Julkalender 23 december 2014

I dagens lucka, dagen före dopparedan har vi några bra tips för att kunna prestera lite extra bra under sina ridpass. Jag var på en föreläsning med Anna Nordin, som var med om en olycka med häst när hon var 11 år och fick då amputera ett ben. Föreläsningen handlade om att vända allt till något positivt för att ha så bra förutsättningar som möjligt. Det är detta jag ska försöka få ner i skrift här och nu.
 
Vi kan ju i alla fall börja med att man måste ha en bra grundinställning för att ridpasset ska gå bra, så är det med allt, man går in med dåliga förutsättningar om man tänker negativt. Så regel nummer ett är att tänka positivt.
 
Peppa sig själv är ett bra sätt att bli positiv på, att peppa sig själv på hur bra man ska vara under träningen till exempel. Ett annat bra tips är att visualisera hur man vill att det ska gå. Det innebär alltså att man gör upp som en film i huvudet, där det går precis så bra som man vill att det ska gå, sen försöker man spela upp den filmen i huvudet massor av gånger, då går man åtminstone in med rätt förutsättningar.
 
Tycker ni detta är intressant ka jag försöka skriva mer om ni vill?
 
/Stina

Kommentarer
Postat av: Tilda & Malin

Hoppas ni får en bra julafton, god jul!

2014-12-24 @ 08:33:57
URL: http://tildaomalin.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0