Julkalender 19 december 2014

Bakom den här luckan hittar vi inget mindre än tips på övningar som kan vara bra att ha koll på för att kunna ha en lydig häst.

Övning 1- Övningen går ut på att man ska rida jämna galoppsprång över dessa bommar (som även kan vara hinder), man ska kunna reglera galoppsprången och man börjar räkna hur många det blir om man rider normala språng, sedan kan man se hur många man klarar av att få in som mest och som minst. Denna övning verkar kanske lite för basic, men har man full koll på detta över bommar och senare över små hinder har man det till stor hjälp sedan. Inom dressyren är det bra för att man får hästen lydig, och man kan reglera språnglängden. Inom hoppningen är det egentligen samma sak, det är en stor fördel att ha en lydig häst och att kunna reglera galoppen när man till exempel ska hoppa en bana. 


Övning 2- Detta är en annan simpel övning där man hoppar på volt. Man kan börja med att bara hoppa två hinder och sedan lägga in alla hinder. Man kan pröva innerbåge och ytterbåge för att få känna skillnaden, väldigt nyttigt.
Detta är också en övning som är bra att kunna för att ha koll på sin häst och hur den hästens galopprytm är etc.


Bilderna kommer från boken Övningar och banor för hästhoppning- Hanna Mauritzon

Kommentarer
Postat av: Neapocalypse - klickerträning och unghäst ・゚♥ ✞

Superbra med ridtips! :)

2014-12-22 @ 22:57:06
URL: http://neapocalypse.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0