Sweden international horse show 2014


Tidigare i kväll kom jag äntligen hem från en grym helg på friends med Stina och Julia! Är helt slut nu efter alla timmar på olika shower och på mässan. Så därför tänkte jag passa på att sova lite extra många timmar i natt så jag orkar åka till skolan imorgon. Skriver en mer utförlig resumé av helgen imorgon eller på tisdag.

/Jossan

Film från hopp KM 2014/Jossan

Det är inte hinder som stoppar oss

Igår var jag på en grym föreläsning med Anna Nordin som har siktet inställt på Paralympics 2016. Hon föreläste om mental träning och hur man ska tänka för att lyckas. Kan nog säga utan att ljuga att föreläsningen var en av dom bästa och nyttigaste jag varit på. Och jag kan varmt rekommendera att alla som får chansen borde gå. 
 
 

Det är inte hinder som hindrar oss, det är rädslan att misslyckas. Men det ska vi verkligen ändra på nu! Varför vara rädd att misslyckas när man kan fokusera på att lyckas istället lixom? 
 
 
/Jossan

Diskett 25/11
Idag var det lite dåligt underlag på ridbanan så vi skrittade mest. Jag red även barbacka en stund på slutet och det var supermysigt. 

/Jossan

Ridlektionen i måndags Film och bilder

 

Till att börja med så hade vi inte Emma eftersom hon pluggar och då skulle vi ha Sanne istället. Det gick faktiskt otroligt bra! En gång kom vi lite nära  men det berodde på att när vi hoppat förra gången så bjöd Eddie själv och då blev jag lite bekäm och tappade drivningen. Men sen ändrade jag på det och då gick han super. Som vanligt så hoppar vi inga speciella höjder i (för mig) i måndagsgruppen utan det högsta var det på blågula på nedersta bilden och det var ca 70cm, vilket faktiskt börjar kännas ganska lågt nu förtiden. 

/Jossan

SneekpeakFrån ridlektionen idag

/Jossan

Diskett 23/11Idag fick jag rida på en parkering som är i närheten av där Diskett bor eftersom underlaget på ridbanan inte var så bra. Red inte så jättelänge men allt funkade toppen den stund jag red.

/Jossan

Träningen i fredags

Hallå där! 
Tänkte skriva lite om fredagens dressyrträning, bättre sent än aldrig. Och vi tränade på det vi brukar träna på vilket är öppnor, slutor, diagonalslutor, lite skänkelvikningar, galopp-skritt/enkla byten, samling och även lite ökningar. 

Han var lite jobbigare att få igenom i vänstersidan än vad han oftast brukar vara, men jag tycker träningen var väldigt givande, för detska ju vara lite utmaning också. Jag fick rida ordentligt för att få Jagge att släppa igenom, han var dessutom lite tittig och spänd då det låg reflextäcken i hörnet och det var några busiga och envisa små ponnysar och en ville gärna vara där vi var, haha. 

Det var en bra träning och det känns att vi utvecklas mycket, det syns nog också är jag ganska säker på, vi börjar bli starkare i de svårare momenten och gör dessa saker bättre nu än förr, som det ska vara alltså!
Bjuder på några bilder som Jossan fotade.

/Stina
Tävlingsgruppen 15/11 - Julia och Diana

Det är inte jag som fotat dessa bilder eftersom jag själv var med och red. Foto: Josefine N

/Jossan

Same but differentKulltorps Diskett och Eddie. 

/Jossan

Träning på Nytorp


Idag var jag, Stina och såklart Jagge iväg på en träning på Nytorp. Stina sa att hon ska skriva själv om hur det gick men att hon inte hann ikväll så då lägger jag in en liten sneekpeak på bilderna.

Tänkte passa på att säga att jag var ledig från skolan idag eftersom det var öppet hur i onsdags, men duktig som jag är så åkte jag ändå ner till Ljusdals posten klockan 9 eftersom textkommunikations gruppen (i klassen) skulle dit och jag hade blivit erbjuden att följa med innan jag visste att vi skulle få ledigt (jag läser inte den kursen). 
Men det var såå värt det eftersom jag fick lära mig mer om hur det fungerar på en riktig tidning och även lära mig lite saker som jag kan använda innom bloggingen. 


/Jossan

Första ordentliga ridbilderna - Diskett 20/11


/Jossan

Diskett 18/11

Igår red jag Diskett igen. Hon var riktigt riktigt fin för att bara vara tredje ridpasset tillsammans. Så stor skillnad från första ridpasset så det är inte sant. 


Återigen en ful bild på oss men jag bjuder på den ändå eftersom jag inte har nån bättre. 

Jag ska faktiskt dit redan imorgon och då ska jag rida själv eftersom dom som äger henne ska åka bort.  På fredag ska jag dit och ta in dom bara tror jag. 

/Jossan

Tävlingsgruppen i söndags (bilder) 
Utvärderar passet och bjuder på en liten film från träningen någon annan dag, eftersom jag hade skrivit ett ganska långt inlägg som sen försvann och nu är klockan alldeles förmycket för att jag ska orka skriva om det på nytt.
 
/Jossan

Barbackadressyr 17 November

 
Tänkte posta en film från ridlektionen igår som var den bästa på riktigt länge. Såklart var det ju lite små tråkigt att just allt det bra skulle komma dagen efter Km men samtidigt så var det ju riktigt kul att det gick såpass bra som det gjorde. Vet inte riktigt vad jag ska säga om lektionen mer än att han hade riktigt bra energi för att vara honom.

/Jossan
 
 

--Nothing like us --

Lite blandade klipp!
 
/Jossan

Ridskolemästerskapet!

Ridskolemästerskapet

Ridskolemästerskapet är en tävling där de bästa ridskoleryttarna i landet koras.
Tävlingen har tre delmoment

Dressyrryttartest: Ryttarna bedöms utefter ridskickligheten genom programmet.
Stilhoppning: Ryttarens sits, position och förmåga att kontrollera och rida hästen genom en banhoppning bedöms.

Teori prov: Ryttarens kunskap om hästen, ridning och tävling kontrolleras med ett teoretiskt skriftligt prov.

Här kan ridskoleryttare över 15 år få tävla!
Klubbarna (ridskolorna) gör sin egen uttagning
1 ponnyryttare och en storhästryttare går till distriktsfinal, där distriktets ridskolor möts. 
Distriktet i sin tur får skicka en storhästryttare och en ponnyryttare till Riksfinalen! 
Där koras landets bästa ridskole ryttare!
Se till att även DIN ridskola deltar i tävlingen!

Källa: http://www3.ridsport.se/Distriktssajter/Sodermanland/Tavling/Ridskolemasterskapet/

Tänk vad kul att få vara med i den här tävlingen! Jag tycker verkligen det är ett bra initiativ av Agria att skapa det här mästerskapet. Tyvärr så har dom pausat tävlingen sen 2013 men om tillräckligt mycket intresse visas så kanske dom startar upp igen? 

 

/Jossan


Dressyr KM med Eddie 2014

Är verkligen inte nöjd med ritten, det enda positiva är att vi kom igenom utan en massa avbrott. Men ritten blev lite slarvig eftersom jag fick fokusera så mycket på drivandet då han "dör" när man kommer in i ridhuset när man ridit fram ute. På framridningen var han framme för skänkeln om än att han blir öppen i formen stundtals. Men som sagt när vi kom in på banan så *"dog" han och gick inte fram alls för egen maskin och då är det typ omöjligt att få till nån form också eftersom han inte har energi.

När vi kom ut från ridhuset gick vi upp på hoppbanan (där framridningen var) och då gick han klockrent och med ett för att vara honom bra tempo. Så himla typiskt honom, så nästa dressyrtävling jag anmäler mig till ska nog vara utomhus, för han blir en helt annan ponny då.
 
Fick en vit deltar rosett som jag såklart hängt upp bland dom andra, min och Eddies 9onde rosett tillsammans./Jossan

Kulltorps Diskett

Ni vet att jag skrev i lördags att jag skulle åka iväg på en grej som jag inte kunde berätta om? Nu är det mer klart så nu tänkte jag berätta. 
 
I lördags åkte vi upp till en familj som bor i närheten av mig som har tre stycken hästar. Det blev då bestämt att vi skulle komma tillbaka på tisdag och då skulle jag få prova att rida.  
 
Ponnyn jag då ska börja rida troligtvis ett par gånger i veckan heter Kulltorps Diskett och här följer lite snabb info om henne:
 
Kulltorps Diskett
C ponny (139cm)
U: Kulltorps Umbelline 
E: Paddock Camargue 
 
I tisdags när jag kom dit så kollade jag först en stund när dottern i familjen red. Medans en annan tjej som brukar hjälpa till med deras unghäst red den. Sen så red dottern på unghästen och då fick jag rida på Diskett. Första intrycket jag fick var att hon var ganska pigg (alltså typ trippig) och stark. Men det bestämdes att jag skulle åka dit igår igen och den här gången var det bara hon som äger hästarna och mamma där. Den här gången skrittade jag bara för att försöka få henne lugn och avslappnad samtidigt som jag fick tips om hur just hon ska ridas. Kan ju säga redan nu att det är ganska mycket skillnad mot hur jag ridit tidigare. Men det ska bli otroligt kul att få den här möjligheten att utvecklas utanför ridskolan också. 
 /Jossan

Fullt upp

Har inte haft en ledig stund den här veckan, återkommer förhoppningsvis med uppdateringen imorgon!/Jossan

Vinnaren i tävlingen!

Vinnaren i vår bloggtävling är korad.
Det var omöjligt att välja bland de väldigt bra motiveringarna så vi fick helt enkelt lotta, och vinnaren blev då Emilia Jansson 
 
Vi har kontaktat dig så du ska kunna få ditt pris.
Grattis!
 
/Ljusdalsryttarna
 

Dagens outfitDrog på mig varma ridkläder idag så jag inte skulle frysa ihjäl. Vilket jag inte heller gjorde.  Åkte iväg och gjorde en väldigt rolig grej som vi får se vad som händer med. Tyvärr kan jag inte riktigt berätta vad det är än, men förhoppningen är att jag kan skriva ett inlägg om det redan nu i veckan. Resten av dagen har jag bara varit hemma och frusit eftersom vi har bytt ytterdörr på vårat hus. 

Min förhoppning är att jag imorgon ska ta mig iväg till stallet och kolla/fota lite dressyrträning som är där. Sen vore det ju alltid kul att fota Stina men vet inte vart & när hon ska rida, så det visar sig väl här om det blir några bilder.


/Jossan

Sommarbilder!

Vad passar bättre att gör såhär i höstmörkret och kylan än gå igenom sommarbilder och fina minnen. Se och Njut! (men kopiera inte utan att fråga)
 
/Jossan

Orange för CRPS

 
 
 


I måndags på ridlektionen hade vi orangea schabraket. För att i November ska man ha orange för att uppmärksamma CRPS, precis som man har rosa i oktober.
 
För att läsa mer om den sjukdomen och en massa annat spännande, kan man gå in på grymma Matildas blogg, www.skogsrusset.se! 
 
/Jossan

Ridlektion 3/11

Idag var det hoppning som stod på "schemat", det blev lite studs eftersom jag önskade det förra veckan. Eddie var riktigt seg precis som i lördags. Jag tänkte om det kunde bero på nått speciellt och kom fram till att det antagligen är för att han har massor med päls (och håller på att sätta ännu mer) och att underlaget är lite i djupaste laget så han orkar helt enkelt inte lika mycket. Eftersom vi är lite "ung och dum" (skämt åsido) i ,min grupp så fick vi testa att släppa händerna över studsen. Jag litar ju så otroligt mycket på Eddie och vi känner ju varandra så bra så det var inte nått problem ändå.

 
 
 
 
 
 
 
/Jossan
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Porträtt från hagen 31/10F

För er som undrar så var det inte jag som fixade manen, och jag är INTE speciellt nöjd med hur den blev. Så just nu kan jag knappt vänta tills den växt ut igen! Men det tar väl ett år eller så. SUCK 

Dessutom får han nog ha utsläppt man på dressyr km nu då jag knappt kan knoppa den när den är så kort och tjock...

/Jossan

Dagens ridpass 1 November


Det har ju gått bättre om man säger så. Idag var första passet på LÄNGE som han var så där seg och inte alls hade någon lust att överhuvudtaget röra sig framåt. Men det blev lite bättre mot slutet.

/Jossan
 

Quotes/Ljusdalsryttarna

RSS 2.0