Vinter bilder X2


Hittade dessa söta bilder jag inte visste jag hade i en mapp på datorn, redigerade dom lite så tänkte visa upp dom här. Dom är fotade 6/12 2013, alltså snart ett år sen.

/Jossan

Förlängd tävlingstid!

Eftersom vi tyvärr inte fått så många deltagere som vi hoppats i vår bloggtävling i sammarbete med gravyrbutiken.se så väljer vi att avsluta tävligen senare ön planerat så fler ska kunna vara med! Nytt datum då vi kommer utse vinnaren är 4 November.

Tävlingen hittar ni HÄR!!

 

/Ljusdalsryttarna

Vårt nästa mål

Något jag och Eddie ska jobba mer på under hösten och vintern är att han ska bära sig mer själv, annars blir det lätt att man får bära runt på honom i handen och det är inte speciellt bra.
 
Någon som har nått bra tips på hur man jobbar med det?
 
 
/Jossan

Hoppning 25/10

I går så hyrde jag Eddie. Det blev lite hoppning för ovanlighetens skull eftersom man snart inte kan hoppa ute längre. Annars rider jag nästan alltid dressyr när jag hyr. Överlag gick passet väldigt bra men jag kände av att han var lite loj/trött. Det är dock fullt förståligt med tanke på att ponnyridningen på bandyn i fredags troligen var ganska utröttande mentalt, eftersom där fanns mycket att kolla på och rätt höga/lite läskiga ljud. 

Förhoppningvis har han hunnit vila upp sig ordentligt tills imorgon för då är det nog dressyr som står på schemat. 

Oxern låg avslutningsvis på 80 och räcket på 90. Fick en väldigt bra känsla och jag måste träna på att våga fortsätta rida mot hindren även om dom blir lite större, annars stannar han precis som han gjort när vi varit och tävlat.

/Jossan

'Cause all the cool kids, they seem to fit in.


En av bilderna från dagens ridpass, utvärderar och lägger upp fler bilder under morgondagen!


/Jossan
 

Ponnyridning på bandymatch

Ja är vi i stallet och ska fixa Thor och Eddie. Vi ska åka på ponnyridning på bandyanläggningen, det är seriepremiär där så vi hoppas på mycket folk.
Hästarna och vi är även klädda med bandyklubbens färger, heja LBK!

/Ljusdalsryttarna Bilder från ridlektionen i måndags

Eddie går från klarhet till klarhet just nu. /Jossan

Km i hoppning 2014

Det gick riktigt bra faktiskt. Startade som ni vet 80cm och jag tror aldrig Eddie gått så bra någon gång. Tyvärr fick vi ett retligt stopp på 6an som var en oxer som stod mot utgången, vet inte riktigt om det var för att jag vart osäker eller vad som hände. Men överlag så gjorde det inte så mycket och vi tog oss över på andra försöket. 

Vi slutade fyra av totalt sju, det var dock tre placeringar så det blev inget ärevarav. Men var gör väl det när jag lärde mig precis hur jag ska rida på tävling för att det ska gå bra. Dessutom är ett stopp eller en rivning eller nått som kan hända alla ibland. Men som sagt känslan överlag var super, och det är riktgt synd att det var sista hopptävlingen för i år.

Deltagarrosetten som vi fick var ju ändå samma färg som jag skulle fått om jag blivit placerad som 4a så..
 
 
 
 
/Jossan
 
 

Bloggtävling i samarbete med gravyrbutiken.se

Vi har nu fått det stora äran att tävla ut en namnskylt till sadel eller grimma i sammarbete med
Gravyrbutiken.se

För att vara med:
Gå in på facebook och gilla och dela GravyrButiken.se (länken går tilll deras facebook sida). När du har gjort det så kommenterar du här med en motivering till varför du vill vinna. För att kommentaren ska vara giltig behöver den vara innehålla för och efternamn samt mejladress så vi kan kontakta dig vid eventuell vinst.

Tävlingen avslutas 28 Oktober!       OBS! nytt datum, tävlingen avslutas 4 November!Klicka på bilden för att komma till skyltarna på deras hemsida!
 

/Ljusdalsryttarna

Ibland räcker inte tiden!

Snabb resumé av dagen:
Åkte till stallet vid 4 nån gång. Väl där gjorde jag inte så mycket mer än fotade Hanna när hon red Max. Kvällen har spenderats framför datorn med olika saker som inte involverar bloggen. Har bland annat äntligen bokat biljetter till Stockholm horse show. Ska gå tillsammans med Stina och Julia. Vi går på lördag kväll och söndag förmiddag. Fast vi kommer såklart vara där typ hela dagarna och gå på mässan eftersom det typ är höjdpunkten med själva resan haha. 

Men är det några av våra läsare som ska dit? I såfall vilken show ska ni gå på?  

Skulle ni mot förmodan se oss yra runt inne på mässan eller någon annanstans och känna igen oss så får ni givetvis komma fram och hälsa! 

/Jossan


Klubbmästerskap 2014

Hej!
Igår var det som sagt klubbmästerskap i hoppning, och jag visste inte om jag skulle vara med eller inte, då jag varit förkyld under veckan och då inte ridit, och veckan innan var jag i Spanien. Men jag valde att delta, gick in i 90 cm och gjorde en allmänt okomplicerad runda, dubbelnolla och gjorde bra svängar i omhoppningen. Slutade med vinst bland privathästarna, och vann ett fint diplom och en rosett, samt en grimma och en plakett. Han är duktig min fina ponny.

Nu laddar vi upp för en lärorik vinter med mycket träning så vi kan briljera på banorna nästa år. 

/Stina
Imorgon

Orkar inte berätta om km ikväll, så resultatet, bilder och kanske film kommer imorgon!


/Jossan

Klubbmästerskap imorgon!

Imogon är det äntligen dags för KM i hoppning. Målet är att försöka gå nolla men eftersom vi nästan aldrig tränar på den höjden och eftersom vi aldrig hoppat en hel bana där alla hinder är 80 cm. Så får vi helt enkelt se hur det blir. Outfiten är inte riktigt bestämd än men Eddie är fin oavsett så det ska nog bli bra. Hoppas verkligen på att någon kan fota och filma rundan imorgon så jag kan visa upp den här!
Det här är från vår runda från förra året då vi hoppade 60cm och fick ett stopp i grunden på det rosa/silvriga ni ser i bakgrunden.

/Jossan
Busy doing nothing

Eller snarare upptagen med att göra allt samtidigt...

I tisdagskväll var jag som jag skrev med rid & häst på och kollade på en träning på naturlära som är ett gymnasium som ligger ungefär en halvtimme - tjugo minuter från skolan. Träningen var på engelska, men trots det så var den lätt att förstå och väldigt inspirerande. 

I onsdags var det som vanligt ridlektion med rid&häst, och jag hade såklart Bamber. Vi jobbade med öppna och lite annat lösgörande. Bamber var så sjukt fin under nästan hela passet, det märks att jag börjar hitta knappar på han nu. Så jag hoppas att jag kan lära mig nått på Bamber som jag kan ta med till Eddie så vi kan utvecklas ännu mer tillsammans. Eftersom det är det bästa som går att göra av situationen att jag inte kan ha Eddie på rid & häst.

Slutligen så tänkte jag skriva ett par rader om idag, men sen kom jag på att det inte hänt speciellt mycket. Utan bara som vanligt, först en väldigt lungn och extremt kul dag i skolan, och sen en snabbis i stallet. Vilket nog var lika bra för det är inte så kul där på torsdagar.
/Jossan

Sisu och missad teori

Missade ju som sagt teorin idag för att jag skulle på en sisu grej nere i deras lokaler. Men fick höra att dom gått igenom brandsäkerhet på teorin så jag missade i allafall inget jättekul.  Eddie fick sig nästan en vilodag, han gick bara en lektion och det var vintergatans elevensval som kommer börja vara på måndagar nu ett par veckor framöver. Så nästa gång när vi rider så kommer han få gå tre lektioner.

I morgon vet jag inte hur det kommer gå med uppdateringen då jag ska iväg med skolan och kolla på en tränare som undervisar i dressyr på engelska, och därför kommer jag inte ens hinna till stallet något och kommer troligen hem rätt sent./Jossan

Kort man eller inte?Eddies man är ju väldigt lång nu eftersom jag inte gjort nått åt den. Men nu har jag börjat fundera på om jag borde göra nått åt den inför dressyr km men är fortfarande lite osäkert så tänkte slänga ut frågan här. Tycker ni jag ska klippa/rycka den så den blir kort eller låta den vara och tävla med ponnyfläta helt enkelt? 

/Jossan

Bilder från privatlektionen idag!

 
 
 
 
Det gick superbra idag och jag och Eddie har fått ett nytt "problem" konstaterade vi. I stället för att han är seg och inte går framåt så blir han nu lite stark och pigg istället. Då vet jag inte riktigt hur jag ska göra eftersom han också blir superkänslig. Men det är bara träna vidare! På måndag blir det ingen lektion för vi ska ha teori och jag ska ev iväg på en annan grej och på onsdag rider jag ju Bamber så nästa gång jag sitter på Eddie är nästa söndag på hopp KM. Då är mitt mål att bara försöka göra en bra runda utan stopp så får vi se hur det går. Jag måste ju hoppa 80cm då eftersom jag tävlat LD. VIlket är lite dumt då jag inte hoppat en hel bana som är maxad på 80cm och dessutom hoppar jag inte alls den höjden ofta på träningar heller. 

/Jossan

Presentation Gästbloggare - Emilia Nordström

Hello people!
Snabb presentation..
 
Jag heter då Emilia Nordström, 15 år och bor i en liten stad som heter Söderhamn, inte långt ifrån Ljusdal. Jag har en D-ponny på 7 år som heter Betty, importerad från Irland 2012.
Jag har själv haft en blogg som jag drev flitigt och att fotografera var något av det bästa jag visste. Men skrivintresset tinade bort och kameran tappade jag i backen, så där dumpade jag mitt slit med bloggen och tog bort den för något år sedan.
Ridning är mer eller mindre mitt liv och jag har ägt min ponny ända sedan den kyliga Januaridagen hon kom till Sverige 2012. Hoppning är min stora passion men jag har på senare tid börjat intressera mig i dressyr, och startade min första dressyrtävling i somras med 66,11% i L:C1. Hoppning har jag tävlat i 2 år och utan min fina ponny hade jag aldrig vågat mig ut på en tävlingsbana! I somras debuterade vi LA på 110cm med jättefina språng.
Bara några veckor efter fick vi reda på att hon hade kotledsinflammation och att hon hade hoppat trots att hon hade så ont.
Så under sommaren har hon genomgått en rehabilitering och vi är nu ute på banorna igen, med finare rundor än någonsin. Nästa tävling blir i Högbo om en vecka, där vi tar det lite lugnt och hoppar LC LB.
 
Tänk vad en bästa vän kan förändra ens liv.
 
 
 
 
 
Mästerfotgrafen Josefine slår till igen! ;)
 
 
 
Egenfotograferat;
 
 
 
Jag kommer spöka på denna blogg tills Jossan kickar mig!
 
 
 
 
 

Privatlektion imorgon

Imorgon är det äntligen dags för privatlektion igen för Emma! Som jag längtat, det var ju länge sen sist. För ovanlighetensskull ska jag inte rida själv utan jag får sällskap av Emma och Julia som ska rida Bamber och Thure. Tror vi ska repitera programmen innan dressyr km som ska vara nån gång snart.


/Jossan

Anmäl er till KM!
Vet att vi har många läsare från ridskolan och därför passar jag på att sprida det här till alla genom bloggen! 

Jag är anmäld på Eddie på 80cm och Julia har honom på en lägre höjd..

Och till er andra, hur brukar klubbarna ni rider på göra vid km, med regler och sånt? 
/Josefine 

Hoppning

Blev lite hoppning idag med Bamber. I början så lyssnade han inte så bra när jag ville att han skulle sakta ner. Men det blev bättre när han fått galoppera av sig lite. Själva hoppningen och så gick jättebra, det blev faktiskt inget bus utan han skötte sig. Han jobbade även på fint i skritten och traven, i galoppen så kan man inte ställa så stora krav på han eftersom han är rätt ung och orkar inte så mycket.


/Jossan


Rid & häst lektion & us möte

På rid&häst lektionen idag så hade vi ridlära med en tjej som håller på att utbilda sig till gymnasielärare och därför går med vissa lärare på skolan för att lära sig. Hon hade även själv gått rid&häst under sina år på Slotte. Efter lektionen som tack och lov slutade ett par minuter tidigare, cyklade jag det snabbaste jag kunde i regnet till stallet. Vi hade bestämt att Us mötet skulle börja 16.15 så jag hann dit. Sen diskuterade vi massor med saker men vi fastnade på en sak och kom inte fram till något riktigt som vi kunde bestämma. Därför drog mötet ut på tiden och vi var klara drygt klockan 18..

I morgon är det hoppning som står på schemat med "lilla" Bamber. Just för att han är rätt ung och jag är inte van att hoppa andra hästar så har jag inga speciella mål mer än att hoppa nått litet hinder och ha kontroll och balans.
/Jossan

Ridlektion 6 Oktober

Idag var det hoppning på schemat och jag blev överlycklig när jag fick veta att vi skulle vara ute. Det går så mycket bättre för oss ute. Mamma filmade iaf för att det blev för mörkt för att få skarpa bilder. är iallafall riktigt nöjd med både min och ponnyns prestation. Mina skänklar blir bara bättre och bättre och Eddie var mycket bättre framme för skänklarna än han var igår. Men det är så det är ibland har man dåliga dagar och ibland bra, det gäller bara att aldrig ge upp när man haft en dålig dag. För nästa gång kanske det går bättre än någonsin...

 


Videon har inte heller superkvalité eftersom det som sagt blev väldigt mörkt på slutet och jag hoppade sist av alla. 

/Jossan

Stallet

Är i stallet nu, det är väldigt ensamt här så jag får hoppas att nån mer kommer hit snart.
Föresten imorgon är det teori med rid & häst och eftersom jag missade förra onsdagen då jag var iväg och informerade om mitt program. Så har jag inte en aning om vad vi ska göra mer än att vi ska vara i miniaulan. Men skriver om vad vi gjorde imorgon som vanligt.../Jossan

Tävlingsgruppen 5/10

 

Alltså det gick inte så bra idag. Att jag aldrig lär mig hur jag ska rida för att han ska vara ordentligt framme, och att vi inte alls trivs med att hoppa i ridhuset.  Men imorgon får vi en ny chans då jag tror att vi ska hoppa på lektionen. Isåfall tänker jag fråga om vi kan va ute, det är ju bara att ta på sig mer kläder? 

/Jossan

Dagens tips - Schabrak


Dagens tips är protector schabrak, dom är riktigt prisvärda och har en riktigt bra passform. Dessutom är dom väldigt snygga och finns i massor med olika färger.

/Jossan

Fler bilder från Tunalid!

 
 
 
 
 
 
/Jossan
 
 
 

Vardagen rullar på

Skola och sen stall, man hinner inte med så mycket mer när man går till 4 nästan varje dag. I dag var det dock gymnasie info som jag var på och informerade om linjen. Efter det så cyklade jag vill Finess och fikade med Julia, Stina och Isis. Vi var inte där så länge eftersom vi hade lite bråttom till stallet. 

Vi har även fått ett väldigt intressant mejl som har med bloggen att göra. Vi kommer inte avslöja det riktigt än men det ska inte dröja så länge får vi hoppas.

Riktigt fin bild som jag fotade på senaste tävlingen, ponnyn på bilden heter Munsboro Jacko och jag brukar se den rätt ofta runt om på olika tävlingar. Vilket jag inte klagar på eftersom den är väldigt fotovänlig pågrund av den speciella färgen och jag är ju inte helt otippad väldigt svag för skimmelskäckar...


/Jossan

RSS 2.0