Julkalender 2012 - Lucka 1 - Fototips


Vi ska ha en julkalender här på bloggen i år. Det kommer komma ut en ny "lucka" varje dag klockan tre, fram till jul. Så håll koll, förhoppningsvis kommer det mycket kul upp!

Lucka 1 - Ett fototips

Som många av er säkert vet är det riktigt svårt att få bra bilder i ridhus, här är några snabba tips för att underlätta vid ridhusfotografering, även om det är att föredra att fota ute så finns det ju inte alltid möjlighet till det....

* Ha INTE bilxten på, i dom flesta fall räcker den inte för att lysa upp hela ridhuset ändå. Och då gör det bara så bilderna blir sämmre. För att inte tala om att blixten kan skrämma hästarna.....

* Det är nästan omöjligt med en dålig kompaktkamera (digitalkamera) så se till att ha en systemkamera så det finns fler möjligheter till att ändra inställningar.

* Lär dej lite om vitbalans, slutartid, bländare & lär dej mer om kamerans olika funktioner innan så är det mycket lättare att få ett hyfsat resultat.

Läs även inläggen om ridhus fotografering hos Jessica Stene dom är riktigt bra och välskrivna och jag har själv lärt mej därifrån, ni hittar dom HÄR (Del 1) & HÄR (Del 2)

Sen är det ju bara att hoppas att vintern inte blir alltför lång och mörk...
&
Sist vill jag bara önska er lycka till med fotograferandet och hoppas att ridhusen där ute i sverige inte är alltför mörka och omöjliga!

/Ljusdalsryttarna - JossanKommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0