Hej!


Stinas hoppträning (28 April)

 


/Jossan

Dagens privatlektionHade privatlektion i hoppning idag tillsammans med Lovisa, det gick faktiskt över förväntan och Eddie va ganska pigg och lyssnade bra. Vi hoppade några linjer och satte sen ihop det till en liten bana, på ca 60 cm. Eftersom det är pay & jump på lördag och jag ska hoppa två 60 rundor med Eddie.

Fick tillfälle att använda mitt nya pannband också, tycker han passade väldigt bra i det, för jag tycker att tre delat kan se lite mycket ut på vissa hästar.

Har även en film från idag men den kommer ut som tidsinställt imorgon
/JossanJulshowen 2012 - KadrilljenBättre sent än aldrig.

/Jossan

Fredag!

Hallå! Nu är det äntligen fredag, skönt. I helgen ska jag hoppträna på utebanan för första gången i år. Jippii! Tröttnat på ridhus nu. Jag ska tävla nästa helg i Hudiksvall, rider LC och LB, årspremiär för utetävling blir det för min del.

/StinaDressyr på utevolten 25 April

Knappte lite bilder idag när Stina red dressyr så jag tänkte lägga upp dom.  Ni får mer än gärna kommentera vad ni tycker om bilderna och så.
Har även film, som jag kanske ska lägga ut, ska bara kolla om den blev bra.

/Jossan

 
 
 
 
 
 


 

På skolan

Vi ska sluta om 25 min. Så skönt med en lung dag såhär på en måndag. Listar det vi gjort idag 

*Började 9.00 på gymnasiets aula med att kolla på en teater i två timmar. Den hette "En ny gammal saga".

*Hade rast fram till lunchen som vart försenad pga teatern.
*Hade rast efter lunchen som vanligt till 12.20.

*Chill matte lektion 

*Gick till skolsköterskan för att mäta och väga oss en sista gång på grundskolan.

* NU - Jobbar med EA (eget arbete)
 

Vet att ni säket tyckte det där var väldigt intressant. 

Efter skolan ska jag till stallet, vi ska ha planeringsmöte inför en myskväll som vi ska arrangera på fredag, och så ska jag ha min ridlektion som vanligt på måndagar. Jag hoppas så klart på att jag får Eddie eftersom jag hade honom förra gången och det va väldigt länge sen jag hade honom på en dressyrlektion. Helst av allt skulle jag vilja rida på utevolten eftersom den nu ÄNTLIGEN är helt snöfri, dock tror jag att vi skulle frysa ihjäl, dessutom är nog underlaget fortfarande lite väl blött/lerigt. Men man vet ju aldrig.

/Jossan

Fotat hopptävling!

Dagen har tillbringats med Felicia på Tunalids ridklubb, har blivit en heldel bilder som jag nu ska sätta mej och redigera och skicka :D
/Jossan

Stina här!

Ja ni läste rätt, jag lever faktiskt trots att jag varit otroligt oaktiv här på sistone. Nu är det ändring på det i alla fall, allt ska blir grymt bra nu! Släpper snart en bra grej också. 
 
Imorgon ska jag tävla, LC och LB i hoppning på BRS på bästa Jagularen. Tävlingen börjar 15.00 så vi åker runt 13.30. Jag uppdaterar kanske er i bilen från Hannahs mobil. 
 
/Stina
 

Tävlade i söndags!

Hallå! I söndagsn tävlad jag och Jagge, LC och vi debuterade LB. Det kändes bra i båda klasserna och i LC var jag dubbelnolla och vann. I LB fick jag 13 fel, rev två och sen tittade han till på något och sprang på sidan om ett hinder, det var mycket fel överhuvudtaget under hela dagen. jag är ändå nöjd med han då han hoppade bra på de hinder han inte rev och så. 
 
Nu sitter jag i alla fall i stallet och ska ha US-möte snart, närmare bestämt om 16 minuter.
 
Ha det bra!
 
 
//Stina
 

Idag går lyckönskningar....

Till världens bästa kompis, Stina, och världens bästa D ponny, Liljegårdens Jaguar. Då Stina ska iväg och tävla LC och debutera LB.
B


Bilderna är från fredagens hoppträning.

/Jossan

Dagens ridpass

Red som ni vet Eddie idag och ska göra detsamma imorgon, idag ställde vi fram två hinder på 50/60 och det gick helt okey, Eddie va faktiskt ganska framåt och piggare än han brukar vara. Det blev lite ändrade planer imorgon, för Felicia och Inez ska oxå hyra så då rider jag med dom eftersom Julia ville rida på morgonen.

Om jag hinner ska jag försöka hinna med att putsa, sadel, träns och mina skor imorgon också 

Jag och Julia passade även på att fota när vi skulle gå ut till hagen. 
/Jossan

Stalldax

Nu ska jag åka till stallet och rida Eddie, tillsammans med Julia som ska rida Storm. Tror att vi ska hoppa, men det får vi se när vi kommer till stallet. Hur kan det föresten komma sej att när det är skola är det jätte svårt att komma upp på morgonen, och när man ska till stallet/på tävling är det mycket lättare? 

Hur resten av dagen spenderas är ännu oklart, men jag skulle gissa på att det blir att stanna i stallet och kolla på dressyrträningen.

Bjuder på två bilder på Eddie så inlägget ska bli lite roligare.
Nu måste vi nog ta och åka om vi ska hinna dit.


I belong with you, you belong with me, you're my sweetheart....

/Jossan


 

Taggar Eddie ridning!

Ska hyra Eddie lördag & söndag. Julia ska hyra Strom så vi får väl se vad vi ska göra, tror det blir en dag hoppning och en dressyr, fast jag skulle nog helst köra dressyr båda dagarna. 

Dressyr
Fokus på framåtbjudning och ställning.

Hoppning
Fokus på att få ett jämt flyt över hindret och se till så han inte bryter av efter hindret.

För söt för att vara gangster...

/Jossan
 

Saknar B ponnyerna ....

Det är nått speciellt att rida små söta b ponnyer, tänkte sätta ihop ett inlägg med bilder på dom jag ridit, som iof inte är så många..

Haribo  - En ponny som jag och mamma vaktade en helg i höstas :)
 
 
 
Storm
  - Ridskolans näst minsta ponny, som jag red på jullovet 2012


Pocahontas - Min f.d medryttar ponny , som tyvärr fick tas bort i sommras pg.a en skada.


Har säkert ridit nån mer oxå men det har jag inte bilder på....
/Jossan

Ridlektion 8 April

 

På ridlektionen igår fick jag rida Tjejen, vilket va riktigt länge sen, mamma filmade lite, så jag skulle kunna visa er.
Det gick faktiskt jätte bra, vi gjorde först en övning där man skulle rida två steg i skritt och sen göra halt, för att få in hästarna mellan hand och skänkel. Tjejen va väldigt lätt att rida om man jämmför med Eddie och Rex som jag har ridit på sista tiden.

/Jossan

Ombedd att gästblogga.

Men vad ska jag skriva om? Ingen aning. Hanna från Helsingborg, snaaart 17 år gammal som driver DENNA bloggen. Har en 9-årig d-ponny, Ofelia. Vi har tävlat upp till 80 cm på pay and jump, och siktar högre. 
Mål nummer 1 denna säsongen är att ta oss an LC-kombinationen på new forest SM i sommar (90 cm hoppning LC dressyr). Mer om oss och våra tävlingar kan ni se på bloggen.
BTW! säljer min hoppsadel som är på bild, Horsehead Andromeda 16,5 tum normal mot vid bom, 3500,-
(Säljer även MASSOR av märkeslösa schabrak, 125-täcken, träns/förbygel m.m. kolla in min blogg eller maila irja_sot@hotmail.com (sms 0709554552) för lista/bilder. Billiga priser. Kan hämtas i skånetrakten, på ghs eller skickas!
 
 
 
 
 

Ny design

Vad tycker ni?

/Ljusdalsryttarna

 

nytt iphone skal!


Åh, är mer än nöjd! bilden gör det inte alls rättvist.
/Jossan

Asså, ja, det är speciellt för mej...


Minns hur totalt livrädd jag var för att hoppa dom där kryssen, och att det krävdes en heldel övertalning från min underbara kompis Stinas sida innan jag hoppade både den gul/blå oxern och senare den rosa (inte samma tillfälle).
Har nämligen länge tyckt att oxrar har varit läskigare än vanliga hinder, trots att jag fått det förklarat för mej massor med gånger att dom är lättare för hästen att hoppa. Så i tisdags på hoppträningen för Bettan tog vi oss över den där oxern på inomhus bilden (guld/lila) och gissa hur högt det är? - Jo det är 80 cm.
Behöver jag säga att all hopprädsla nu är totalt bortblåst, iafl när jag sitter på Eddie eftersom vi litar på varandra.

Tycker dom här bilderna symboliserar hur långt vi kommit tillsammas, jag och Eddie.

Ridskoleponny eller ej, vem säger att man inte kan utvecklas ändå?
/Jossan

Kollar på bästa filmen

Sitter och kollar på Sherdil på Youtube, hemma hos Julia :)
Imorgon är det påskpyssel i stallet så då ska jag dit till tolv.

Förresten blev det att jag va där en stund idag oxå och kollade på sadelprovningen.

/Jossan


Dagen spenderades i stallet

Har varit i stallet från typ nio till halv 7 idag, anledningen till att det blev så tidigt va att jag skulle kolla på Julia och Fillan som skulle ha privatlektion i hoppning. 

Det har väl inte hänt sådär jätte mycket i stallet, jag har typ smörjt Eddies träns, knoppat Billy (det blev inte vackert) och hjälpt till att ta in hästarna.

Imorgon blir det dock inte stallet, för mamma sluat tidigt så då ska vi åka och kolla på tapeter till mitt rum :)

/JossanApr. 01, 2013

Tyckte det va bäst att inte skriva nått här idag, eftersom det va första april...

/Jossan


RSS 2.0