Sneakpeak från igår...




/Stina 

Mitt drömträns


Ett svart Dyon working collection med lackad remontnosgrimma och tredelat stasspannband. tyvärr har jag inte hitttad nån remontnosgrimma som har spännen på båda sidor och ej en rem som går över nacken. Det ska inte heller vara spännen på själva delen som går över "nosen".
 
Är det nån som vet om det finns en sån överhuvudtaget och isfall fast man kan köpa den, lackad eller ej spelar ingen roll men helst inga andra dekorer? 

/Jossan



Snart så får ni veta ...


/Jossan


En dag SKA vi vara där...

Att få rida ett riktigt ärevarv och allra helst med en blågul rosett fladdrande i Eddies träns är en dröm som jag har. Hoppas såklart på att kunna uppfylla den drömmen och gärna inom en sanr framtid. Men vi får helt enkelt se vad som händer.



/Jossan

Hoppning 24 Mars

Idag hoppade vi samma bana som igår. Bettan frågade några andra i min grupp om dom ville hoppa på den höjden som hindren låg på eller lite högre. Till mig sa hon "dig frågar jag inte ens du ska hoppa högre". Jag tänkte väl mest att jaja det blir väl 70 som vi hoppade igår. Men när jag hoppat klart så red jag runt hinderstöden och då låg hindren på 80. Så idag har vi hoppat våran första 80 bana och jag tycker det gick bra men jag behöver sätta mer tryck i honom för att han ska orka hoppa riktigt när hindren blir så höga.

 
 
 

/Jossan
 

Porträttfotografering med Jagge 14/3

 
 
/Stina

Tävlingsgruppen 23/3 - Emma och Julia



/Jossan

Tävlingsgruppen 23/3 - Jag och Eddie

Idag tror jag att jag och Eddie hoppat vår första bana på 70 cm. Eddie var pigg och glad och vi bara svävade över. Det var även så många återbud idag så vi slog ihop båda grupperna och var ändå bara 6 st.

Imorgon på lektionen ska vi ha Bettan igen eftersom Emma fortfarande är utomlands och då ska vi hoppa samma bana som vi hoppade idag. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Jossan
 
 
 
 
 
 
 

22 Mars

Igår åkte jag till stallet ett sväng och kollade när Stina red och myste med Eddan ett tag. Han var faktiskt ganska glad, vilket inte hör till vanligheterna! 

Senare idag ska jag till stallet igen och hoppa i tävlingsgruppen. Tror vi skulle hoppa bana, men jag hoppas att vi inte ska det. Finns så mycket mer att träna på än bara banor...  Vi får se hur det går men går det som dom senaste gångerna skulle jag nog vilja hoppa ca 70/80 för att känna mig säker på den höjden inför pay & jumpen som ska vara  5 April där jag är anmäld på 70.



/Jossan

Hejsan hoppsan, jag lever!

Ja det gör jag faktiskt, bara lagt bloggen åt sidan ett tag, men nu är jag tillbaka, ni slipper mig inte helt. 

Imorgon ska jag och Jaggeman tävla i Söderhamn, vi startar LC och LB, det är mycket starter så det är skönt med en liten sovmorgon, kan faktiskt sova till halv sju om jag har tur, haha. 

Ska försöka uppdatera er under dagen imorgon om internet vill samarbeta.

/Stina
SORF förra året

Stallet

Både igår och idag var det bara en snabbis i stallet så därför har jag inte vetat vad jag ska skriva här men tänkte kika in med ett inlägg nu så ni hör nått från mig iallafall.


/Jossan

Vår eller vinter


 Det var ju vår?! Men tydligen var det inte riktigt dags än för nu är det massor med hemsk snö..

/Jossan

Markarbete 17 Mars

(Nej det är ingen skugga på honom på halsen, han är ju nyklippt så man ser hans skäckfärg..)

Idag hade vi markarbete och red då en Caprillibana. Var riktigt nyttigt faktiskt, Eddie var rätt pigg och glad, så jag ska öva på att när han ökar ska han inte bara öka iväg som en långtradare utan vara kvar men ändå öka.

/Jossan

Hiss

Jag tycker det är roligare att lyfta fram utrustning som jag gillar och och skulle kunna tänka mig att ha själv. Än att dissa utrustning som jag kanske inte skulle använda själv men som någon annan kanske tycker är superfin. Eftersom om man dissar tex ett visst plagg, sen kanske nån som just har köpt det plagget och älskar det tar åt sig och en del av den personens glädje försvinner. Visst alla får tycka olika, men jag vill hellre visa upp sånt jag gillar här på bloggen.

Så dagens hiss går till dessa super snygga vita ridbyxorna från hv polo. Skulle lätt få bli en del av min framtida tävlingoutfit nångång!

 
 
 
/Jossan

Dressyrpass 15 Mars


Igår red jag första passet på Eddie sen han blev klippt och det blev faktiskt skillnad. Det gick ganska bra men det märktes att han gått lektioner i en vecka eftersom han var lite segare än förra veckan. Stod även två stycken hinder i ridhuset så jag avslutade med att hoppa ett av dom två gånger och det gick också riktigt bra! 
Imorgon ska vi ha vikareie på lektionen för Emma har åkt bort, tror vi kommer ha Bettan och isåfall blir det säkert hoppning/bommar. 

/Jossan

Fotografering med Jagge

Lite otålig var han men lika fin som vanligt, haha.

/Stina
 

ÄNTLIGEN!

Idag slutade vi tidigare och när jag kom till stallet hörde jag ljudet av en klippmaskin. Tänkte då att "synd att inte Eddie blir klippt". Gick sen ut i stallet och mötes av att det var Eddie som stod där och blev klippt till min stora lycka. Nu slipper han bli så väldigt svettig när han rids och det ska bli otroligt skönt att slippa all päls som han lossar. 

 



 
Kom ju när han var nästan färdigklippt men har en bild från nån dag sen där man ser hur mycket päls han hade innan.
 
/Jossan

Fredag imorgon

Äntligen säger jag bara, orkar inte med en till dag med skola och ingen ridning. Saknar verkligen lovet och att kunna rida varje dag! 
 I dag är jag väldigt peppad på allt så det gäller väl att passa på med skolarbete och sånt medan jag tycker det är kul. Gjorde även en bild i Photoshop såhär på kvällen eller ja det var inte så mycket jobb bara att lägga på lite text...

Blev rätt nöjd med resultatet faktiskt! Trots att texten blev lite otydlig, men det är iaf en del av lyricsen från Rather be med Clean Bandit.
 
/Jossan

Fick veta nått så kul idag!


 
Men än så länge tänker jag inte avslöja nått här, så ni får hålla er till tåls nästan en månad till...

/Jossan

Dagens stall

I dag cyklade jag för första gången iår till stallet. Det var lite isigt på vissa ställen men det tar ändå bara 5 min med cykel. Slutade ju tidigt också och det var väldigt skönt såhär första dagen efter lovet, men det betyder också att det inte brukar vara nån i stallet då alla slutar senare. Men egentligen är det bara väldigt mysigt att bara vara i stallet när ingen är där. 

I morgon ska jag nog putsa sadel och träns eftersom jag slutar tidigt (vi har friluftsdag) och det verkligen behövs då de va ett tag sen.

Hur ofta putsar ni och vilka produkter använder ni? 


/Jossan



Dagens ridlektion

 

/Jossan

Årsmöte och hoppträning

I går var jag och fotade i Bollnäs på div 2 lagklassen eftersom både Fillan och Nora var med. Sen satt jag hela kvällen med bilder och är fortfarande inte klar. I dag däremot så blev det årsmöte med us, och fota på Stinas hoppträning, och skritta fram stora grå (eller Calle som han heter) åt Sara. 
Det va en liten snabb update iaf nu ska jag gå upp och sova, så jag orkar åka till stallet vid åtta imorgon. För än är inte lovet slut och då får man passa på att utnytja sista dagen. Det är även ridlektion som vanligt och behöver jag skriva vilken häst jag vill ha?


Lite ovisade bilder på oss från ridlägret förra sommaren.

/Jossan

Banhoppning idag!

Utvärderar passet imorgon!

/Stina och Jagge


Varit och tittat på tävling idag!

Åkte med bästa Nora från Delsbo till Bollnäs på tävling idag, bara för att kolla och för att hjälpa bästa Fillan i sin tävlingsdebut, hon slutade på 4 fel i första klassen och hon nollade lagklassen, hon var supernöjd och det ska hon absolut vara!
Sedan åkte vi hem och jag joggade Jagge i ridhuset, eller vi galopperade några varv i låg form och lätt sits och travade i lägre form med lite skänkelvikningar och så vidare, han är så himla mjuk i kroppen nu, bog fri och tar i som bara den i traven, så himla härligt. 

Min bästa lilla kråka kan han<3



Dagens Eddie



Idag blev det äntligen en liten skritttur utomhus för första gången sen typ oktober/november. Både jag och Eddie tyckte det var väldigt kul. Med oss hade vi Stina, Jagge och en ny tjej och hennes häst som flyttade in i tisdags.

I dag var sista dagen jag hyrde och i morgon är det en annan tjej som ska hyra honom och på söndag får han lite välförtjänt vila. I morgon ska jag däremot till Bollnäs och kolla när Fillan och Nora tävlar lag (div 2 i hoppning) så det blir ju kul ändå. 

/Jossan

Eddie 6 Mars

Efter snart en vecka är vi ett ännu bättre team än innan och dressyren faller på plats mer för varje dag och även min sits på dessa bilder är den bästa på hela veckan!
 
 
 

Idag körde vi även på rosa schabrak för första gången på hela veckan, vi är ju ändå snyggast i rosa.  Imorgon får vi se vad vi hittar på men det lutar åt ett till dressyrpass med ev lite bommar, då jag bestämt att han ska få vila från hoppningen denna vecka. 
/Jossan

Privatlektion 5/3

 

Tycker bilderna kan få tala för sig själva idag..
/Jossan

Eddie har en brun skugga

För ett tag sen fick jag en kommentar av en tjej som läst ett inlägg där jag skrivit om Eddie. Hon skrev om sin C ponny som hon köpt från en ridskola och som också heter Eddie. Jag och den tjejen har efterhand hittat fler likheter mellan dom båda ponnysarna och jag följer såklart henne och Eddie för att se vad som händer i deras liv.

Tyvärr bor tjejen som har Eddie i stockholm (tror jag?), men annars skulle det vara urcoolt att ses och få en bild på dom tillsammans!
 
Här följer ett par bilder som jag klippt ihop på dom båda, och visst finns väl en del likheter förutom namnet? 

 
 
 
 
 
Här hittar ni länken till bloggen ifall ni vill följa en till Eddie. 
/Jossan



 

Eddie 3 & 4 Mars

I går red jag ju lektion för Emma. Skulle ridit på morgonen men personalen hade missat att Eddie skulle vara inne och släppt ut honom och han går inte att fånga i hagen så då fick jag ringa och flytta tiden till eftermiddagen istället. Fortsatte träna på att ha koll på yttersidan och det gick mycket bättre än förra gången!
I dag när jag red själv tränade jag på att få lite mer energi och öka steglängden lite, samt att jag red vissa delar ur lc 1: an och kom fram till att det skulle vara riktigt kul att testa en dressyr start nu när han går såååå bra!

 
 
 
 
 
Sharpman var även på ridskolan idag och hade sadelprovning och jag blev riktigt avis på dom som har dressyrsadlar och sköna hoppsadlar...


/Jossan
 
 

Min favorit!

Jag älskar verkligen denna ponny!

/Stina

 

Sportlovsplanering

Jag ska hyra Eddie hela sportlovet och tänker lägga ordentligt med fokus på dressyren nu när vi ändå tränar så mycket hoppning. Måndag och onsdag blir det privatlektioner för min ordninarie ridlärare Emma. Dom andra dagarna blir det att jag rider självständigt och tränar på det jag lär mig på lektionerna.
Ska kolla upp lite hur Stina och Fillans scheman ser ut dom dagar jag inte rider lektoner, eftersom man inte får rida själv. Nån annan kanske också hyr och då kanske jag rider med dom/den. Vi får se helt enkelt.
Jag hoppas att nån kan fota iafl några av dagarna så jag får lite nya fräscha bilder att bjuda er på.


Emma och Eddie, helgen innan dressyr km om jag inte minns fel.
 
 Jag och Eddie på förra privatlektionen 15 Februari

/Jossan
 

Stallet 1 Mars

Idag åkte jag till stallet en sväng och tänkte borsta Eddie men det blev inte så eftersom han tydligen var uthyrd. Så då var jag lite med Fillan och några andra istället. Jag kollade även när Fillan red och tog ett par bilder. Nästa vecka har vi äntligen sportlov också förresten, men förhoppningsvis smälter snön bort. Tycker nämligen det är dags för vår nu så man kan rida utomhus igen...

/Jossan

RSS 2.0