Djurplågeri-ett gammalt inlägg

Det här är ett inlägg jag skrev för cirka ett år sedan, det handlar om djurplågeri och ni får gärna sprida det.

Jag tycker att djurplågeri är otroligt dumt i alla former och jag önskar att det skulle gå att bara få stopp på allt djurplågeri och alla djurförsök. Oskyldiga djur som inte gjort oss människor någonting. Varför kan folk bara döda dem för att de har lust? Och det är nästan värre när folk skadar djur och låter de lämnas åt sitt öde. Lidandet blir enormt då. Sen finns det andra sorters djurplågeri. Alla står inte och slår djur till exempel. Slakttransporter bland annat, djur som fraktas till andra länder i trånga utrymmen. Är inte det djurplågeri? Att låta djur stå utan mat och vatten väldigt länge med en massa andra djur. Det finns gånger då djuren trampar ihjäl varandra i de trånga lastbilarna. Ska det vara så? Är det okej att djur dör plågsamt för att vi människor är lata eller egoistiska? Skulle inte vi tycka mer om att äta kött om vi vet att djuren är skötta med omsorg och kärlek? Jag skulle det i alla fall. Men sedan finns det ju människor som bara tänker på sig själva. Egoister. De tänker inte på andra människor eller på djuren. De ser bara pengar. Pengar, pengar och pengar. Hur bra är det? Ska man prioritera pengar framför flera hundra liv? Tjänar man inte mer i slutänden av att se till att djuren har fått en bra sista tid i livet? Tänk vilka skuldkänslor de som vet att de har gjort så att djur dött måste ha. Eller också är de helt känslokalla. Kan man vara så kall? För mig är det orealistiskt. Skulle man själv vilja att någon annan prioriterar pengar framför ens liv? Nej, det vill nog ingen innerst inne.
 
Folk måste öppna ögonen och se hur det är och att det drabbar så otroligt många liv och själar. Det är inte okej med djurplågeri. Alla har rätt till ett bra liv och till en bra död.
Djur blir slagna för att de inte förstår. Djur blir slagna hårt med spön, händer och i vissa fall får djuren rejäla elstötar för att de undrar, de undrar vad de ska göra och varför de blir slagna. Man vinner inget krig med våld, man vinner med klokhet. Man vinner ingen fotbollsmatch genom att bråka, man vinner med samarbete. Man vinner inte heller någons förtroende och tillit med våld och bråk, för det vinner man med kärlek.
Det räcker att någon människa slår ett djur för sedan minns djuret det för alltid, visa djur hinner aldrig lita på någon människa fullt ut i hela sitt liv. Bara för att en person inte använder sin hjärna och sitt hjärta till att förstå att man inte gör så, aldrig någonsin, dessutom mot ett hjälplöst djur.
 
Tycker att alla ska ta och fundera på det här, väldigt många bryr sig och om man då kan sprida det med ord som folk funderar över och så vidare så kommer hälften av de som blivit berörda att göra någonting, det räcker att dela med sig om sina tankar för andra som jag gör nu. Det handlar om att nå ut till folk, ju fler som ser, desto fler kommer förstå och handla utefter det. Ingen kan göra allt men många kan göra mycket.
 
Det här inlägget ska inte vara fint då det inte är fint i verkligheten, är det skit i verkligheten ska det vara det när folk berättar och skriver också. Meningen är att man ska förstå hur det faktiskt är. Man tänker att så är det inte och så vidare, men innerst inne vet vi att det inte är så, varför ska vi ljuga för oss själva när vi kan rädda liv på att visa oss själva och andra sanningen. Att det inte är så jäkla fint och underbart alla gånger, vissas liv, människors som djurs är rent ut sagt ett helvete. Vissa får aldrig ens se en liten glimt av det ljusa och vackra, de får leva i dunkel och rädsla, vissa vet inte ens vad tillit är.

/Stina

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0