Hur ska det vara?

Ska folk behöva bli kränkta? Nej, ska folk behöva bli mobbade? Nej. Och ändå sker det, inte sällan heller utan ofta, folk blir utsatta varje dag av mobbning och kränkande kommentarer. Det jag vill säga är att alla är lika mycket värda trots att man är olika, alla kan inte bli behandlade på samma sätt men alla ska bli bemötta på samma sätt. Det är en väldig skillnad på de två orden, eftersom vi människor är individer med helt olika personligheter kan alla inte bli behandlade på samma sätt, vissa kanske behöver en ordentlig tillsägelse medan någon annan måste man diskutera lugnt och försiktigt med för att den ska förstå. Men grejen är den att alla ska bli bemötta på samma sätt. Bara för att du ser ut på ett visst vis eller är på ett visst vis har ingen människa i hela världen rätt att ha en annan attityd mot dig, alla ska bli bemötta med glädje, kärlek och förståelse. Du kanske måste få en ordentlig tillsägelse men bara därför betyder det inte att någon har rätt att bemöta dig med något annat än kärlek, glädje och förståelse. Alla ska förstå att de är lika mycket värda som alla andra här på jorden, även folk som har bombat en hel stad, att man undrar varför de gjort det är en helt annan sak, ofta gör människor dumma saker just för att de inte blivit bemötta med glädje och förståelse, det finns ju oftast en anledning som är någon annan än: Vi gjorde det för att vi hade tråkigt och ville hitta på något. 
Varför blir folk kränkta för hur dem är? Eller ännu värre, hur dem ser ut? Alla har inte den perfekta naturliga huden och alla har inte det där silkeslena håret, men vad är det som säger att man är vacker för att man är smal med långa ben och med den perfekta huden? Det är precis lika vackert att se ut på andra sätt, det är på insidan man är  vacker. 
Den här världen är knasig, man måste se ut på ett visst sätt för att vara med vissa människor, eller inget säger att man inte får vara med dem ändå men det bara finns där, man känner det, man känner att de kanske kränker hur man ser ut bara för att man inte ser ut som dem, det är inte säkert men man har ändå den känslan, känslan som funnits sedan man gick i fyran. Men varför har man den känslan då? Den har förmodligen inte kommit till bara hux flux liksom, man har oftast sett någon annan blivit behandlad så eller kanske blivit behandlad så själv. 
 
Varför får inte alla vara och se ut precis hur de vill?

Jag förstår verkligen inte, och vi som sägs ha så jämnlikt mellan tjejer och killar, hur kommer det säg då att många fler killar som rider blir kränkte än atalet tjejer som spelar hockey? Är man en tjej som spelar hockey är man modig, tuff, stark. Men killar som rider blir inte kallade för modiga, tuffa och starka, hur kommer det sig? I stället blir man kallad för bög och andra saker som inte har ett dugg med vilken sport man håller på med att göra. 
 
Hur kommer det sig? 
 
Varför är det så? Jag fattar verkligen inte det. Är det någon här som gör det? 
 
Sprid detta så att alla kanske förstår! 
SPRID SPRID SPRID
 
/Stina

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0