Eddie

Har nu ridit Eddie hela påsken förutom i fredags då han hade vilodag. Det har gått lite sådär då jag inte riktigt får honom fram till bettet. I lördags red vi ut en sväng med Stina och Jagge och det tyckte han var jättekul. 

Idag fick Emma (min ridlärare) rida lite och sen fick jag hoppa upp en sväng på slutet och känna lite på han. Det kändes ganska bra men det är så väldigt svårt och jag vet inte vad jag ska göra när vissa situationer uppstår när jag rider på egenhand. Därför var det extra skönt att få lite hjälp. 

Imorgon är det programträning som står på schemat igen inför tävlingarna. Vi får väl se om han är lika duktig imorgon men jag måste plugga program tills dess. /Jossan

Glad påsk!Från oss! 

/Jossan

Den här hästen alltså!

 
Så himla fin är han!

/Jossan
 
 

Jag trodde aldrig

Faktiskt så trodde jag aldrig att jag skulle gilla nån mer häst än Eddie. Visst gillar jag de flesta hästar men inte på ett spnt där speciellt vis. Definitivt trodde jag aldrig att jag skulle gilla en storhäst. Men jag tycker det känns som jag börjar göra det med Lukas. Nu har vi redan hunnit ha tre pass tillsammans och jag tycker det känns som han är precis min typ. Så himla känslig, behöver i princip bara tänka att han ska flytta åt nått håll så gör han det. Ska bli riktigt kul att se vart detta leder i framtiden.
 

Verkar som han har travat direkt in i mitt hjärta. I fredags tog vi våra första galoppsprång också, det tyckte han var lite väl kul haha.

/Jossan 

Mot stallet!

Tänkte bara kika in här och säga hej innan jag åker till stallet och rider Eddie. Det är årsmöte idag också med Us men det tror jag inte att jag kommer kunna vara med på eftersom ridhuset bara är ledigt den timmen då det är möte. Tänkte också passa på att visa lite bilder från ridpasset i måndags.


/Jossan

Julia & Isse

Tänkte lägga ut lite bilder på Julia och Isse från hopplektionen som var tisdagen på lovet (förra veckan).
 
 
 /Jossan

Ridpass på Eddie

I måndags och i lördags red jag faktiskt Eddie eftersom det var lov. Han var riktigt fin på slutet men det var en lång väg dit. Just nu har vi problem med att jag försöker få honom att gå fram mycket mer än jag gjort innan och han ignorerar det. Ute funkar det sä himla bra men inomhus tar det tvär stopp och han blir segare än sirap. Nån som har nått tips på hur jag ska kunna rida honom så han går fram utan spö? 


/Jossan 

Stallmys

Idag  har jag bara myst och borstat lite på Eddie men jag var ändå i stallet ganska länge. Eftersom jag var där med Stina och hon måsta ju ta hand om och rida Jagge. Plus att hon tar hand om en annan häst i stallet den här veckan med.

Onsdagar är en väldigt mysig dag i stallet tycker jag och speciellt idag när det var så fint väder och jag fick sluta skolan tidigare. Gjorde föresten en ponnyfläta på Storm också. Det är bra träning nu eftersom han ska vara med i laget och han har mycket man så det blir lite svårt att knoppa.

Fick även en kommentar här om jag kunde visa hur man gör sånna flätor, och visst skulle jag kunna det. Men måste dock fråga Stina om hon kan fota för jag kan inte fota och fläta samtidigt. Dessutom vet jag inte riktigt om det kommer synas så bra på bilder så det kanske blir lättare att göra en liten film, det visar sig. /Jossan

Lagträning och nya schabrak

Jag skrev att jag skulle berätta i ett eget inlägg om mina och Eddies framtidsplaner. Jag trodde vi gjort våran sista tävling när vi red ut från banan på Tunalid i höstas. Men nu är det såhär att vi ska för första gången rida i div 3 laget! Det ska bli riktigt spännande både eftersom det är ett nytt program för oss och för att jag är van att åka själv på dressyrtävlingarna. Då det hittils nästan bara vart jag och Stina som tävlat dressyr för Lrk. Det ska också bli kul att klubben blir representerad av ett lag igen då det var väldigt länge sen vi hade ett ponnylag. Såklart fokuserar jag och Eddie på att träna till det nu och det är kul att ha ett mål att träna mot. Första omgången är faktiskt just på Tunalid 10 april. 

I fredags hade vi lagträning och red igenom programmet och så. Det gick faktiskt inget vidare men bjuder på en bild ändå. 

 
Som ni ser så har ridskolehästarna fått nya schabrak och det har jag nog glömt att visa här. Men dom är svarta med orange kant, så står de Swedbank på ena sidan och ljusdals ridklubb på den andra. Jag brukar inte tycka det är så fint med rak kant på schabrak men jag tycker dessa funkar till vardags.... 
/Jossan

Mysigt pass med Eddan

Idag fick det bli ett mysigt pass på Eddie uppe på hoppbanan. Jag tog det väldigt lungt då det var ganska mycket snö och det är jobbigt att plumsa. Höll mig mest på det upptrampade spåret också men Eddie tycker iaf att det är superkul och vill gärna springa. Ni som känner Eddie vet ju att han inte gärna springer/rör på sig frivilligt i vanliga fall så jag tycker det känns skönt att jag vet nått som höjer hans motivation lite. Det blir så mycket lättare att träna på en glad och positiv häst. 

Imorgon får han en välförtjänt vilodag sen får vi se om jag kan rida måndag eller tisdag eftersom det inte är några lektioner.

/Jossan

Bilder på Lukas del 2

 


/Jossan

Ridpass med den bästa

Idag red jag faktiskt Eddie igen, det var allt för länge sen sist tyvärr så han var lite motvillig stundtals men det blev bättre och bättre. Tänkte mig att jag skulle rida igenom LB programmet men kom inte ihåg exakt hur det var så red delar ur det istället. På fredag får jag rida Eddie igen för då är de tränings dags. 


Det är förresten väldigt svårt att få honom motiverad inomhus och försökte rida utan spö eftersom man inte får ha de på tävling och då brukar han lägga av.

Kom på att jag förresten har en sak om Eddie och vår framtid jag glömt berätta för er. Tar det i ett eget inlägg så håll er till tåls ett tag till.

/Jossan

Bilder på Lukas del 1

Tänkte visa lite bilder från när jag red Lukas i måndags. Då det blev väldigt många bilder tänkte jag lägga upp två delar.
 
 
 
 


/Jossan

Ny bekantskap

Idag var det ridlektion även fast det är lov, det kändes lite konstigt men brukar ju ändå tillbringa loven på ridskolan så. Nästa vecka har lektionerna uppehåll istället däremot. 

På dagens lektion fick jag rida Lukas för första gången. Han är ju en av dom två nya hästarna som flyttade in i höstas. De båda går bara vissa lektioner än eftersom de fortfarande skolas in i verksamheten. Han var väldigt fin och känslig att rida tycker jag. Det kändes riktigt bra stundtals även om det blev lite ostadigt vissa stunder. Men dels var det ju första gången jag red honom och sen är han inte så gammal/utbildad heller. Allt kan ju inte vara perfekt jämt lixom.  

Tror jag tycker om honom näst mest av ridskolehästarna redan. Och nu har jag ridit alla ridskolehästar utom den andra nya (Kalle) men det kommer väl det med tids nog. 


Dagen till ära fick han låna Eddies rosa hv polo och ha knoppar med små rosa rosetter på. Jag tycker det är lite extra kul/mysigt att hålla på och fixa med manen och fläta och sånt när jag ska rida nämligen.

Fler bilder kommer en annan dag. 

/Jossan

Ponnyflätor och Wångenresa

I måndags var det ju som ni vet lektion, jag hade Diana precis som vanligt. Känner inte alls att det är kul just nu så därför skriver jag inte mer om det heller. Men nästa vecka ska det bli spännande att rida igen, mer om det då... 

I tisdags var vi på en mässa i Sundsvall med skolan så det blev inte att jag red Diskett då som jag brukar. 

Idag var en väldigt chill skoldag och sen åkte jag till stallet och pysslade med Eddie ett ganska långt tag. Sen när han skulle gå in på lektion så kände jag fortfarande ett behov av att pyssla med nått så då passade jag på att bekanta mig lite med dom två "nya" hästarna. Testade att fläta Ponnyflätor på dom då de har lite lång man och Eddie som ni kanske sett fortfarande har lite kortare sen den klipptes och inte hunnit växa ut riktigt.  På Kalle blev den bäst och även coolast då han har två färger på manen.Imorgon ska jag åka till Wången med nästan hela rid & häst gänget. Vi ska prova och köra trav och rida islandshästar. Som ni kanske vet var vi på Strömsholm i våras och jag tycker det är en fantastisk möjlighet att få besöka två av Sveriges riksanläggningar och se hur det är. Sen att det finns Isisar där är ju bara en stor bonus.

Uppdatering därifrån kommer absolut, ska ta med kameran och försöka fota så mycket som möjligt. Eftersom det är så långt till Wången så kommer vi sova där en natt och åka hem på fredag.


/Jossan

RSS 2.0