jag inte ser nån vits i att ta bort både min och Eddies motivation genom att rida i ridhuset, dressyrbanan hade inte ens i närheten torkat upp efter söndagens översvämning och hoppbanan, ja där ska man bara rida när man hoppar helst eftersom underlaget sliter så mycket. Så då passade det perfekt att Stina skulle ut en sväng i skogen precis då. Eddie var faktiskt väldigt pigg och ännu piggare blev han när han fick gå först. Det är så kul att se hur han förändras när han får gå först faktiskt, från att gå långsamt och inte va så intresserad av något, till att spetsa öronen så mycket det bara går och gå på framåt i ett friskt tempo (för att vara honom). 


(Här skulle det vart en mysig öronbild, om jag hade fått ta nån) 

Juste, kom på att jag tror jag helt glömt att skriva om ridlägeravslutningen och visa film, det ska försökas hinnas med imorgon. För ett par dagar sen blev jag nämligen klar med alla bilder från söderhamnshoppet så nu har jag mer tid att göra lite vad som helst på datorn. 

"Tyvärr" så fick jag nya bilder att jobba med i helgen då det var meeting i Delsbo och jag såklart stod på banan och fotade alla klasser. Trots väldigt fint väder på lördagen så skulle det såklart ösregna på söndagen (som alltid i Delsbo) så då var det inte så kul att fota och bilderna blev inte så bra heller men ska kolla om nån är okej iallafall. /Jossan

Snart framme i Delsbo

Nu är det dags för dag två på delsbos hoppmeeting. Jag rider LB idag, håll tummarna!


/Stina

Hoppträning med Eddie

Riktigt fin var han på träningen för Emma igår. Pigg och glad, på ett helt annat sätt som han blir tack vare att han får längre uppehåll i hoppningen på sommaren. Då blir han glad och motiverad när han får hoppa igen, vilket såklart förenklar allt för då kan vi jobba mer som ett team och behöver inte lägga lika mycket kraft på att han ska gå fram. Hoppade tävlingshöjderna på ett ungefär eftersom det är hemmatävling i augusti. /Jossan

Att "alltid" stå bredvid...

 Tänkte skriva ett åsiktsinlägg som jag har funderat på ett tag nu.  Nämligen om hur det är att alltid vara den som ”står på sidan” vid träningar, tävlingar, uteritter osv. Personligen har jag väldigt mycket erfarenhet av detta av väldigt förklarliga skäl, jag har ingen ponny/häst. Eddie då? kanske ni tänker då? Jo tyvärr så äger jag inte honom och har därför ingen rätt att göra allt det där ”alla” andra gör.

Turligt nog så har jag fantastiska vänner som låter mig följa med på tävlingar osv.  Där kan jag utöva ett av mina andra stora intressen förutom ridning, dvs. fotografering.
Men i längden blir det faktiskt lite jobbigt för mig att ta ”den där” rosettbilden för sjuttio elfte gången efter avslutad klass. Inte för att jag på något vis missunnar dom rosetterna, för jag om nån vet hur dom kämpar vardagligen och att dom inte precis har lätta ponnyer/hästar som man bara kan styra runt utan snarare tvärt om.
Detta gäller faktiskt inte bara mina vänner, utan för mig kan det vara jobbigt att se ”vem som helst” som fått en rosett eller bara genomfört en fin runda och verkligen visar sin glädje. Vid sådana tillfällen kan det nästan komma tårar i mina ögon. Av ännu en enkel anledning: Jag vill också! Jag vill också vara den där personen som går galoppera ärevarv, ta rosett bilder och visa alla att man faktiskt också är att räkna med. Jag tror inte det här egentligen grundar sig i avundsjuka, eller jo kanske lite. Utan mer att jag faktiskt lyckats komma ut på tävlingsbanorna med Eddie också nu, och märkt att vi oftast inte har mycket att säga till om mot vässade privatekipage. För mig är ju Eddie världens bästa ponny varje dag, på eller av tävlingsbanorna spelar inte så storroll. Vi kan ta en mysig skogstur eller vi kan få det där perfekta språnget på en hoppträning, det kan gå dåligt, jag kan ramla av eller misslyckas totalt, men han är ändå ALLTID bäst för mig. Det jag vill komma till är nog att det vore så skönt att bevisa för folk på tävlingsbanorna att vi också är att räkna med och inte ”bara ett segt ridskoleekipage”. För det skulle allt vara lite kaxigt att lyckas med någonting nästan ingen egentligen tror vi kan lyckas med, knappt så jag vågar tro det själv innan vi lyckats.
Det är inte precis lätt att tävla ridskoleponny har jag insett under de lite över ett år vi tävlat. Allt ska stämma så mycket mer, man måste planera och fixa så det passar in i verksamheten, man kan inte ha den utrustning man vill och man kan inte åka på vilka tävlingar man vill när man vill.

Vet inte hur jag ska förklara det riktigt, men jag är trött på att höra om alla dressyr/hopp/terrängträningar för olika tränare som jag aldrig kommer få möjlighet att testa.  Nu den här perioden på året är det ju vanligt att man kanske åker och badar med hästen, eller åker på bete, eller helt enkelt en så ”simpel” sak som att ha klänningsfotografering. Inget av det kan jag uppleva själv, visst jag kan ju stå på sidan och fota. Men sen när jag kollar på bilderna inser jag ju att jag egentligen så himla gärna vill vara den personen på bilderna och inte ”bara” den som står på sidan och förevigar ögonblicken.

Slutligen så tror jag att vore Eddie min skulle det inte vara lika viktigt att tävla. För då skulle vi kunna göra allt det där andra som jag faktiskt egentligen är mer intresserad av, typ rida på härliga barbackaturer över fält, rida och bada och kanske prova ett pass på terrängbanan. För trots allt är jag nog inte en tävlingsmänniska på riktig, vilket jag grundar i att jag är absolut aldrig beredd att ge upp min bästa vän för att få tävla, och resultaten kommer egentligen aldrig att vara så viktiga, men visst vore det kul att i alla fall NÅNGÅNG få visa upp på tävling hur bra det faktiskt är på träning. Dock får jag nog leva med den vetskapen att han helt enkelt är bäst för mig oavsett vad andra tycker, tror nämligen inte vi hinner visa så bra resultat innan vår tävlingstid är över. Han fyller ju ändå 19 i år och jag fyller 18, vår tid rinner ut för snabbt, hade vi varit yngre och läget sett lite annorlunda ut. Vet jag att vi hade kunnat prestera fina resultat på banorna och då kanske det hade varit viktigare för mig ….
Nu vill jag bara bevisa för alla att vi också duger och att Eddie visst är en fin och underbar ponny som jag vet att han är. Samtidigt som jag skulle vara nöjd med att bara få rå om honom som min egen också.

Missförstå mig inte nu, fotografering är kul, och ett av mina största intressen förutom ridning. Men jag vill somsagt också få uppleva dom där fina stunderna som jag brukar fånga på bild.
 


/Jossan

Work in progress


Det går framåt lite iaf, nu har jag lärt mig nått mer som snabbar upp redigeringen otroligt mycket. Så bara en klass kvar från lördagen på söderhamnshoppet nu. Funderar på att gå upp i tid imorgon och göra klart så jag kan börja på nästa tävling (som sagt det tar aldrig slut).

Nu ska jag iaf kolla på Pretty little liars senaste avsnitt och låta datorn jobba lite självständigt under tiden.


/Jossan 

Timmarna bara flyger förbi

Lägger verkligen ner all min lediga tid på att få klart bilderna från söderhamnshoppet nu så jag kan åka till Delsbo och fota deras ponnymeeting i helgen. Tyvärr ligger jag ruskigt mycket efter med tidigare bilder också.  
Vilket resulterar i att bloggen blir lidande och jag är verkligen ledsen för det! 

Men idag fick jag ÄNTLIGEN rida på Eddie igen, det blev ett dressyrpass på banan. Han brukar ju vara lite jobbigt när jag inte ridit dressyr på honom på ett "tag" (nu snackar vi förmodligen över en månad). Men idag var han faktiskt riktigt överförväntan duktig. Sen att det inte är på topp första passet efter ett sånt uppehåll kan jag ju verkligen förstå och att vi då inte hade nån tränare med som kunde hjälpa till att korrigera gjorde ju att det inte precis blev ett av våra bästa pass men inte heller ett av våra sämre.  Dock fick jag nästan glädjetårar bara av att få sitta på hans rygg igen..

Det spelar ingenroll hur det går oftast, för han är alltid bäst och vackrast i mina ögon!


Finns måååånga fler bilder men antar att ni får se dom en annan gång.

/Jossan

Sneekpeak från terrängbanan!


Åh vad kul det var och fota där alltså! Nu kommer dom vanliga hoppträningarna inte alls bli kul efter det här. Precis som jag trodde innan så blev jag även ännu mer sugen på att hoppa där själv... Just nu vill jag inget hellre än redigera alla bilder därifrån, men tyvärr har jag massor med tävlingsbilder som MÅSTE bli klara innan.

Va säkra på att detta blir förmodligen första terräng bilderna ni ser här, men inte dom sista!

/Jossan

Mot terrängbanan!

Nu sitter jag i bilen med Hanna påväg till terrängbanan i Delsbo (eller typ i Delsbo iaf). Blir första gången hon hoppar där med Napiladen och första gången jag är där överhuvudtaget. 

Tyvärr är inte Eddie med denna gång även om jag är säker på att både han och jag skulle uppskatta det väldigt mycket. Istället får jag som vanligt stå på marken och ägna mig åt fotografering. Men det är ju inte heller så tråkigt då jag tycker det ska bli kul att få testa att fota terräng. Har sett bilder därifrån och det är så fint! 
Drömmen vore dock som sagt att få hoppa där med Eddie men aja det får vi ta en annan gång. 

Napilad aka "Spöket"

/Jossan 

Morgontur med Laren/Stina

Badar med Diskett!


Bilder från i tisdags när jag och Stina gick och badade med Diskett. -Denna gång var vattnet inte alls nå läskigt tyckte Diskett så hon gick i på en gång. Så duktigt ponny så, hon verkar tycka det är super kul att bada dessutom. Bilderna är såklart fotade av Stina. 

/Jossan

Hos Lovisa del 3 - Jag rider Snövit!

Det här är sista delen jag tänker lägga upp från det här tillfället, då det kanske blir tråkigt att bara se detta. Här har vi då bilder på när jag rider Snövit som är Lovisas ponny, somsagt är hon väldigt speciell och är fortfarande ganska imponerad över hur duktig hon var när jag red.


/Jossan

Hos Lovisa, del 2

I den här delen blev det bilder från när Tilde och Lovisa rider Snövit.
 
 
 
 /Jossan
 

Tilde och Pajaz, Hos Lovisa, del 1

I förrgår efter att jag badat med Lovisa, Olivia och Tilde tillsammans med hästarna (inlägg om det kommer) så åkte jag hem till Lovisa och kollade när dom hoppade. Eftersom det blev ganska många bilder kommer jag dela upp dom i några inlägg så det inte blir så långt. Nu i första delen är det bilder på Tilde och hennes ponny Pajaz som jag faktiskt träffade när jag hjälpte till på ridläger förra året, dom har dessutom blivit superduktiga sen dess!

 
 
 
 
 
 

Även jag fick prova att rida Pajaz och värma upp han till Tilde. Det var riktigt kul även om det inte gick helt klockrent så var det klart godkänt för att vara första gången. Vi tillomed provade att skutta lite hinder och ja det såg nog inte så där jätteproffsigt ut men jag blev inte rädd/osäker som jag fortfarnade kan bli ibland i hoppningen iaf. Fanns inget att va rädd för heller då Pajaz är supersnäll om än lite busig ibland. Tyvärr fastnade inte vi på nån bild, men det gjorde däremot jag och Snövit som jag också fick rida lite. Haha väldigt ovant med B ponny och det var ju ett tag sen. Snövit är ju dessutom lite speciell och har sina dagar, bland vill hon inte alls och då gäller det att ha balans. Men I förrgår var hon en riktig stjärna när jag red och gick tillomed i form och så. Bilder på det kommer i ett annat inlägg.

/Jossan
 
 
 
 
 

Ny header osv

Jobbat typ hela dagen med bilder från Söderhamnshoppet som måste redigeras och laddas upp. Sen efter det tog jag en paus från dom och fixade nya bilder till headern. Går allt som det ska lägger jag in den samt ev lite annat små fix imorgon. Har ändå inget bättre för mig nu när det bara regnar och regnar. När headern/designen är inne ska jag fortsätta med bilderna från söderhamnshoppet, har "bara" lördag och söndag kvar nu innan jag kan ta tag i bilderna från hemmatävlingen och bilderna från Delsbo (osv osv, det tar aldriiiig slut).


PS. Ska absolut försöka uppdatera mycket oftare men det har varit lite mycket att stå i och saker man hellre vill göra på sommarn än sitta inne vid datorn och blogga har helt enkelt tagit över. Sånt kan jag ju inte heller skriva så ingående om här eftersom det inte är hästrelaterat och det blir ju lite sisådär med ridningen nu när lektionerna har sommaruppehåll. Nästa vecka ska jag dock vakta Diskett så då ska jag försöka göra nått med henne varje dag så då har jag lite mer att skriva om iaf.


/Jossan

Semester för Jagge

Eller ja, inte semester som i vila, utan han och hans boxgranne Holger har flyttat en vecka för att äta gräs. Jag rider ändå, och imorgon ska vi in till vanliga stallet för att rida och sko Jagge.

/Stina
 
 

Lite roliga klipp

Tänkte passa på att visa er lite filmer som jag har kollat på på youtube. Vissa saker är det verkligen hög igenkänningsfaktor på och resten är bara kul ändå.

 
 
 
/Jossan
 

Ridläger

Den här veckan är det då ridläger på ridskolan som vanligt, och denna vecka är det min tur att vara med. Har fått ha Royal på dressyren och det har inte alla funkat då han är "jättestor" enligt mig och lång. Som tur är har jag fått Eddie på hoppningen, vet inte vad jag gjort annars faktiskt. Har inte gått sådär jättebra i veckan med han heller då jag inte ridit så bra och hindren har varit lite för höga (lite av min höjdrädsla/hopprädsla kommer tillbaka och spökar). 

Aja imorgon är det sista dagen äntligen och då ska jag och Eddie hoppa 70 på avslutningen, bättre att få en bra 70 runda i kroppen än en dålig 80 som sänker mitt förtroende i hoppningen!
Idag när jag skulle hämta Eddie, och det gick tillomed och fånga honom på en gång! 

/Jossan

Just nu:Ska bli 30 grader här idag så vi tar en morgontur i skogen!
 
/Stina

RSS 2.0