Höja hinder med fjärrkontroll?





Den här idén har nog alla hoppryttare funderat över någon gång. Nämligen en automatisk hjälp för att höja och sänka hindren. Swiss Ups system gör just det, med en fjärrkontroll kan du alltså sitta på hästryggen och smidigt höja och sänka hinderhöjden.
 
 
Systemet bygger alltså på hinderstödet med Swiss Ups teknik och fjärrkontrollen som fungerar till. Vill man ha en automatiskt höj- och sänkbar hinderbana hemma så får man byta ut sina hinderstöd mot dessa. Till varje par hinderstöd finns en fjärrkontroll, som även går att koppla till fler stöd på banan. Med denna kan man justera både en och flera bommar samtidgt. 
 

Fjärrkontrollens laddningsbara batteri håller ett par timmar, men skulle batteriet ta slut så går det ändå att höja och sänka på gammalt hederligt vis. Har man en solig utebana så kan man ladda batterierna med dessa solcellspaneler som finns att köpa till. 

Swiss Ups hinderstöd har precis kommit till Sverige och säljs av G&L Horses.

Det framgår inte vad stöden kostar, så för att få en prisidé måste nog återförsäljaren kontaktas.

Hittade just detta tips på prylbloggen. Hur skönt skulle det inte vara med sånna här hinderstöd lixom. Tänk på ponnytävling när man ska höja hindren mellan kategorierna och bara behöver trycka på en knapp på en fjärrkontroll, eller när man ska hoppa själv och slipper hoppa av och på hästen hela tiden för att höja och sänka. Dock tror jag att dem säkert är rätt dyra, men om nått år kanske dessa är riktigt vanliga på olika stall runt om i Sverige..

/Jossan

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0