Tävling igår

Igår var jag och Eddie till Regnsjö och tävlade LC och LB med laget. Han var verkligen superfin på framridningen till lagklassen. Men som vanligt räcker det inte till på banan för domarna. Igår var dom dock ovanligt hårda och det var längesen jag fick så här dåliga procent. 

Men vi hade ändå superkul och det fanns en underbar skog precis brevid anläggningen som man kunde rida fram i. Något som Eddie verkade uppskatta mycket.  

Vill även passa på att skriva att jag är stolt över laget och våra prestationer även om vi inte fått nån placering har vi gjort vårt bästa. /Jossan

Debut i storhästhoppning!

Idag gör jag & Zack debut på tävlingsbanan. Det är min första storhästhopptävling men det ska nog gå bra. Förra helgen hoppade vi 80 & 90 på pay and jump på hemmaplan och det gick bra, nu startar vi en 80 cm klass strax efter 10-tiden på Hudiksvalls rid-och ponnyklubb.

Tävlingen finns på Equipe, där står vi med, Stina & Balcers!

Det regnar ganska mycket än och har gjort det i flera dagar, hoppas banan är okej ändå..

/Stina

Det som hänt sen sist

Sen sist jag skrev ett inlägg har jag hunnit med massor i skolan även om det är en heldel kvar än. 

Jag har hunnit tävla, och varit med om en fredag den 13onde som verkligen levde upp till sitt namn. 

På lektionen i måndags hade vi teori och på rid och häst idag fick jag hoppa Eddie lite i för pay & jumpen vi ska vara med på imorgon. Jag förväntar mig ingenting imorgon för vi är inte så samspelta i hoppningen nu när vi typ aldrig hoppar längre. Tog en runda på 60cm för jag tyckte det känns bra, det är lågt och förhoppningsvis lätt. 

Idag var han superfin och hoppade väldigt bra fast jag var lite ringrostig. Det var även sista riktiga rid och häst lektionen som vi hade på ridskolan. Resten av lektionerna ska vi nämligen åka på lite studiebesök och annat kul!

Men nu måste jag verkligen sova, vi hörs mer med resultatet från både pay and jumpen och tävlingen förra helgen.

/Jossan

Bilder från träningen


Fick som sagt hjälp av Carolina med ridningen igår. Vi jobbade mycket på hur jag ska göra och min sits. Fick till en riktigt bra känsla till slut men det var verkligen kämpigt både för Eddie och mig.  Idag blev jag nästan lite sugen på att anmäla mig till lbn på Nansta också förresten. När man ändå ska dit och det inte blir så lång väntetid liksom.
 
Annars har dagen spenderats som fotograf på Dkrs dressyrtävling för häst. Räddningen var att det var superfint väder och tävlingen var ute. Men fick med mig över 2000 bilder hem som ska sorteras och vissa ska redigeras och visas upp för dom som hört av sig. Detta plus att jag hade fotografering med Hanna i fredags gör ju att jag vet vad jag ska göra ett tag framöver. Dessutom ska det sista i skolan fixas också.
 
/Jossan

Glad ponny och träning x2


Tänkte bjuda på några bilder från hemma tävlingen förra helgen. Skönt att se att han är glad ibland iallafall..

I torsdags red vi på utevolten och faktiskt så gick det jättebra. Jag fick en insikt i varför jag inte kan hålla ihop händerna så mycket som jag kanske borde. Det beror helt enkelt på att han är lite svår att styra med skänklarna och då tar jag ut tyglarna och "styr" istället för att han ska flytta undan för skänklarna. 
Det är helt enkelt att träna vidare på det och hålla ihop händerna och styra mer med benen än vad jag gjort tidigare. 

Idag ska jag också rida på utevolten och då ska jag få lite hjälp av Carolina så jag hoppas det går bra. Det blir lite som ett genrep för nästa helg då vi åker till Nansta/Tunet och rider en Lc:1.

/Jossan

Morgonpigg Jaguar

Precis ridit ett dressyrpass på en väldigt morgonpigg & rätt fin Jaggis. Skrittar av nu och sen får han gå ut i hagen för att i eftermiddag bli tvättad inför morgondagens tävling. LA:1 & LA:P1 i Delsbo!
Vi är laddade!!

/Stina
Slutspurt i skolan

Just nu är det otroligt mycket i skolan som ska in innan betygen sätts i slutet av den här månaden. 

I måndags på ridlektionen fick jag rida finaste Lukas igen. Alltså wow, han passar mig verkligen så bra i ridningen och min ridlärare sa att han gjorde underverk för min sits. Försöker också få gruppen att gå med på att vi ska rida ett program nån gång på lektion med dressyrstaket och allt. Får jag inte Eddie den gången vill jag absolut ha Lukas. Tror vi skulle kunna klara oss igenom en LC med ganska bra resultat bara vi börjar jobba med galoppen lite. 

Imorgon är det ledig dag både från lektioner och skola. Så då passar jag och Eddie på och träna lite inför dom två tävlingar vi har kvar denna månad. Även på lördag har vi lite träningstid tillsammans. Dom andra två dagarna hoppas jag att han får lite välförtjänt vila medans jag hittar på lite annat. /Jossan Tävling idag

Kom på att jag inte skrivit så mycket om att vi skulle tävla idag. Det var hemmatävling och dags för omg 2 med laget. Jag och Eddie startade LC och LB med väldigt bra resultat, jag är jättenöjd. Vi närmar oss den där gränsen på 60% nu i Lcn och i Lbn passerade vi 50 gränsen för första gången i en LB. (Observera att detta inte är en riktig "öronbild" då jag står på marken haha)

Då jag åkte till stallet vid halv 7 imorse och åkte hem därifrån 14 timmar senare så är jag skapligt trött just nu men tänkte bara kika in och berätta hur det gått idag. Bilder och ev filmer får ni därför en annan dag!

/Jossan

Klockan ställd på halv åtta

Jag hade tänkte kliva upp vid 7.30 men jag har fått anstränga mig för att lyckas sova till nu, 6.40. Jag har varit mer eller mindre vaken sedan 5.30. Snacka om att vara laddad för att vara på tävling hela dagen och hjälpa till med det som behövs. 
Klev i alla fall upp nyss och om allt går enligt plan här hemma är jag i stallet runt 7.30, ska packa, fixa mig & äta frukost innan dess.

Hörs!


/Stina

RSS 2.0