Sista dagen som 16åring

Idag är sista dagen jag är 16 år. Önskar mig faktiskt inte så mycket speciellt imorgon för jag vet att det enda jag verkligen vill ha kan jag aldrig få.... Eddie
 
Ser faktiskt inte alls framemot att bli äldre heller, ett år kvar med ponnytävlingar och ett år kvar till körkort. Är inte alls redo för sånt, vill mest stoppa tiden så jag hinner med allt!

Kommer inte hinna träffa Eddie något imorgon eftersom jag går i skolan från 8.15 - 18 som vanligt på onsdagar. Men det kommer säkert bli en underbar födelsedag endå eftersom det faktiskt är kul på skolan!

/Jossan

Dagens ridlektion 29/9

Alltså Eddie bara fortsätter leverera just nu alltså, idag var han riktig riktigt fin. Han var väldigt pigg och framåt men lyssnade endå väldigt bra. Även om han  inte är jätteduktig på just skänkelvikningar så hade han en så positiv inställning idag och försökte verkligen göra rätt, sen när han tycker det blir jobbigt så krävs det massor med ridning för att övertala honom att fortsätta ändå. Men han är så att vissa dagar går det bara inte alls att få honom att lyssna och svara framåt typ medans vissa dagar går det jättebra. Nu på senaste tiden har vi fått allt fler bra dagar och jag märker att han orkar mycket mer och längre nu innan han protesterar. Därför kan jag dom dagar det går dåligt tänka på hur bra det går annars. För alla kan ha en dålig eller mindre bra dag ibland. Sen är jag faktiskt överlycklig ungefär 110% av tiden tillsammans med honom oavsett om det gått super bra eller lite mindre bra. 

Tänkte bjuda på ett bar bilder från idag som inte alls gör känslan rättvis men kan va kul att se ändå kanske.


Invigde mitt nya schabrak och min nya fleecetröja tillsammans med min lila hv polo piké idag. Fick tröjan och schabraket i födelsedagspresent av pappa igår när han kom och kollade när jag tävlade.

/Jossan

Even the best fall down sometimes

I dag var det inte riktigt vår dag på tävlingsbanorna. Två stopp på ettan och ett på tvåan. Jag skulle kunna skylla på en massa saker, som att vi inte hoppade oxern på framhoppningen för att jag tyckte den såg hög ut, eller att framridningen var jätteliten. Men jag väljer istället att vara nöjd endå, för dom två sprången vi fick över ettan var jättefina och han hoppade super på framhoppningen också. Bara flög över räcket på 85 utan att ens vara nära nån gång.
Vi ser det som rutin och det är ju faktiskt bara vår tredje hopptävling och första gången  i LD+. För ett år sen hade jag aldrig tanken på att få tävla och speciellt inte i hoppning (det var nått man måste ha egen häst för och dessutom var ju hindren så höga!?).

Men är så otroligt tacksam för att ridskolan har gett mig den här möjligheten! Jag vet också att 2015 får alla privatekipagé därute se upp! För vi ska göra vårt sista tävlingsår till det bästa innan vi drar oss tillbaka från tävlingsbanorna. Har analyserat vad jag behöver träna på i vinter och nu ska jag verkligen jobba massor med sitsen och min ridning så vet jag att vi kommer bli ännu bättre tillsammans. Fast egentligen vet jag ju att ponnyn är bäst och behöver inte bevisa nått för någon men lite kul skulle det såklart vara att få galoppera ärevarv någongång. 

 
 
 
 
 
 
 
/Jossan
 
 
 
 
 
 

Ponnyn är redo



Ponnyn är redo inför imorgon, som alltid tog det ett tag att få honom någorlunda ren. Men nu står han i sin box men ett nytt fint täcke så förhoppningsvis är han ren imorgon också... 

Nu ska jag sova eftersom jag ska upp klockan 6 imorgon. Juste en sista sak, både Stina och Hanna ska följa med och hjälpa till och vara mitt stöd, det är jag väldigt tacksam för!

/Jossan




Äntligen helg!

Är väldigt taggad på helg nu eftersom det händer ganska mycket. I morgon ska Stina tävla dressyr DM, vi skötar ansvariga ska ha ett skötarmöte i stallet klockan ett och jag ska duscha Eddie. Eftersom jag ska förbereda inför tävlingen på söndag hinner jag inte kolla på Stinas DM ritt, men kommer sitta med telfonen i handen och följa det ändå via Equipe. På söndag lastar vi in Eddie i transporten och åker iväg till Tunalid i Hudiksvall för då är det nämligen våran tur att tävla. Vi kommer starta LD+ och jag ser det mest som rutin, även om det såklart är jättekul om det går bra. Men han är egentligen ingen omhoppningsponny eftersom han inte är så snabb så då får vi fokusera på att vara nolla istället. Stina ska nog troligtvis följa med och vara coatch och då kanske hon kan få nån bra film eller så som jag kan visa här!


Kommer ha det här schbraket för ovanlighetens skull men han är ju nästan lika fin i det som i rosa..


 
Ungefär såhär kommer hela vår outfit vara, fast jag kommer ha kavajen istället för piké.

/Jossan
 

Gammal bild på Bamber


Hittade den här på en hemsida nu ikväll och tänkte att jag lika gärna kunde visa den här för att det kan vara kul att se. Det är alltså Bamber någonstans i Polen under nått av hans första levnadsår!


Det här är Bamber nu..


/Jossan
 
 

Dressyr på lördag

Hej igen! 
På lördag är det tävlingsdags, jag och Jagge tävlar distriktsmästerskapet som går i LA:4, vilket innebär debut för oss. 
Tävlingarna går på Hudiksvalls rid och ponnyklubb och jag startar 18.04.

Mer uppdatering kommer, lovar!

/Stina


Fotad av Julia

En liten del av vår utveckling

Tänkte visa ett litet kollage jag gjorde nu ikväll när jag kollade på lite gamla bilder.
Dom övre är från 2012 och dom under från 2014.

Kan ju bara säga till dom som säger att man inte kan utvecklas mycket tillsammans med en ridskolehäst, vi har bevisat motsatsen!

/Jossan



Just nu



/Ljusdalsryttarna 

I still love him



Min alldeles egna ponny, Björklundas Nelson. Fick han 1999 när han bara var ett par månader gammal och jag var då ca 3år.  Egentligen var det en slump då han rymde till oss och en omständighet gjorde att han då fick stanna kvar. Han reds in (dom satte upp mig på han) och kördes in efter ett tag. Han var så fantastiskt snäll och gjorde aldrig någonting, med andra ord tog han väl hand om mig under början av min ridkarriär. Idag bor han på mina kusiners gård och är riktig allround ponny, han har nog prövat det mesta. Tex, riddarspel, höskörd, dragit släde, blivit körd med både fyrhjulsvagn och typ sulkyn med botten (den på bilden i mitten), hoppat nått skutt och varit med på karneval genom byn där jag bor.
Han kommer stanna där till den dagen han avslutar sitt liv, men vem vet hur länge det dröjer...

Har tidigare fått frågor både här och i verkligheten hur det kan komma sig att jag vill ha en ponny när jag redan har en och vem Nelson egentligen är. Så jag har länge tänkt skriva om han här, men så nu blev det äntligen gjort!
/Jossan

Dagens fotografering


Bjuder er på 4 av bilderna från när jag följde med Stina ut när hon typ skrittade av efter ett dressyrpass idag. Egentligen hade jag inte tänkt åka till stallet med när det ändå var Lotta träning och både Julia och Stina var där så passade jag på. Dessutom vem kan hålla sig därifrån frivilligt på en helg när det dessutom inte finns nått att göra hemma? Inte jag iallafall.... 

Imorgon har jag nog ingen möjlighet att ta mig dit dock, men det är nog lika bra för Lotta träningarna är på morgonen och ev inne om det är dåligt väder. Eddie ska vara med med en tjej som heter Sofie och det är därför jag inte rider hon i helgen. 

På måndag hoppas jag verkligen obeskrivligt mycket på att ÄNTLIGEN får rida dressyr på Eddie, det var typ en månad sen och han tappar allt så otroligt snabbt om jag inte rider så det underhålls...

Godnatt!
/Jossan
 
 

Julia & Storm - Hemmatävlingen

 
 

/Jossan

Städat och myst med ponnyn

Idag fick vi sluta flera timmar tidigare från skolan och det är väldigt underbart nu när det är så fint väder... Cyklade som vanligt till stallet och idag fixade jag toast, myste lite med Eddie och hjälpte till när han skulle gå lektion, och städade skötarrummet för att vi har fått klagomål på hur det ser ut därinne. Så nu hoppas jag verkligen att alla kan ta sitt ansvar och inte smutsa ner...


Före:


Efter:

/Jossan

Anmäld till nästa hopptävling



Whops, ikväll anmälde jag mig och Eddie till våran nästa hopptävling. Det blir 28 September på Tunalid. Vi kommer då att starta vår första LD+ och dessutom är det två faser. Siktar bara på att gå dubbel nolla och inte få tidsfel.  Med tanke på att det är en högre höjd, och faktiskt bara våran tredje hopptävling, att den dessutom går inomhus tillskillnad mot dom två vi redan varit med i blir ju tillräcklig utmaning känns det som...



/Jossan 

Addicted to you


Det är så jag känner för min Jaggis, han är så fin så man smälter ju nästan!

/Stina










Sneekpeak höstporträtt

Idag fick jag sluta tidigare för att läraren vi skulle ha är bortrest, men det var inget jag direkt sörjde över för då hann jag ju och Stina fota lite höstbilder. Troligtvis blir det att vi fotar en rikktig fotografering nån dag igen för det var så länge sen (typ midsommar eller nått)
 
 
The secret of getting ahead is getting started
 
 
/Jossan

It' all about the details! x2

 


/Jossan

Dagens ridlektion 15/9

Hade Bamber, vi red ut, och det gick otroligt dåligt. Är så ledsen och besviken just nu så jag kan inte ge nån längre förklaring till vad som hände. Egentligen är det väl inte viktigt heller, det viktiga är att jag tagit några viktiga beslut som jag på grund av att jag inte vill att det ska komma ut inte kan skriva här....
Så vi hörs imorgon eller nått!

Tänk vilka idioter det finns...
/Jossan 

I wish that I could give you what you deserve..

'Cause nothing can ever, ever replace you....
 
 
 
 

/Jossan

Ponnyridningen idag

Det gick bra, hästarna skötte sig och det var superfint väder! Finns inte så mycket att skriva om det så tänkte bjuda på en massa bilder som är fotade av antingen mig eller Emma.
 
 
 
/Jossan

Ponnyridning imorgon

Imorgon ska både jag och Stina på ponnyridning med Thor och Eddie på ett ställe som heter Rosehills. Det är Us som fick erbjudandet att arrangera och vi kommer ta 20:-/varvet så förhoppningsvis kommer vi tjäna in lite pengar som kommer hamna direkt i vår kassa.


En bild från förra ponnyridningen som var på Ica. Dit kunde vi ju gå med hästarna men imorgon måste dom åka transport. Vi får väl se hur allt kommer funka med lastningen och så, Eddie har ju åkt ett par gånger i år med lite varierande inställning till lastningen (tror han trivs bäst med att åka själv). Men Thor var det nog nått år sen men han är så snäll så det ska nog gå bra!

/Jossan

Personligalmenacka.se

Jag beställde en almenacka från personligalmenacka.se förra veckan och  idag kom den äntligen! 



Är väldigt nöjd med den och nu kommer det bli så mycket enklare att hålla reda på saker och ting, både i skolan, i stallet och annars. 

/Jossan

Fixat en film!


Suttit ikväll och fixat en film på Stina och Zack. Ska även fixa lite bilder från det passet så Stina kan lägga upp här. Men jag ska upp tidigt i morgon så det får jag fixa nån annan dag..

/Jossan

Wanties!



Hittade dom här två dösnygga jackorna på Charlies rea, och skulle absolut inte säga nej till dessa i vinter...

/Jossan

Rid & häst 10/9

Det var planerat att jag skulle rida Eddie idag på rid&häst lektionen eftersom jag gärna vill göra det så mycket som möjligt och eftersom vi skulle hoppa. 

Men i respekt mot Eddie när jag fick höra att han gått fyra lektioner igår, så bytte jag till Bamber. Målet för mig det här ridpasset var att bara våga ta sig över några hinder. Det klarade vi! Fatta vad stolt jag är över att ha hoppat på "riktigt" på nån annan än Eddie! 

Även om det gick bra så var Bamber ganska stark och hoppen var väl inte dom snyggaste men vi tog oss iallafall över dom små hindren och dessutom är han ju ganska ung och har inte hoppat innan han kom till ridskolan förra året. Slutsatserna jag drog av det här passet är att.
1. Ja det är bra för mitt självförtroende att jag hoppade några skutt på nån annan än Eddie. 
2. Bamber är inte Eddie och Eddie kommer alltid vara den bästa hästen för mig! 
3. Folk som säger åt mig att jag måste rida andra hästar för att utvecklas. Dom kan få ha sina åsikter men att försöka övertala mig eller tvinga mig kommer att leda till motsatt effekt då jag måste vilja själv för att det ska funka...

Vi hoppade typ krysset och det röd/vita som var ett lika högt kryss... 
/Jossan


Rid&Häst + us möte

Idag var det både rid&häst och usmöte. På rid&häst gick vi igenom lite grovplanerig för vad vi ska göra den här terminen och såg en film med Anna som fått amputera ett ben efter en olycka men rider endå. Vi fick sluta lite tidigare men jag kom ändå inte från skolan typ haha.  Men när det var Us möte gick vi igenom massor med kul saker som vi ska göra i höst och på lite längre sikt, men det skriver jag inte ut här riktigt än.

Hittade den här bilden på Stina och Zack från i går bland mina bilder.


/Jossan

Hoppning på schemat

Behöver knappast skriva att jag red Eddie vid det här laget då det är mer vana än undantag. Vi gjorde en väldigt bra insatts tycker jag. Det var en övning med volter och hinder på medellinjen. I uppvärmingen lyssnade han så väldigt fint på alla avbrott, tempoväxlingar och igångsättningar så jag nästan blev lite förvånad. Väl i övningen så gick det ganska bra mot slutet. Det var en övning som både han och jag har lite svårt med, dvs hålla igång galoppen med ett bra tryck på ganska små volter. 

På onsdag ska vi hoppa igen fast då med rid & häst, så vi får väl se vad det blir för övning. Förhoppningsvis blir det nån serie eller nått med lite mer höjder...




/Jossan

Blev visst ett ridpass idag

Åkte till stallet idag eftersom det var info/möte där med US. När jag väl kom dit och fick träffa saknade Hanna som varit utomlands en vecka, så blev jag lite sugen på att rida så jag frågade Susanne om Eddie hade blivit riden igår och det hade han (han går bara en dag på helgen). Bestämde mig för att rida Bamber istället. Riktigt trevlig ponny det där, även om det kändes som det tog jättelänge innan jag hittade hur jag skulle göra. Jag bara förväntar mig att jag ska kunna sitta upp på typ vilken häst som helst och rida den lika bra som jag rider Eddie. Men det är ju inte riktigt så det funkar. Jag och Eddie känner varandra utan och innan vid det här laget efter mer än 5 år tillsammans (varav dom 3 senaste åren har jag ridit honom mer regelbundet). Jag är ändå väldigt nöjd med passet även om han lyssnade sämre nu än i sommras. 

Imorgon är det som ni nog vet vi det här laget ridlektion, antingen ska vi hoppa. Om det vi gjorde förra gången var markarbete eller också om det var hoppning sist ska vi rida dressyr. Kommer vara så skönt att sitta på Eddies rygg igen, för det är där jag trivs allra bäst...

 
 
 
 
 
 
 
 

/Jossan
 
 
 
 

Us info imorgon

Imorgon så är det informationsträff/möte med umgdommssektionen klockan 14, alla som kan ska helst komma! 


/Ljusdalsryttarna

Blev visst tävling imorgon

Ja som rubriken lyder åker vi och tävlar imorgon. Jag och Jagge startar LC i delsbo på DKRS. Har hoppat lite och han har känts riktigt fin, väldigt pigg men han hoppar fint och letar hinder eller vad man ska säga, haha.
 
På tal om något annat är vi hästvakt åt två hästar också, och har varit hela veckan, åt Milina samt Jagges hagkompis Zack. Milinas ägare Hanna kommer hem imorgon medan vi ska vakta Zack i cirka två veckor till. Så med andra ord är det fullt upp, tur man har väldigt roligt i stallet!
 
Det här inlägget skrivs från min nya dator, som jag tycker funkar riktigt bra, man vill skriva hur mycket som helst nästan!
 
/Stina

5 September

Slutade skolan tidigt och det var inte speciellt jobbiga lektioner. Tog cykeln ner till stallet och fotade när Stina hoppade Jagge.  Efter det blev det en spontan tur till hudik marknaden (det är ju ändå tradition) tillsammans med Stina, Julia och Hanna. Vi gick runt där ett par timmar och nu har jag precis kommit hem igen.
Här har vi två bilder från kvällen.


Det här blev ju mest ett vardagsinlägg men tänkte att det får funka ändå som omväxling..
/Jossan


4 September

Var en av veckans längsta dagar i skolan men det var ändå okej eftersom vi hade media i 6,5 timme. Dessutom hann jag till stallet och stannade där lite extra länge och kollade på Julias ridlektion.  Lånade även en kamera av skolan för att se lite om det var nån skillnad med ett bättre kamerahus då jag funderar på att köpa ett bättre. Men det bästa med stallvistelsen var ändå att  jag fick träffa Julia och Stina igen! Stina har varit på skolresa i två dagar och Julia brukar inte va i stallet dom tider jag är där. 


Underbar kamera nu när jag lärt mig den, får se om den blir återlämnad imorgon eller om jag ska fota nått i helgen med den!

/Jossan

Dagens rid & häst

Idag på rid&häst red vi fram självständigt och sen red vi öppna på långsidorna och över två bomserier. Det gick grymt bra och det var sååå nära att det lossnade i galoppen. På slutet var Eddie väldigt lösgjord och fin! Vi tog även bilder till skolkatalogen men tror vi får ta nya för dom blev inte så bra..


/Jossan


Lite uppdatering av headern igen!


Kände för att lägga in två nya bilder i headern, en hoppbild på mig och en dressyrbild på Stina. 

/Jossan

Bilder från tävlingen



Vadå marginal lixom? 






Vickan har fotat dom här bilderna men jag har köpt dom därför har dom ingen logga, vill ni hitta bilder på er kan gå in på Victoria Mickelsson Hästfotograf eller om ni vill ha bilder som jag fotat så gå in på Josefine Strömberg Hästfotograf..

/Jossan

Uppdaterar imorgon

Är helt slut efter ridlektionen och det går så mycket som jag ska se på tvn så uppdateringen får vänta. Imorgon är det föresten rid & häst lektion, vi ska ha teori eller nått så då kommer jag skriva om det!


/Jossan

RSS 2.0